Το λέμε για κάποιον-α που χώνεται σε θέματα που δεν γνωρίζει και νομίζει ότι και αυτός είναι ισότιμος, ισάξιος των άλλων που εμπλέκονται, ενώ είναι απαράδεκτος για το αντικείμενο που πραγματεύεται το θέμα.

Επίσης για αυτόν-η που καμαρώνει για επίτευγμα που μόνο το φτωχό μυαλό του νομίζει για επίτευγμα, ενώ είναι πασιφανώς μαλακία.

Επίσης για το τούρμπο που κοκορεύεται για την εμφάνισή του, ενώ είναι για κλάματα και μόνο αυτός-η δεν το βλέπει,

κ.λπ…

- Στη συναυλία που έγινε τις προάλλες στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, τραγούδησε ο Πάριος, ο Νταλάρας και μετά ακολούθησε και ο Ασχετοφωνίδης να μας πασάρει την γαϊδουροφωνάρα του για γλύκισμα!
- Πλέκουν τα μήλα στο γιαλό, πλέκουν και οι κουράδες!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
κυνηγός ζώων

..και τι κουράδες !

#2
Galadriel

Όχι και πολύ ευγενικό...

#3
κυνηγός ζώων

Πέρα για πέρα ρεαλιστικό όμως...;

#4
κυνηγός ζώων

Μπορεί να χαρακτηρίσει τον ορισμό+παράδειγμα κάποιος σαν: ..αγενή, περιπαιχτικό, επιθετικό, υπερβολικό, κ.α.
Όμως ας πει ένας ότι δεν είναι έτσι όπως τα γράφω !

#5
johnblack

Noμίζω εννοούσε αυτό που είπες για τον αυτοκτονημένο, στο παράδειγμα. Βλέπω φίλε κυνηγέ μπήκες γρήγορα στο νόημα του σαϊτός (ή έτσι τουλάστιχον νομίζεις), έχεις καταλάβει ποια ειν' τα καλά παιδιά και ποια ειν' τα αποπαίδια, ποιοι κατούρησαν στο πηγάδι και ποιοι σε χρυσοποίκιλτη χέστρα, ποιοι είναι τα γατιά ποιοι τα σκυλιά και ποιοι τα υπόσκυλα (underdogs). Βαράς και συ το σάκο του μποξ. Καλά είναι, δε λέω. Να σε δω όμως κι αργότερα, με τα μεγάλα κεφάλια τι θα κάνεις, αν τυχον έχεις ποτέ κάποιο προμπλέμο μ' αυτά. Ίδωμεν...

#6
patsis

Άντε κι άλλος! Ωχού... Τα 15.000 λήμματα πλησιάζουν κανονίστε να κάνουμε την συνάντα με μούτρα...

#7
Πούτσαρς

Πολύ καλά το κατάλαβα τι εννόαγε..
Δεν το παίρνω πατριωτικά φίλο johnblack, αν έχω προμπλ την κάνω οσονούπω με ελαφρά πηδηματάκια.. Αλλά το στραβό θα το πω όταν το δω.. Δεν το καταπίνω..
Το παράδειγμα είναι πέρα για πέρα εφαπτόμενο της έρμης, πονεμένης, βιασμένης, παραπεταμένης, παραποιημένης κλπ αλήθειας...........................................

#8
Πούτσαρς

Και το γράφω για να δείτε πόσα πρόσωπα 'παίζουν' εδώ μέσα τρίδιπλα και πολλαπλά..
Αλλά τα ξέρετε, απλά κλείνετε όλοι τα μάτια στις ανοησίες ενός.......

#9
Πούτσαρς

Ποιός είναι ποιός.....;
Παλιό-νέο παιχνίδι...

#10
johnblack

Οκέικ. Και γω όταν έβλεπα το (κτγμ) στραβό το έλεγα, γι' αυτό βρίσκομαι στη 10η θέση από την 4η. Τεσπα αυτή είναι παλιά κουβέντα και ξινή.

Κάτι άλλο. Γιατί μπαίνεις με δύο λογαριασμούς; Τι αποκομίζεις έτσι; Ειλικρινά ρωτάω, δεν ειρωνεύομαι ούτε κατακρίνω.

#11
patsis

Άσε κάτω την δέκατη θέση μου! :-)

#12
johnblack

Σού 'ρχομαι!!!

#13
Πούτσαρς

Μπαίνω για να δείτε πόσο εύκολο είναι να κάνει ο καθένας εκατό λογαριασμούς και να λέει ότι θέλει και να βαθμολογεί όπως θέλει...
Αλλά με εκπλήσει που με ρωτάς εμένα και δεν ρωτάς αυτόν που λυμαίνεται εδώ με διακόσιους λογαριασμούς...
Κάποιος πρέπει να σας μιλήσει για το IP...

#14
patsis

Όλοι ξέρουμε πόσο εύκολο είναι αυτό. Πιο ζουμερή κουβέντα είναι ό,τι έχει να κάνει με τη γλώσσα, stricto ή lato sensu, με την στενή ή την ευρεία έννοια. Αν ξεφεύγουμε από αυτήν, ας είναι για καλό, όχι για μαλώματα, συμφωνείς;

#15
Πούτσαρς

Είσαι στ' αλήθεια φιλοσοφημένος φίλο patsis...
Έχεις δίκιο...
Με έκανες να τα δω αλλιώς...
Το κλείνω εδώ..............................

#16
johnblack

Και το να βγω μ' ένα Καλάμι ΑΚ-47 στην πλατεία συντάγματος και να τους μακελιάσω όλους, κι αυτό πανεύκολο είναι. So what;

Επειδής όμως είμαι άμπαλο στους υπολογιστές, πώς ακριβώς τσεκάρεις - εσύ - τα IP; Και πάλι ειλικρινά και με καλή πίστη.

#17
patsis

Γουάου! ****ο patsis κοιτάζεται στον καθρέφτη**** Τι έκανες πάλι αγόρι μου σήμερα!

#18
jesus

ρε συ τζον, με κίνδυνο να γίνουμε μαλλιά χωρίς λόγο. αυτά τα μεγάλα κεφάλια ποιοι είναι; σήμερα που με είδα στον καθρέφτη νορμάλ είμαι...

#19
jesus

κ κάτι άλλο. σάκος του μποξ είναι κάποιος που κάθεται στη γωνιά του κ παρ' όλ' αυτά όλοι τον βαράνε. ένας σάκος του μποξ δεν επιτίθεται...

#20
Doctor

Μια (καλοπροαίρετη) ερώτηση επί της ουσίας (για το λήμμα): Τι εννοεί ο ποιητής με το «πλέκουν»; Αν έλεγε «πλέουν» θα το κατανοούσα πλήρως, αλλά με το «πλέκουν» κάπου το έχασα.

Ή μήπως είναι το ίδιο οπότε είναι (ν)τοπιολαλιά; Αν είναι έτσι από ποια περιοχή; (για να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας).

#21
Galadriel

  1. Σε συνέχεια του σχολίου του δόκτορα: Ή «πλένουν» πχ. Εγώ δεν το έχω ακούσει το λήμμα αλλά ο ορισμός μου φαίνεται κατανοητός σε φάση ό,τι να 'ναι.
  2. Αναφορικά με τα ip και με το πώς μπορούμε να δούμε το φως το αληθινό: αυτοί που νομίζουν ότι τα ξέρουν όλα εκνευρίζουν εμάς που τα ξέρουμε.
  3. Αναφορικά με τις επιθέσεις μεταξύ χρηστών: τί να πει κανείς προσωπικά τις θεωρώ απαράδεκτες, τ. δουλειά δεν είχε ο διάολος τώρα...
#22
euripidisk

Μες ο δόκτορ λέει «πλέουν» όχι «πλένουν» :-)
Κ εμένα έτσι μου κάθεται καλύτερα, χωρίς να το'χω ακούσει πάντως.

#23
euripidisk

...εκτός αν το «πλένουν» είναι η δικιά σου αντιπρόταση κ κατάλαβα λάθος :)

#24
HODJAS

Πλέκω = πλέω (ιδιωματισμός).

Δύνεσαι Μαύρεμ', δύνεσαι στο γαίμα για να πλέξεις;

Δημοτική ποίηση: («του Μικρού Βλαχόπουλου») όπου το Βλαχόπουλο ο καστροπολεμίτης ρωτάει το άλογό του τον Μαύρο πριν την μάχη, αν δύναται να πλέει μέσα στο αίμα των εχθρών, που θα σκορπίσει.

#25
euripidisk

Μπράβο ρε συ Χότζα! ευχαριστώ για την διαλεύκανση! @κυνηγέ κάνε το κουμάντο να μπεί κ αυτό στον ορισμό, νομίζω πως πρέπει.

#26
jesus

α να γεια σου ρε χότζα, κ προσπαθούσα να θυμηθώ από πού...

#27
Επισκέπτης

@ Mes 2. Ώστε τα ξέρετε όλα, ε; Και ποιος βαθμολόγησε ποιον και τι του έβαλε και ποιος μπαίνει με διπλούς λογαριασμούς, τα πάντα. Το έχουμε εμπεδώσει ο,τι παρακολουθούνται άγρυπνα τα πάντα. Απλά γιατί τόσο καιρό μας παραμυθιάζατε οτι δεν ξέρετε τίποτα και μόνο ο ντικ τα βλέπει αυτά και τρίχες κατσαρές. Απορώ.

#28
jesus

τζόνυ εδώ είσαι πλήρως οφσάιντ. όταν χρειάστηκε κ μόνον τότε, ο ντικ επέτρεψε στους μοντς, κ δε θυμάμαι ποιος έκανε την ΑΓΓΑΡΕΙΑ, να δουν με έναν ακατανόητο κωδικό να αναπαριστά τον κάθε χρήστη, ποιος ΚΩΔΙΚΟΣ έκανε πουστιά σε ποιον ΚΩΔΙΚΟ.
την αγγαρεία αυτή δεν προθυμοποιήθηκε κανείς να την κάνει, αν θυμάμαι καλά, κ στις περιόδους που το σάιτ δεν έχει ακραία προβλήματα ως προς αυτό κανείς δεν ασχολείται.

τα ip κ το ποιος κωδικός μπαίνει από πού δεν μπορέσαμε να τα δούμε κ δεν μας τα είπε ποτέ κ δεν τα ζητήσαμε.

η ατάκα της μες είναι μια κλασσική χαριτομενιά κ είναι απλά εμπαθές από μέρους σου να παίρνεις μιαν ατάκα που χτυπάει τόσο στο γούγλη για κυριολεξία κ να επιτείθεσε στους μοντς του σάιτ για κάτι ψευδές.

σόρρυ για την επιθετικότητα, αλλά με εκνεύρισες.

#29
jesus

*επιτίθεσαι

#30
Πούτσαρς

Γιατί πρέπει να ψάχνουμε-τε από πού βγαίνει το «πλέκουν» και μόνο αφού βρέθηκε σε κάποιο δημοτικό τραγούδι έγινε αποδεκτό...;
Το έλεγε ο παππούς μου, η γιαγιά μου και το λένε και οι γέροι γονείς μου..., για μένε δεν χρειάστηκέ ποτέ επιβεβαίωση ότι είναι σωστό...
Με αφορμή αυτό, αλλά και άλλα σημεία παλιότερα, βλέπω τις μεγάλες γλωσσικές διαφορές ανά τις περιοχές της Ελλάδας αλλά και το ότι κάποιοι απομακρύνθηκαν από τις πάτριες περιοχές τους, παίζει σημαντικό ρόλο...

#31
jesus

νομίζω εξέλαβες λάθος τη συζήτηση. όντως έτσι λέγεται η φράση κ όντως έτσι την ξέρω.

Μια (καλοπροαίρετη) ερώτηση επί της ουσίας (για το λήμμα): Τι εννοεί ο ποιητής με το «πλέκουν»; Αν έλεγε «πλέουν» θα το κατανοούσα πλήρως, αλλά με το «πλέκουν» κάπου το έχασα.

Ή μήπως είναι το ίδιο οπότε είναι (ν)τοπιολαλιά; Αν είναι έτσι από ποια περιοχή; (για να εμπλουτίζουμε τις γνώσεις μας). doctor

η ερώτηση είναι καθαρά διερευνητική κ όχι αποδοκιμαστική ή ό,τι.

#32
Πούτσαρς

Λέγεται έτσι στην κεντροανατολική Μακεδονία...
Φίλο τζες...., έχω αφήσει πίσω μίση, έχθρες και λοιπές αποδοκιμαστικές υποψίες...
(μέχρι να με ξαναβρίσει κάποιος μάλλον... )
...................
χα αχ χα χα αχ αχ αχα χα...............

#33
Πούτσαρς

Λες να δεί κανείς τα χα χα χα χα μπούχα και να νομίζει ότι τον κοροϊδεύω και να έχουμε πάλι τα ίδια............;

#34
jesus

απλώς τονίζω ότι είναι θέμα πληροφοριών κ όχι απριόρι αμφισβήτησης της εγκυρότητας της καταχώρισης που είναι νομίζω η συνολική στάση του σάιτ... σόρυ αν δεν το έγραψα καλά.

#35
Πούτσαρς

Όχι βρε αδερφέ, κάνω και λίγο πλάκα -καλοπροαίρετη νομίζω- και δεν στη λέω για αυτά που είπες...
Μάλλον τα μέχρι τώρα γεγονότα με δείχνουν μυγιάγγιχτο και γιαυτό παρέχεις τόσες εξηγήσεις...

Νομίζω πως απλά είμαι πλακατζής και τίποτις περισσότερο...
τεσπα θα φανεί το πράμα...
ας ρολάρουμε και βλε..

#36
Galadriel

Βρε τζόνυ... τι να πω... πλάκα έκανα βρε παιδί μου στον πούτσαρς που απέξω απέξω μας την είπε ότι δεν ξέρουμε τι μας γίνεται και ότι κάποιος πρέπει να μας μιλήσει για το ρεξόνα.

Ευχαριστώ τζιζ που ξεκαθάρισες γιατί μέχρι να το δω ποιος ξέρει τί θα είχαν νομίσει και οι υπόλοιποι.

#37
patsis

Εγώ πάντως από δω και πέρα θα μπαίνω ντυμένος στο slang.gr γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιος παρακολουθεί. (Ναι, γυμνός έμπαινα ως τώρα, υπάρχει πρόβλημα; Πρόβλημα;)

#38
Galadriel

Μη χαλιέσαι καλέ, κράτα τη ρουτίνα σου αχαχα

#39
Khan

Λολ, Πάτση!!

#40
jesus

@κχαν: α, πρόβλημα.