Πολλοί είναι και αυτοί που φοβούνται πως αν το φαινόμενο της καμμενίλας εξαπλωθεί, για παράδειγμα μπορεί να έχει ως συνέπεια την άνθιση του Αγάμητου Καθεστώτος και στην ραγδαία αύξηση των Σεξουαλικών Μεταδιδόμενων Νοσημάτων, μιας και τα άτομα που δεν κατατάσσονται στην συγκεκριμένη κατηγορία, θα αναγκαστούν να συνηπάρχουν με κοινούς/κοινές για να ικανοποιούν τις σεξουαλικές ορμές τους.

Πορωμένος - Καμμένος είναι ο άνθρωπος, ο οποίος θα μπορούσε να θυσιάσει τα πάντα απ την ζωή του (λεφτά, αμάξι, σπίτι, μοτοποδήλατο, καϊκι, θρησκεία, χέστρα, τηλεόραση, πολυμηχανήματα, μέχρι και μίξερ για γλυκοπατάτες) και να αρνηθεί την ζωή για να υπάρχει σε παράλληλο ή ψηφιακό κόσμο.

Πορωμένο - Καμμένο επίσης μπορούμε να πούμε τον άνθρωπο ο οποίος εξαρτάται πλήρως από έναν υπολογιστή ή ένα smartphone και δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο στην ζωή του εκτός απο αυτό.

Επιστήμονες έχουν αποδείξει πως τα άτομα που τήνουν να εξαρτώνται απο παιχνιδομηχανές, είχαν ερωτικές απογοητεύσεις στο παρελθόν ή αδυνατούν να συνηπάρχουν ή να συμβιώσουν με άτομο που αντίθετου φύλου. Δεν είναι τυχαίο πως το μεγαλύτερο ποσοστό των καμμένων είναι παρθένοι ακόμα και σε μεγάλη ενήλικη ηλικία. Τα άτομα αυτά δρούν χωρίς κανένα βάρος συνείδησης, και το μόνο πράγμα που επιθυμούν είναι να βρίσκονται κοντά σε μία ηλεκτρονική παιχνιδομηχανή χωρίς να τους νοιάζει τίποτε άλλο.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Galadriel

Καλώσ' τον! Λοιπόν όπως καταλαβαίνω, το λήμμα αποτελεί συγκερασμό του λήμματος πωρώνομαι με το λήμμα καμμένο. Κττμγ ο ορισμός θέλει συμπλήρωση γιατί, παρόλο που περιγράφει αναλυτικά το κοινωνικό φαινόμενο της πώρωσης και του καψίματος με την τεχνολογία, δεν περιγράφει τη χρήση της λέξης / των λέξεων "πωρωμένος - καμμένος" στο λόγο - για παράδειγμα, το παράδειγμα δεν περιλαμβάνει το λήμμα - που αυτό είναι το κύριο ζητούμενο.

#2
Khan

Καλώς ήρθες και μπράβο για το λήμμα!

Να κάνω μία grammar nazi παρατήρηση ότι το καμένος γράφεται με ένα μι, βλ. λ.χ. τη συζήτηση εδώ, ή το λήμμα εδώ. Εξαιρείται ο Πάνος Καμμένος, (και οι τσιπροκαμμένοι, ενώ το έχουμε Καμένοι Έλληνες εφόσον είναι λογοπαίγνιο από το καμένος βλ. και καμενιά, καμενάδικο, καμενίλα). Γιατί είναι Καμμένος ενώ η μετοχή είναι καμένος έχει ασχοληθεί και ο κυρ Σαράντ εδώ.

#3
Khan

Και επίσης το σωστό ορθογραφικά είναι πωρωμένος όπως στον τίτλο (από το πώρος) και όχι πορωμένος, όπως στον ορισμό, άλλο είναι η οστεοπόρωση που είναι από το πόρος.

#4
vanias

@κχαν

Επί των του Σαράντ "...Οπότε, ο Πικραμμένος, όπως άλλωστε και ο Καμμένος, γράφονται με δύο μι επειδή παλιότερα οι μετοχές πικραμένος και καμένος γράφονταν και με δύο μι (η γραφή αυτή θεωριόταν πιο αρχοντική, ας πούμε)..." αλλά και "ποιες μετοχές γράφονται με δύο μι, σε -μμένος; Όχι ο πικραμένος και ο καμένος (καίω) αλλά μόνο οι μετοχές ρημάτων με χειλικόληκτο θέμα (-π, -β, -φ, -πτω, -φτω π.χ. ραμμένος, στριμμένος, βαμμένος, θρεμμένος, κομμένος)" παρατηρητέα τα κάτωθι δύο:

- ως προς το πρώτο απόσπασμα, δεν δίδεται επαρκής εξήγηση ως προς την "αρχοντική" όπως τη λέει γραφή με δύο "μι" (εγώ πάντως πρώτη φορά ακούω τέτοια εξήγα) αλλά παρόλα αυτά εξάγεται η παραδοχή ότι υπήρχε.Συνεπώς δεν τη λες κι ολότελα λανθασμένη.

- μήπως, λέω μήπως ως προς το δεύτερο εδάφιο (περί χειλικολήκτου θέματος) υπήρχε καμιά παρανόηση απορρέουσα από τη μετοχή παρακειμένου του καίγομαι- κεκαυμένος;

#5
donmhtsos

Για τον Πικραμμένο δεν ξέρω. Για τον Καμμένο κάτι έχω "υπό την υποψίαν μου". Μήπως παίρνει το δεύτερο "μ" από το ψεκασ-μένος;

#6
soulto

Αχαχαχαχα Ντον!

#7
Galadriel

Επ! Σωστός! Ο paparas με πήρε στο λαιμό του.