Προσπαθώ να κάνω τσίσα μου όταν έχω στύση.

Από το βιβλίο: Πλαθολόγιο, εκδ. Intro 2007.

«Μισό, εέρχομαι!» φώναξε ο Πέτρος από το μπάνιο, προσπαθώντας να καβλουρήσει.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
jesus

αχά
ίσως λίγο κράτει με τις βιβλιογραφικές παραπομπές, όμως. νομίζω δεν ταιριάζει με τη λογική κ την αισθητική του σάιτ. ίσως και πάλι όχι, βέβαια...

#2
Vrastaman

Εάν είσαι πράγματι ο Λύο, τιμή μας που λημματοδοτείς εδώ. Εάν πάλι χρησιμοποιείς το όνομα του σλανγκική αδεία, αυτό είναι uncool.

#3
Galadriel

Λύο μου καλό μου, κατανοώ να θες να μπαίνει η παραπομπή όταν ποστάρει κάποιος άλλος δικό σου λήμμα, πρέπει να φαίνεται από πούθε το πήρε για να μην είναι κλοπή - αλλά το να ποστάρεις εσύ ο ίδιος λήμματα και να βάζεις και τον τίτλο του βιβλίου σου ποιο το νόημα; Διαφήμιση; Ειδικά εσένα σε ξέρει ο κόσμος όλος, ειδικά στο σλανγκ είσαι μεγάλη φίρμα και έχουν γίνεις προτάσεις για τιμητική σου διάκριση, θες και διαφήμιση;

#4
patsis

Υπάρχει ένα θέμα εδώ. Προσωπική μου άποψη:

1) Κάτι που έχει ήδη δημοσιευθεί και ορισθεί σε λεξικό, μάλλον δεν έχει λόγο να αναδημοσιευθεί εδώ διότι πιθανώς έχει χάσει το slangness του.

2) Οπωσδήποτε δεν μου φαίνεται σωστό να αντιγραφεί λήμμα και ορισμός ως έχουν, έστω και με παραπομπή.

3) Αντιθέτως, μου φαίνεται πολύ σωστό να παραπέμπουμε σε πνευματική δουλειά άλλου όταν:
α. Αποτελεί μέρος μόνο της δικής μας συλλογιστικής και το εντάξαμε στην ανάλυσή μας αξιοποιώντας το γόνιμα και όχι απλώς πετώντας το σε μια άκρη ή κάνοντας ορισμούς-φρανκενστάιν από εργασίες αλλωνών.
β. Αποτελεί μέρος του δευτερεύοντος υλικού της παρουσίασής μας (παράδειγμα, πολυμέσα, σχόλια) και, ενώ μπορεί να λείπει, προσθέτει ωστόσο ζωντάνια με την παρουσία του και δεν προσβάλλει τους άλλους δημιουργούς, διότι δεν οδηγεί σε υποκατάσταση του έργου τους (να μην αγοράσεις τον δίσκο, να μην αγοράσεις το βιβλίο τους).

4) Ακόμα πιο προσωπική άποψη: Οι λεξιπλασίες, όταν γίνονται ως ατομικό σπορ, μου είναι αδιάφορες. Όταν γίνουν εκεί έξω, στην παλλόμενη ζωή της γλώσσας και ιδίως από άλλους, όχι εμάς τους ίδιους, με «αίσθημα δικαίου», δηλαδή συνείδηση χρήσης της γλώσσας για άμεση επικοινωνία, είναι υπέροχο και απαραίτητο φαινόμενο. Και αυτό καταγράφει (νομίζω;) το slang.gr.

5)Προσοχή με το όνομα Λύο. Αν δεν είσαι ο συγγραφέας υπάρχει κίνδυνος να ενοχληθεί δικαίως ο άνθρωπος και να μας φέρεις στο σάιτ δικηγόρους, ασφαλιστικά, δικαστές κλπ.

Υ.Γ. Καλά που έκανα refresh πριν το ποστάρω. Βλέπω ότι υπάρχει και σε άλλους ο προβληματισμός.

#5
iron

Μες, απ' όσο είδα ο Λ. Κ. καταχωρίζει μόνο όσα έχουν ήδη μπει με άλλον ορισμό, θέλω να πω δεν βάζει αβέρτα τα λήμματα του Πλαθολογίου του, πράγμα που θα ήταν λίγο ματαιόδοξο.

Πάτσις, το 1) είναι ένα θέμα που μας έχει απασχολήσει κατά καιρούς, εκτός Καλοβυρνά, γενικώς. Είναι σχεδόν αδιέξοδο. Το ξανασυζητάμε, αν ο λαός συμφωνεί.

2) αν το εννοείς για τους χρήστες τύπου Ταραντούλα, σύμφωνοι. αν το εννοείς για τον ίδιο τον Λ.Κ, σου απαντώ ό,τι και στη Μες.

3) συμφωνούμε

4) Συμφωνώ, με την έννοια ότι και γω έχω κάνει αυτήν την σκέψη, αλλά ... της έχω βάλει τελικά πολύ νερό στο κρασί. Δηλ., αν έχεις προσέξει, πολύ συχνά εδώ μέσα πετιούνται λεξιπλασίες της παρέας, του καθενός, και πάει λέγοντας. Γιατί να μην προσπαθήσει κανείς να τις διαδόσει; ε, απλώς ο ΛΚ το έκανε μόνος του σε βιβλίο. Εξάλλου δεν νομίζω να έρχεται ποτέ κάτι εκ του μη όντος. Ο καθένας μας μονολογώντας μπορεί, μέσα στο σπίτι του, να πλάσει ένα «απλυτήρι». Και με το που θα το πει στην παρέα του θα γελάσουν. και μετά θα το λέει κι αυτός και οι άλλοι συνέχεια. Μέχρι που θα βρει κάποιος από δαύτους ένα σλανγκ.γκρ και θα το καταθέσει. Και κει θα φανεί αν θα πιάσει ή όχι σε όλους.

5) θα φανεί, όλοι το σκεφτήκαμε αυτό. Πρέπει να έχουμε πέσει σε μεγάλο αρχίδι αν δεν είναι ο ίδιος (ή αν δεν είναι κάποιος από μας που βλακωδώς νομίζει ότι επιτελεί θεάρεστον έργον).

#6
Vrastaman

Ιρον, το πρώτο σου σχόλιο συνηγορεί υπέρ της απόψεως ότι πιθανώς να πρόκειται για τον πραγματικό ΛΚ

#7
Galadriel

Επ, αυτό δεν το είχα προσέξει Ιρον.

Εκτιμώ ότι πρόκειται όντως για τον αυθεντικό, ή καναν φίλο του, δεδομένου ενός πιμί στο mods πριν ξεκινήσουν να ανεβαίνουν ορισμοί.

Τώρα αν δεν είναι, ψυχασθένεια ρουλζ. Όσο για το «κάποιος από μας» ίρον είσαι απίστευτη που το σκέφτηκες, με φοβίζεις (αλλά αυτός ο κάποιος από μας τώρα το θυμήθηκε; η ταραντούλα κοπάναγε τις καλοβυρνιές εδώ και δυο χρόνια τί να πω...).

ΥΓ πριν από δυο τρεις μέρες δεν ήταν, που ένας άλλος χρήστης είχε αφήσει κάπου επικριτικό σχόλιο γιατί δεν αναφερόταν η πηγή σε μια καλοβυρνιά; Και του είχες απαντήσει ιρον κι όλας; Σύμπτωση; αχμ.

#8
iron

ναι, το θυμάμαι. όσο για το «κάποιος από μας» είναι από την πρόσφατη πικρή εμπειρία του σάιτ, γι' αυτό το λέω. θα φανjεί.

#9
Galadriel

Αααα, οκ δεν, το δικό μου το μυαλό πήγε σε κανα τζίζας, σε καναν γκάτζμαν, σε καναν βράσταμαν και τέτοια αχαχαχαχα

#10
Vrastaman

Καλά κάνεις, είμαστε ικανοί για ΟΛΑ!

#11
GATZMAN

Ετς! Ετοιμοι για όλα χα χα χα

#12
Λύο Καλοβυρνάς

Καλησπέρα παιδιά και συγχαρητήρια για την προσπάθεια όλων εδώ μέσα!

Αυτές τις λέξεις δεν τις πρόσθεσα εγώ στο slang.gr, τις βρήκα ήδη εδώ, χωρίς παραπομπή και μερικές φορές με παραποιημένα παραδείγματα. Το μόνο που έκανα (μετά από χρόνια) ήταν να αναφέρω την πηγή. Προσωπικά δεν έχω προσθέσει καμία λέξη στο slang.gr, ούτε δημοσιευμένη στο Πλαθολόγιο ούτε αδημοσίευτη. Θα ήταν και άκομψο και ψωνισμένο.

ΥΓ Ναι είμαι ο αυθεντικός (έχω ιατρική βεβαίωση).

#13
Hank

Προσωπικά, νιώθω τιμή που λημματοδοτώ στο ίδιο σάιτ με τον αυθεντικό Λύο Καλοβυρνά! Και, επίσης, θα μου άρεσε να δω περισσότερες καλοβυρνιές στο σάιτ, κατά προτίμηση με παραπομπή, όπου υπάρχει.