Έσκασε μύτη ο λαγιαστράκιας..

Ο show-off τύπος, αυτός που θέλει να επιδεικνύεται, ο έχων clean-cut λουκ.

Got a better definition? Add it!

Published

Μαδομουνότητα (η) Αναφέρετε σε κοινότητα στην οποία επικρατούν μαδομούνια. Όρος που εμπνεύστηκε και δημιουργήθηκε από την Ελληνική κοινότητα του Snapchat

.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Μην είσαι Παπαροβιόλης ! Αυτός που παίζει το πουλί του (παπάρι), σαν βιολί. Ο αδιάφορος για το ότι συμβαίνει δίπλα του. Ή αν θέλετε αυτός που λέει συνεχώς παπαριές. Λέξη η οποία χρησιμοποιείτε κατά κόρον από τον Καλλιτέχνη ή Πυρηνικό σε χωριό του Ν. Λασιθίου.

Got a better definition? Add it!

Published

ουσ. θηλ. -(η) αμουέρτα
επιρρ. -αμουέρτε

Αναρριχητική σλανγκιά, που μεταξύ αναρριχητών χρησιμοποιείται και στην καθημερινή ζωή.
Από το ισπανικό a muerte (ως το θάνατο), συνηθισμένη κραυγή εμψύχωσης προς αναρριχητή που τα δίνει όλα στην προσπάθεια. Παλιά που οι εξελίξεις στην αναρρίχηση συνέβαιναν συνήθως στη Γαλλία, το αντίστοιχο επιφώνημα ήταν το "Allez!" (αλέ).

Ως επίρρημα, κάνω κάτι αμουέρτε σημαίνει "στα κόκκινα", χωρίς φόβο ή σκέψη για το αύριο.

Καλά, ήρθες από Πάτρα σε μιάμιση ώρα; Αμουέρτε το πήγες;

Ως ουσιαστικό, η ενέργεια που γίνεται αμουέρτε.

  1. Θα ξεκουραστώ ένα τεταρτάκι, θα δώσω μια αμουέρτα και ο'τι γίνει.
  2. Το taping δεν είναι πανάκεια, αλλά μπορεί να σου δώσει τις μια-δυο αμουέρτες που χρειάζεσαι για να στείλεις τη διαδρομή.

Got a better definition? Add it!

Published

Κασέτα ερασιτεχνικής παραγωγής βρώμικης χιπ-χοπ μουσικής του Δημήτρη Μεντζέλου (γνωστός τότε ως Βρωμύλος), με συμμετοχή του Μυθριδάτη και άλλων φίλων, η οποία κυκλοφόρησε το 1992 (πολύ πριν δημιουργηθούν τα Ημισκούμπρια). Πρόκειται για ιδιαίτερα αστεία βεβήλωση ξένων χιπ-χοπ τραγουδιών της εποχής, με φόρεμα στίχων πάνω στις υπάρχουσες μουσικές του τύπου: "το σώβρακο μου βρώμικο και πίσω και μπροστά, κίτρινο από τα κάτουρα, καφέ απ' τα σκατά", "κι αν δε με γουστάρετε σας κλάνω και σας χέζω, στα @@ μου σας γράφω, στον π... μου σας παίζω", και "γιατί έχω ένα π... που ανήκει σε γορίλα, στον κ... όταν στο χώνω βρωμάει και σκατίλα".

- Ποπό τι γέλια ρίχναμε μικροί με την Μεντζελοκασέτα, εγώ είχα φάει 5ήμερη αποβολή όταν την ειχε βρει ο καθηγητής μαθηματικών.

- Αυτό δεν είναι τίποτα, εγώ στο στρατό είχα φάει ένα μήνα φυλακή όταν με έπιασε ο λοχίας να την ακούω στο ΚΨΜ. Αλλά άξιζε, έπεσε πολύ γέλιο.

Got a better definition? Add it!

Published

..ή αλλιώς "ο μέιν μαν" (main man).

Είναι:

  • κάποιος με εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα.
  • αυτός που ξέρει τι συμβαίνει.
  • ο κύριος παίχτης.
  • ο οργανωτής.

- Σε ποιον να απευθυνθώ;

- Στον Μπάμπη ρε συ, αυτός είναι ο μαν της φάσης.

Επίσης:

- Ο Lubomyr Melnyk είναι γαμάτος ρε συ.

- Ε, καλά, αφού είναι ο μαν της φάσης.

Got a better definition? Add it!

Published

Επικό μπέρδεμα σχοινιών, καλωδίων, κορδονιών κλπ. Κόμπος μπροστά στον οποίο ο Μεγαλέξανδρος θα τράβαγε σπαθί.

-Δώσ' μου το φορτιστή, βγήκε ο Χαμήλ Μπατάρ παγανιά...
-Κάτσε γιατί έγινε το καλώδιο κοκορέτσι μες στην τσάντα!

Got a better definition? Add it!

Published

Υποκοριστικό του παπάρι. Δεν πρόκειται όμως για το μικρό τσουτσούνι, την ψωλίνα ή το πουτσάκι, ούτε για ακαθορίστου ονομασίας αντικείμενο, το λεγόμενο μαραφέτι, αλλά για ακαθορίστου ονομασίας ενέργεια. Και αντίθετα απο τη χρησιμότητα που έχει το μαραφέτι, που μπορεί να είναι αναπόσταστο κομμάτι της καθημερινής διαβίωσης, το παπαρίκι χρησιμοποιείται κυρίως για ευτελείς σκοπούς, ή κοινώς μαλακίες.

Got a better definition? Add it!

Published

Λογοπαικτικός νεοαρχαϊσμός αναφερόμενος σε άτομο το οποίο είναι μια πολυσχιδής προσωπικότητα με εμβριθείς γνώσεις (ειδήμων), αλλά σε υπερθετικό βαθμό (αρχί-) μιάς και έχει πανυπερκαρατεραμπάιτ-αποψάρες επι παντός επιστητού, κινουμένου, πετουμένου, ερπομένου, αναρριχωμένου και κωλογαμημένου πράγματος απάσης της οικουμένης, του σύμπαντος κόσμου συν των παραλλήλων συμπάντων, πασών των Ρωσιών, της Εξαρχίας της Βουλγαρίας και της Πλατείας Εξαρχείων. Είναι ο κλασσικός ξερόλας, ο φωτεινός παντογνώστης, ο απόλυτος πανεπιστήμονας. Και επειδή ένα τέτοιο άτομο δεν μπορεί να υπάρχει, πρόκειται στην ουσία για ένα κοινοτυπικό αρχίδι, για τον συμπαθέστατο αρχιμαλάκα της διπλανής πόρτας που είναι κρυμμένος σαν τα πόκεμον. Στην ουσία δε πρόκειται και γι ένα απο αυτά, το πιο διαδεδομενο και ταυτόχρονα πιο δυσεύρετο, το αρδίχι-μον.

-Τελευταία μου πονάει πολύ το πόδι, ρε φίλε.

-Μάλλον έχεις θρομβωτική θρομβοπενική πορφύρα των άκρων.

-Μεγάλε αρχειδήμονα! Πως το είπες αυτό ρε συ;!

Got a better definition? Add it!

Published

Εργαλείο τσαγκάρη που χρησιμεύει στην κατασκευή και επεξεργασία υποδημάτων. Για δε ρε τι μανθάνει τινάς περιδιαβάζοντας τα ιντερνέτια...

Φωτό βρήκα στο νέτι αλλά δεν τη βάζω για πεντακόσιους ογδόντα έξι λόγους, εκ των οποίων ο εκατοστός δεύτερος είναι ότι δεν ξέρω πώς. Τέλος πάντων, αποτελείται από ένα κάθετο στέλεχος με μιά βάση στήριξης, στου οποίου την κορυφή προσαρμόζονται μεταλλικές φόρμες / σόλες / καλαπόδια όπου τοποθετείται ανάποδα το πατούμενο για επεξεργασία.

Σχετικά με την ετυμό δεν θα επιχειρήσω τίποτα για θα με πάρετε με τις κλωτσές.

-Έλληνες είμαστε, του εξηγεί η ιταλομαθής της παρέας μας. Και δείχνοντας εμένα του εξηγεί ότι είμαι γιος τσαγκάρη από την Αθήνα, της ίδιας περίπου ηλικίας με εκείνον, που διατηρούσε ένα σχεδόν όμοιο μαγαζί. Με τον πάγκο του, τα εργαλεία, τον μπαρμπαλιά, τη μηχανή για τα φόντια, τα καλαπόδια στα ράφια και το μαστέλο κάτω ακριβώς από τον πάγκο του τεχνίτη.

εδώ

Μάθαμε πώς φτιάχνονται τα χειροποίητα παπούτσια με το καλαπόδι και τον μπαρμπαλιά.

Από διαφημιστικό ρεπορτάζ αλλού στο νέτι.

Got a better definition? Add it!

Published