Μοτοσυκλετιστικό ακ- σεσουάρ που στερεούται στο πλαίσιο της μοτό και την προστατεύει από ζημιές κατά την πτώση, ή τουλάχιστον προσπαθεί.

Τα μανιτάρια τοποθετούνται εκατέρωθεν της μοτοσυκλετός και δια τούτο πωλούνται σε ζεύγη. Υπάρχουν δε και μανιτάρια τροχών ή καλαμιών μικροτέρου μεγέθους και για συγκεκριμένα είδη μοτορίων (enduro και motard).

Τα μανιτάρια προτιμούνται από τις μπάρες προστασίας ολοένα και περισσότερο, διότι είναι απείρως πιο καλαίσθητα και ελαφρύτερα.

Από έρευνες της valter moto παρατηρήθηκε ότι τα μανιτάρια με πλαστικό υλικό αυξάνουν τον συντελεστή τριβής σε παρατεταμένη ολίσθηση με αποτέλεσμα την καταπόνηση των βάσεων στήριξης της μοτοσικλέτας.Οι μηχανικοί της valtermoto σχεδίασαν και κατασκεύασαν μανιτάρια προστασίας με ειδικό εξωτερικό μείγμα από NYLON για μικρότερο συντελεστή τριβής. Εσωτερικά έχουν μεταλλική βάση για να μην αποκοπούν από της βίδες τους και έχουν υψηλής ανθεκτικότητας ατσάλινες βίδες για να αντέχουν στις πιέσεις, ενώ αντίθετα σε περίπτωση πρόσκρουσης να σπάνε, για να μην προκαλέσουν, ζημιά στις βάσεις στήριξης της μοτοσικλέτας...
εδώθε

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified