Γκαμούνα είναι ένα μυστήριο ον που προέρχεται από την Πάτρα. Λίγοι την έχουν δει, λέγεται πως μοιάζει με σκώληκα, με χαρακτηριστικά εντόμου.

Η πιο συνήθης παρατήρησή της γίνεται με την διαπεραστική κραυγή (ουόπ) της όταν πετάει σε μεγάλο ύψος για να εντοπίσει την λεία της, που αποτελείται από καρπούς λιγδόδεντρων, τα λεγόμενα «μπομπόλια» και καθαρό κασέρι που συλλέγουν κατευθείαν από τα ζώα αφού απορροφήσουν το γάλα, το γάλα μετατρέπεται αργότερα σε κασέρι και τότε παίρνουν τις θρεπτικές του οξείες, τα κουράδια της γκαμούνας έχουν την ιδιότητα να μουρλαίνουν αυτόν που θα τα φάει.

Οι γκαμούνες λατρεύονται ως θεοί από τους αυτοαποκαλούμενους «Μουρλούς». Αυτή η αίρεση φημίζεται για την τέχνη του δαμάσματος μίας γκαμούνας, πρόσφατα πλέον έχει ανοίξει η πρώτη εταιρεία παραγωγής κασεριού από γνήσιες γκαμούνες με το όνομα «Γκαμούνα ΑΕ».

'Ντάξει γεια.

- Πω, μαλάκα μου, η μάνα μου μαγείρευσε γκαμούνα χθες. - Έλα ρε παπάρα! μαζί με τα φτερά;
- Ναι ρε πούστη, χέσε μέσα, 1 ώρα μάσαγα. - Πωπωπω μανίτσα μου, αύριο αρχίζει η νηστεία..
- Δεν μπορώ να τρώω φασουλόκρεμα για 1 εβδομάδα.
- Ντάξει γειά...

Δες και τιραμισουρεαλισμός.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Ανώνυμος μαλάκας

*Δαμάσματος. Πολλοί απο εσάς δεν θα το βρουν αστείο, γιατί είναι μία μαλακία των φίλων που έπρεπε να μπει.

#2
vikar

«Μαλακία των φίλων»; Εδώ τους γνώρισες;...

#3
iron

χα! αν αλλάξω νικμέιμ θα βάλω αυτό!

#4
Galadriel

έλεορ

#5
Galadriel

(βίκαρ τι τα θες τι τα γυρεύεις)

#6
MXΣ

Πάντως όχι γκαμίλα ελπίζω...

#7
vikar

Γκαλά, πώς σκατά καταφέρνεις να μή σε λένε καμένη μία με τρείς φορές την ημέρα μές στο σλάνγκ τζι άρ;... :-Ρ Σεξιστικό πρεπει νά 'ναι το θέμα, έτσι;...

#8
iron

λέγοντας σεξιστικό εννοείς ότι εμείς τα κοριτσάκια μπορούμε και κάνουμε πολλά πράγματα ταυτόχρονα ενώ εσείς τα αγοράκια όχι;;; :Ρ