Το τοματοξώνεις είναι ένα παλιό λεκτικό παιδικό παιχνίδι-φάρσα. Κατα τη διάρκεια μιας κουβέντας ο ενας συνομιλητής χρησιμοποιεί τη λέξη "τοματοξώνεις" ανάμεσα στα λόγια του για να μπερδέψει τον άλλο συνομιλητή. Ο συνομιλητής-στόχος του παιχνιδιού μπερδεύεται και ζητάει επεξήγηση με αποτέλεσμα ο φαρσέρ να ξεσπάει σε γέλια.

-Γιώργο, απόψε που θα πάμε για μπάλα θα τοματοξώνεις και τον Πέτρο;

-Τι; Τι να κάνω τον Πέτρο;

-Να τον τοματοξώνεις!

-Σιγά να μην τον αγγουροξώνω...

-Χαχαχαχα!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
donmhtsos

Κατ' αρχάς, καλώς ώρισες!

Από εμπεριστατωμένη (δεν την ξαναπατάω, όπως με την barbarosa, που της "άλλαξα" φύλο) μελέτη των γραφομένων σου (συν την παραπομπή), διαπίστωσα πως είσαι γυναίκα, μαθηματικός (ή κάτι σχετικό), και (τουλάχιστον) συμμετέχεις (μπορεί και να το "τρέχεις" καθ' ολοκληρίαν) σε μιά εργασία/πείραμα στα πλαίσια ενός μεταπτυχιακού μαθήματος.

Από ό,τι διάβασα, φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον.

Δεν ξέρω αν αυτή η παραπομπή ενδιαφέρει, πάντως υπάρχει λήμμα με αντίστοιχο concept στο σάη:

γουρδώνω το περπούτσι παράμοιρα

Η τριλογία Amici Miei (Εντιμότατοι Φίλοι μου), από την οποία προέρχεται, η σχετική έκφραση, είναι γεμάτη από τέτοιες εκφράσεις, που "κατασκεύασε" ο ευρηματικός μεταφραστής της ταινίας, "μεταφράζοντας" αντίστοιχες ιταλικές.

Αυτά προς το παρόν και καλή επιτυχία στο εγχείρημα.

#2
soulto

Μόνο το ζώδιο δεν βρήκες Μήτσο!

#3
donmhtsos

Όποιος καεί στο χυλό...

#4
donmhtsos

@Σούλτω: Βρήκα και το ζώδιο : Τοματοξότης!

#5
soulto

Αν είν' ετς, δες την χειρότερη πλευρά αυτού του ζουδιού.
Όποιος θέλει έχει και για το δικό του.

ΤΟΞΟΤΗΣ Είστε άτομα με ανεπτυγμένη αίσθηση της περιπέτειας. Είστε οι κλασσικοί αισιόδοξοι μαλάκες. Έχετε μία ανεμελιά που οφείλεται στο γεγονός ότι είστε καθυστερημένοι και χαζοχαρούμενοι. Είστε ολότελα άχρηστοι και ατάλαντοι. Οι περισσότεροι Τοξότες είναι ρεμάλια του κερατά. Τυχοδιόκτες και προικοθήρες. Από νεαρή ηλικία ζούνε σε βάρος των άλλων, γονιών, φίλων, αγαπητικών. Είστε εκνευριστικά χαρούμενοι και όλοι θέλουν να σας σπάσουν στο ξύλο. Δεν θυμάστε πόση σεξουαλική ζωή έχετε από το πολύ αλκοόλ. Θέλετε να ζείτε στα πλούτη, αρκεί να τα πληρώνουν όλα οι άλλοι και το απαιτείτε με θρασύτητα και αγένεια που είναι τα χαρακτηριστικά σας..

Αχαχαχα το έριξα το επίπεδο στα τάρταρα!

#6
donmhtsos

Να σου πω κι εγώ τώρα για τον Τοματοξότη:

Είναι το 14ο ζώδιο. Ανακαλύφτηκε απόψε. Η λατινική του ονομασία είναι Tomagitarius. Το σήμα δεν έχει αποφασιστεί ακόμα. Υπάρχουν δύο υποψήφια σήματα που θα τεθούν σε ψηφοφορία στις συνιστώσες του Αστρολογικού Κινήματος. Το ένα είναι ένα τόξο με βέλος που στην άκρη του αντί για αιχμή έχει μια ντομάτα. Το άλλο είναι μιά βαλλίστρα, που αντί για βέλη πετάει ντομάτες. Μέχρι στιγμής, η πλατφόρμα των "παραδοσιακών" του Κινήματος έχει ταχθεί υπέρ του πρώτου σήματος, ενώ η "εκσυγχρονιστική" πλατφόρμα υπέρ του δευτέρου. Ακόμα δεν έχουν εκδηλωθεί οι "Νοστραδαμιστές" και οι "Αρχηγικοί".

Οσον αφορά στα χαρακτηριστικά του ζωδίου, δεν έχουν μπεί σε διαβούλευση ακόμα και απ' ό,τι φαίνεται δεν πρόκειται να μπούν, αν δεν λυθεί πρώτα το ακανθώδες θέμα του σήματος.

#7
soulto

γράφω λίγα ακόμη, κι ας το παίζετε βαριά πεπόνια!

ΔΙΔΥΜΟΙ Είστε κλασσικοί ψευτοδιανοούμενοι, μαλακοπίτουρες. Διπρόσωπα γουρούνια και σας μισούν όλοι. Είστε σφιχτοχέρηδες και δεν έχετε πραγματικούς φίλους. Έχετε μία τάση για παθητικό σοδομισμό και αιμομιξία. Λέτε αρλούμπες και αλλάζετε τις ηλίθιες απόψεις σας κάθε 10 δευτερόλεπτα. Άπιστοι και ξερόλες, οι πιο κακοί όλων. Ακόμη και ο σκορπιός είναι υποδιέστερός σας στην κακία. Οι περισσότεροι Δίδυμοι είστε αδελφές και λεσβίες. Είστε ανώμαλοι και ψυχεδελικοί.


ΣΚΟΡΠΙΟΣ Οι χειρότεροι όλων! Είστε κουτοπόνηροι και υποχθόνιοι και προσπαθείτε με δόλια μέσα να ανεβείτε επαγγελματικά. Είστε αναίσθητοι και αν φτάσετε ψηλά θα είναι γιατί είστε γλυφτρόνια και τομάρια. Οι γυναίκες Σκορπιοί κάνουν καριέρα ως striper, ενώ οι άνδρες είναι πλασμένοι για δήμιοι. Θα έπρεπε να σας δολοφονούν σε νεαρή ηλικία. Είστε τόσο εκδικητικοί που παρασύρετε και τον εαυτό σας στην καταστροφή. Ζείτε και κοιμόσαστε με το μυαλό σας στο σεξ ,την εκδίκηση και τις αρπαχτές.