πορδορούφης redirects to πορδορούφας (for which another 2 definitions have been submitted).

Επιρρεπής σε οποιαδήποτε νέα μόδα «υγιεινού» τρόπου ζωής, διαβίωσης και διατροφής.
Είναι τόσο «οργανικός» που συνηθίζει να καταπίνει ευλαβικά τις πορδές του αφού είναι ότι το πιο υγιεινό, θρεπτικό και ανεπεξέργαστο.

- Μόλις αγόρασα ένα ηχοσύστημα από το παλιατζίδικο που ηχογραφεί σε κέρινο δίσκο. Εγώ ακούω μουσική μόνο από αναλογική ηχογράφηση γιατί ο ήχος είναι καθαρότερος, πιο εύηχος.
- Πόσο πορδορούφης πια!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
patsis

Το λήμμα δεν συμπεριλαμβάνεται στο παράδειγμα. Στείλε αν θέλεις μια αναφορά για να τροποποιηθεί.

#2
Galadriel

Κατά τα λοιπά μ' άρεσε ο ορισμός σου, λιτός, απέριττος, δωρικός, άντε και σε άλλα (αλλά το παράδειγμα να έχει το λήμμα).

#3
Khan

Πολύ ενδιαφέρων και γλαφυρός ορισμός, όντως!

Να συμπληρώσω ότι ως πορδορούφης μπορεί να χαρακτηριστεί και κάποιος που ρουφάει πορδές άλλων, οπότε είναι κάτι σαν κωλογλείφτης, ορντινάντσα, φιλιππινέζα, κόλακας κ.τ.ό. Ο ορισμός του πορδορούφας από το Πονηρόσκυλο πάει νομίζω προς αυτή την κατεύθυνση, όπως και τα δύο παραδείγματα που βρίσκω στον γούγλη, βασικά το πρώτο, γιατί το δεύτερο είναι μάλλον ένας γενικός αυτοσιχτιριστικός χαρακτηρισμός.

  1. Εξακολουθείς βρε ηλίθιε να είσαι σφουγγοκωλάριος και πορδορούφης του Καρακωλοτούμπα. Στο έχω ξαναπεί ότι ο τύπος είναι ένας τιποτένιος εμποράκος που τον ενδιαφέρει μόνο η προσωπική του άνοδος. (Εδώ).
  2. Είμαι ένα σταλινικό απόβρασμα! Ένα αναρχοσίχαμα! Ένα ξέρασμα του προλεταριάτου που εκπροσωπώ το χώρο του κουμουνισμού & της αριστεράς! Μια χλέπα του ελέους! Ένας πορδορούφης της Αντιφά! Ένα χοντρολιπαρδιάρικο, αγύμναστο, άπλυτο, σπυριάρικο, ψειριασμένο, αλβανοπακιστανοβουλγαροαφγανικό, έκτρωμα! (Εδώ).

Από την άλλη, για το ρούφηγμα της πορδής προς τα πίσω βλ. και κλανορούφι.

#4
Soumar

""Το λήμμα δεν συμπεριλαμβάνεται στο παράδειγμα. Στείλε αν θέλεις μια αναφορά για να τροποποιηθεί.""

den exw gnwsi. ekana profile gia na valw to limma alla eimai teleiws axristos. lemme know how it's done!

#5
ΛυσίζωνΛαισποδίας

Στη δική μου μισοσκότεινη αντίληψη ο ορισμός έφερε αντανακλαστικά στην επιφάνεια παροιμία της Ηλειας "Οποιος ακολουθάει το γάιδαρο πίνει και τις πορδές του" (καταγεγραμμενη απο τον Ανδρέα Καρκαβίτσα, μαζί με καμια 25αρά ακομα). Πιθανον μια εκδοχή του πορδορουφης να ξεπηδησε κάπως έτσι, καταληγοντας στον ορισμό του Khan.

#6
Soumar

Τέλειο! Δυστυχώς δεν έχω ξαναδιαβάσει Καρκαβίτσα μετά το γυμνάσιο. Αν δε σε πειράζει θα οικειοποιηθώ την παροιμία.

Ευχαριστώ!