Πρόκειται για το χέβυ μέταλ που είναι τόσο αφελές, ώστε απευθύνεται μόνο σε μπέμπηδες. Δεν έχει σημασία το παρακλάδι του μέταλ, αλλά η νοοτροπία με την οποία γράφονται τέτοιου είδους κομμάτια ή άλμπουμ: για παράδειγμα, μέταλ του μπιμπερό μπορεί να είναι τόσο κάποιο αφελές power metal άλμπουμ που μιλάει με κοινότοπο/χαζό τρόπο για μάγους και ξωτικά, όσο και ένα black metal άλμπουμ που πουλάει σατανάδες και evil πόζες που μοιάζουνε με σφίξιμο δυσκοίλιου στη λεκάνη της τουαλέτας.

Η γενική του μπιμπερό προσδιορίζει τη λέξη μέταλ και είναι γενική της ιδιότητας. Από αυτή τη συντακτική ανάλυση της ονοματικής φράσης καθίσταται σαφές ότι μέταλ του μπιμπερό είναι το μέταλ που απευθύνεται σε καυλοπιτσιρικάδες (το μπιμπερό που λέγαμε), είτε με ενσυνείδητη πρόθεση του καλλιτέχνη, που γράφει για να πουλήσει, είτε γιατί ο καλλιτέχνης πάσχει από καλλιτεχνική αξία/έμπνευση.

Κατ' επέκτασιν το μέταλ του μπιμπερό μπορεί να εκφράζει και τη στάση κάποιων οπαδών απέναντι στη μέταλ μουσική που μοιάζει με τη στάση οκτάχρονων απέναντι στους Power Rangers, τα Pokemon κτλ. (βλ. παράδειγμα 2).

  1. - Τι λέει το "Gods of war" των Manowar;
    - Χάλι μαύρο, μέταλ του μπιμπερό! Δεν πάνε να πιούνε κανένα τίλιο οι μαλάκες, αφού δεν τραβάνε πια να πούμε...

  2. (από αδημοσίευτο γράμμα μου του 2004 προς το περιοδικό Metal Hammer)
    «Μέχρι και το δερμάτινο του Schaffer βγάλατε σε διαγωνισμό. Άντε να βγάλετε και το πέτσινο στρινγκ του Adams! Μα σε τι μπέμπηδες απευθύνεστε; Ή μήπως είστε και σεις το ίδιο μπέμπηδες και απαλλάσσεστε λόγω βλακείας; Αρκετά με το μέταλ του μπιμπερό!»

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
jesus

ο Schaffer έχει πάθει αγκύλωση στο δεξί χέρι κ ατροφία στο αριστερό. ακόμα μ'αυτόν ασχολούνται οι μαλάκες;

#2
Cunning Linguist

Έβαλα και την χρονολογία του γράμματος (2004) τώρα που το ανέφερες... Πάντως ασχολούνται ακόμα με αυτόν, μην ανησυχείς! :Ρ

#3
OstySan

Καλα τώρα το Metalhammer είναι και σε τσακωμούς μεταλάδων!
-ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΛΑΚΑΜΑ!ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΜΕΤΑΛ-ΧΑΜΕΡ ΝΑ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ!ΑΚΟΥ ΟΙ ΜΑΝΟΓΟΥΟΡ ΠΟΖΕΡΙΑ!

#4
mariahomorfi

μαλακεσ οι μεταλχαμεριτεσ;:(

#5
mariahomorfi

χαχαχαχαχαχαχαα εμενα το δημοσιευσαν το γραμμα μου.ΛΟΥΖΕΡ!

#7
MXΣ