Αναπόσπαστο κομμάτι των τιμημένων ελληνικών 80s, τα φοφίκο ήταν γαριδάκια με γεύση φιστίκι, παραπλήσια με τα φουντούνια (αν και οι απόψεις διίστανται μετά την πάροδο σχεδόν 20ετίας --> έρευνα). Το σακουλάκι τους ήταν άσπρο-πράσινο, με διάφανο παραθυράκι σε σχήμα σκίουρου.

Τα φοφίκο καταργήθηκαν γρήγορα (σε αντίθεση με τα φουντούνια), πράγμα για το οποίο έχουν διατυπωθεί πολλές διαμαρτυρίες, ακόμα και θεωρίες συνωμοσίας που αναμιγνύουν τη CIA, τον πράκτορά της Best Foods Χάρρυ Κλυνν και τη διαφήμιση που έκανε για τα ανταγωνιστικά φουντούνια!

(Από blog)
«απ' οσο θυμαμαι ειχαν την ιδια γευση με τα φουντουνια (και τα δυο απο φυστικι ειναι -τι φουντουκια μου λετε), αλλα αυτο που τα διαφοροποιουσε ηταν το σχημα και η υφη (τα φοφικο θυμιζαν φυστικι σε τομη και ηταν πιο crunchy).

αυτο που »εφαγε« τα φοφικο ηταν η ελλιπης διαφημιστικη εκστρατεια, σε αντιθεση με τα φουντουνια που ειχαν επιστρατευσει τον χαρυ κλυν. οι διαφημισεις αυτες, μαζι μ'εκεινες για το κοκο μιλκ της αγνο, νομιζω οτι ειναι αντιπροσωπευτικες για το χιουμορ της εποχης. μπρρρρ...»

  1. (Από blog)
    «Τα FOFIKO είναι η ψύχωση μου... ΤΑ ΘΕΛΩ ΤΩΡΑ.

Τί στο καλό τους έπιασε και τα σταμάτησαν (ενώ έχουν κρατήσει άλλα τελείως άγευστα, χώρια τους πειραματισμούς με τα νέα σνακ που κάνουν ανά περιόδους).»

  1. (Από το Indymedia)
    «Ναι, τα θυμαμαι τα φοφίκο. Τα τρωγαμε μετα μανιας οπως και τα φουντουνια και τα δρακουλινια.
    τρεις ταινιες οροσημο της εποχης που λογω ηλικιας πηγα και τις ειδα μαζι με τη...μανα μου: ΕΤ ο εξωγηινος, karate kid, the outsiders, greese»

Got a better definition? Add it!

Published

#1
Vrastaman

Nostalgia trip ;-)

#2
Hank

Εγώ πάλι «κι αν ποτέ τ' άλλαζα, πάλι φουντούνια θά 'παιρνα άμα λάχει να ούμ'»! Γιατί «έχουν ψηλό διαφορικό και τραβάνε στην ανηφόρα»!

#3
Vrastaman

Εγώ πάντα υποστηρίζω κάθε υπόσκυλο! Φοκοφίκο αλλ δε γουέη!

#4
Galadriel

Το χρησιμοποιούμε μεταφορικά ως έκφραση;

#5
BuBis

@ mes, για να σου λύσω μια απορία σου μηνών, τα φοφίκο όπως και τα πακοτίνια(χρήζει συμπληρωματικού ορισμού) τα χρησιμοποιούσαμε παλαιότερα κοροιδευτικά για μικροτσούτσουνους αλλά και για μικρά ορχίδια. Π.Χ. τι να μας πεις και σύ με το φοφύκο/πακοτίνι σου!

#6
Επισκέπτης

fofiko!!!!!!!exei ena snak sta lidl apo fystikia (sto sxima einai san garidakia) pou moiazei me ta fofiko pio poly apo oti ta fountounia...!!!!

#7
vikar

Επίσης, Μές, Φοφίκο (ή ίσως Φωφίκο), θα μπορούσε να παίξει άνετα ως λογοπαίγνιο-υποκοριστικό του Φωτεινή (> Φωφώ), αλλα σίγουρα έπαιζε και με τη σημασία «φίκι-φίκι».

#8
vanias

Ποιο ζώο έχει σειρά; Εσύ είσαι πιτσιρίκο; Στο λέω άλλη μια φορά πριν φάω τα φοφίκο: [I]Πάρε αυτή την αίτηση για να τη συμπληρώσεις

Τι ώρα είναι, μία, δεν προλαβαίνεις να τη δώσεις! Αύριο οκτώ με δέκα θα δούμε τι θα γίνει Οπ, έφτασε η ώρα που τρώω μανταρίνι[/I]