ο κλασσικός αστικός μύθος για το στρατό: σου βάζουν στάχτη σ' ένα ταψί κ κλάνεις από πάνω. απ' τη λακκουβίτσα που κάνεις καταλαβαίνουν άν τον παίρνεις
;)

#2
jesus

in καμένος

παράγωγο αυτου είναι κ το «καίγομαι με κάτι», δλδ αφιερώνω (δυσανάλογα) πολύ χρόνο σε κάτι. επίσης, σημαίνει κ γουστάρω άσχημα με κάτι που κ εγώ αναγνωρίζω ως καμένο, πχ «έχω καεί άσχημα με τα ανέκδοτα με τη μικρή αννούλα».
το καίγομαι σκέτο έχει κ την έννοια του σπάω αρχίδια κάνοντας κάτι καμμένο, πχ «μην καίγεσαι άλλο με τα ανέκδοτα με τη μικρή αννούλα ρε μλκ».

επίσης, υπάρχει κ το μεταβατικό «καίω κάποιον» το οποίο προσπαθώ καιρό να βρω πώς να το ορίσω, αλλά δεν τό 'χω. ουσιαστικό αυτού, ο κάφτης, αυτός που συνηθίζει να καίει κόσμο.

#3
jesus

in καμένος

σωστότατος, έλειπε.

#4
jesus

in λαγός

η στοιχομυθία έχει τη λογική ότι έχει τρεις φράσεις επαναλαμβανόμενες από δύο άτομα, άρα μετά από κάθε γύρω αλλάζεις ρόλο στην στιχομυθία. όταν γίνεται γρήγορα, λοιπόν, είναι δύσκολο να την συνεχίσεις σωστά κ κάποιος μπερδεύεται.

#5
jesus

in λαγός

σε φάση μεγάλης καίλας με μαθηματικό φίλο, το ποιηματάκι το 'χαμε κάνει
- έχεις χάος;
- έχω χάος.
- έχει ευστάθεια;
- έχεις χάος
κτλ μέχρις σιχάματος.

ούτε ο βικαρ θα με καταλάβει μάλλον, αλλά το καταθετω.

#6
jesus

in λαγός

έχω λαγό.

#7
jesus

in μαμ κακά και νάνι

εγώ πάντως, κατά κανόνα με το που ξυπνάω ρίχνω ένα διεκπεραιωτικό προς καλό, κ μετά τον καφέ ένα χαοτικό. διπλά πρωινός κατα έλεκτρον δλδ, κ ακολουθούν κάνα-δυο μέσα στη μέρα.

να δω αν θα κρατηθείς, τώρα, άιρον.

#8
jesus

in ακυρολεξίες

εεεεεεεεεετς. σκληρός.

#9
jesus

in ακυρολεξίες

το παράδειγμα δεν ταιριάζει στον ορισμό. ξέρω τουλάχιστον δύο άτομα εδωμέσα που καταλαβαίνουν τι πα να πει:ΡΡΡ

#10
jesus

in πέρδικα

την πρώτη φορά που μου είπαν γι αυτήν την ταινία άκουσα «ο τζόνυ πυρετόπουλος» κ έπαθα για κάνα πεντάλεπτο είχα μπλοκάρει κ δεν καταλάβαινα τι γινότανε γύρω μου.

#11
jesus

in Τσακ Νόρις

θα διορθώσω τον συντοπίτη δόκτορα. τον κομμουνισμό είναι ίσως δυνατόν να τον συμβιβάσεις με τον χριστιανισμό, τον μαρξισμό είναι αδύνατον.

ο μαρξισμός είναι ο ιστορικός υλισμός, δλδ η ανάλυση της ανθρώπινης κοινωνίας με βάση τις αρχές του διαλεκτικού υλισμού. κ αυτές οι αρχες είναι ασύμβατες με την ύπαρξη ένος υπέρτατου όντος.

από την άλλη, ο κομμουνισμός, που είναι η ιδεολογία που προκύπτει από τον ιστορικό υλισμό, ενδεχομένως σε εκφάνσεις του να μην είναι ασύμβατος με τη θρησκεία, καθώς τίποτα δεν περνάει άθικτο από την θεωρία στην πράξη.

γυρίζοντας πίσω από τον κομμουνισμό στον μαρξισμό, είναι επόμενο να βρει κανείς γραπτά (πλεχτά ή και διαλεχτά) έργα που να προσπαθούν να επιτύχουν έναν αντ-χοκ συμβιβασμό, αλλά παραμένουν αντ-χοκ συλλογισμοί.

#12
jesus

in τσιμούχα(ς)

κάτι μου θυμίζει αυτό...

#13
jesus

in κάνω διατροφή

ναι, αμί, αλλά;;;;

είχα ψηθεί να ανεβάσω φράσεις κλισέ του μάριου, αλλά έχω χάσει επαφή εδώ κ καιρό. τό' χεις;

#14
jesus

in ντεζαβού

- il est où ton sky;
- déjà bu.

:P

#15
jesus

in λύσσαξα

γαμάει!!
κ δεν το 'χα δει τοσον καιρό...

#16
jesus

in τοίχο-τοίχο

έλα τώρα που σε χάλασε...

#17
jesus

in πίσω και σ' έφαγα

Τοίχο-τοίχο...
σ'στος, έλειπε. δε νομίζω όμως ότι το «τρώω» εδώ έχει να κάνει με το γαμήσι.

#18
jesus

in γαμιοντουστάντενε

αντίστοιχη φάση με το χιούμορ του ανεκδότου παίζει στην ταινία les invasions barbares, γύρω στη 1 ώρα κ 17 λεπτά της ταινίας, όλαφ τα στο γαλλικό με επική καναδέζικη προφορά, κ το πιο κουλτουριάρικο.

ο διάλογος έχει να κάνει με το ρήμα πιπώνω, στο υπαρκτό μεν, σε αχρηστία δε, imparfait du subjonctif (υποτακτική αορίστου). το χρησιμοποίησε ο σαρκοζύ πρόσφατα σε συνέντευξη κ έφαγε τρελλή καζούρα (τουλάστιχον απ' τα guignol) ότι το παρακάνει με τις γαλλικούρες.

στο σωλήνα δε βρήκα το απόσπασμα. γενικά στ' αρχίδια σας, αλλά είπα να το καταθέσω.

#19
jesus

in καπελάκιας

μάρα μπ. την λένε την κοπέλα, αλλά ας μη βγάλουμε τα άπλυτά της στο ίντερνετς...

#20
jesus

in καπελάκιας

αγαπημένε μου θείο,
πιάσαμε επιτέλους λιμάνι, και μπόρεσα να ξεφύγω λίγο από τη λαδίλα, τις κατσαρόλες και τις κατσαρίδες. και τί κατσαρίδες...

ο χρόνος στη θάλασσα κυλάει διαφορετικά απ' τη στεριά και ευτυχώς σταμάτησα να σκέφτομαι ολιμερίς την οργάνωση, το σωματείο και τη νεολαία. δεν σταμάτησα ποτέ όμως να σκέφτομαι τη μάρα και τη στιγμή που τα ματ ετοιμαζόταν να μας την πέσουν, την κοίταξα στα γεμάτα οργή μάτια της και της φώναξα «μάρα, ντου!!!».

θα της αφιερώσω την ποιητική συλλογή που έχω ξεκινήσει να γράφω, αν και δεν νομίζω να εκδοθεί ποτέ.

σε φιλώ,
ο ανιψιός σου τζήζα.

*ιδίως αν κάνεις κτλ...

εκτός κ κάνεις μαθήματα αγγλικών σε αγνώστους.

#23
jesus

in σβήνομαι

eigth-year-olds, dude...

#24
jesus

in μάσκα

#25
jesus

in μάσκα

απαιτώ μήδι με φωτό θείου χότζα να παίζει τρομπέτα με τα χείλια.

#26
jesus

in ερήμη

επίσης, είναι κ το «ερήμην παράσταση» που σαπίζει εδώ κ κάτι αιώνες στο πρόχειρό μου, ο τζονψη ίσως θα μπορούσε να βοηθήσει.

#27
jesus

in ερήμη

νταξ, μωρέ, ερήμη μπήκε το παιδί, να κάνει το σχολιάκι του κ την έκανε...

#28
jesus

in μπιλίβερ

#29
jesus

in μπιλίβερ

τζόναρε, σε είχα προλάβει, κ το έθεσα μή-γκατζμανικά εδώ;)

#30
jesus

in μπιλίβερ

επειδή > «μεταξύ αντιπάλων υποθέσεων που εξήγουν εξίσου τα φαινόμενα να διαλέγεις πάντα αυτήν που απαιτεί τις περισσότερες προϋποθέσεις» ή «τα ίδια αποτελέσματα, πρέπει, όσο είναι δυνατόν, να τα αποδίδουμε σε όσο γίνεται περισσότερες αιτίες»

khan