Η συγκεκριμένη φράση «κορδονέτο στη σχισμή» έχει αναφερθεί απ τον μέγα γκουρού της αθλητικής δημοσιογραφίας,τον γιγαντολέτορα Γιώργο Γεωργίου (θα αναρτηθεί και σχετικό μύδι)
Εύγε!Κοινωνικο-πολιτική αναφορά απόλυτα προσδιοριστική του ελληνικού αυτού φαινομένου.
Εξ ου και το «σπάστο θα σου πάρω άλλο»,που ακούγεται όταν το γλέντι έχει φτάσει στο ζενίθ.
Ο «εύζων» ή τσολιάς,ειδική έκδοση του λεσβιακού απεριτίφ (ούζου),η οποία διακρίνεται για τη αυξημένη περιεκτικότητα του σε αλκοόλ(47%),αλλά και για τη ξεχωριστή του γεύση.
Πολλές φορές μπορεί να πάει για ψάρεμα,αλλά ουσιαστικά είναι αδόκιμο να το πούμε σε κάποιον μεσήλικα,γιατί δεν ευθύνεται αυτός για τη πεπτωκυία κατάσταση του,αλλά η φθορά που επέφερε στο σώμα του ο πανδραμάτορας χρόνος.
Ακριβώς,το εν λόγω λήμμα δε θέλει ιδιαίτερη ανάπτυξη.Το ζήτημα είναι ένα ότι, είτε έτσι,είτε γιουβέτσι ο φίλος μεσήλιξ δε πρόκειται να γαμήσει.
Πράγματι, αλλά το είδα εκ των υστέρων.
Σωστός ο Vrastaman,κυρίως με αυτή την έννοια χρησιμοποιείται.
Το μήνυμα του παρόντος μουντιάλ: Βουβουζέλα- πουρουπουπού σημειώσατε 2.
Όσο βαριά είν' τα σίδερα
είν' η καρδιά είν' η καρδιά μου σήμερα
Η μέρα από το πρωί είναι συννεφιασμένη
γιατί έφυγες και μ' άφησες με την καρδιά καμένη
Γ.Μητσάκης
Βαριά ονομάζεται και το μεγάλο σφυρί το οποίο χρησιμοποιείται κατά κόρον στο κατασκευαστικό χώρο.
Γεωργίου σπίκινγκ να ούμε, σωστόςςς!
Κανονικά είναι ο χειρουργός, με το τόνο δηλ. στη λήγουσα.Εδώ, όμως, σωστά ο σεβαστός Αλάριχος ανεβάζει το τόνο στη παραλήγουσα,θέλοντας κατ' αυτόν τον τρόπο να δείξει την αρνητική χροιά της λέξεως χοιρούργος (κατά το πανούργος).
Ρισπεκτάρες μάγκα,το έδωσες πολύ ωραία το λήμμα,εύγε!
Για τυχόν παρερμηνείες, η λέξις εωσφόρος δηλώνει αυτόν που φέρει το φώς και ως εκ τούτου χρησιμοποιείται για να δηλώσει, οτι κάποιος είναι φωτεινός(φωτισμένος πνευματικά).Η παρατήρησις αναφέρεται κατ ' αποκλειστικότητα σε θρησκόληπτα άτομα.
Στο πλαίσιο της αυτοαναφοράς ο ορισμός ταυτίζεται με το περιεχόμενο για λόγους δυνατοτέρας κατανοήσεως.Έτσι το γεγονός οτι ο ορισμός είναι λημμοκοντόρικος ενισχύει τον αυτοαναφορικό χαρακτήρα του λήμματος και οδηγεί τον αναγνώστη σε βαθύτερη κατανόηση του περιεχομένου.
καβαλάρης στα έγχορδα μουσικά όργανα ονομάζεται το κομμάτι ξύλου(συνήθως εβένου) πάνω στο οποίο στερεώνονται οι χορδές.
ελενίτσα μας πήραν τα ζουμιά...
Δε γνωρίζω,δεν είμαι απ τη μαρτυρική μεγαλόνησο.Πάντως εγώ συνηθίζω να τη λέω.