Κι ο Μάικλ Τζάξον και ο Οσάμα Μοχάμεντ Αουάντ μπιν Λάντεν επίσης.
Εγώ περίμενα ότι θα το είχε ανεβάσει ο Τζίζας και ότι θα σήμαινε «ίσον¨, όπως είχα καταλάβει, αλλά κανένα δεν πέτυχα.
Ή αν δεν σε ενδιαφέρει ούτε καν, μπορείς να πεις «η μισή ντροπή δική του και η άλλη μισή πάλη δική του».
Ποιον είπες πστ, κύριος; (ρητορικό ερώτημα)
Jesus was walking on water, Chuck Norris was swimming on land.
Τα ράστα δεν κάνουν τον παπά.
Πλάκα κάνετε!!!!
Μιτζνούρ μαζί το ανεβάσαμε;
Τι αναλαμπή ήταν αυτή;! (παρακαλώ να καταγραφεί στα πρακτικά του σλάνγκγκρ)
Όπως και το πρόθεμα σκυλο- (λιγουλάκι).
Και το «μπα που να δαγκώσεις το σβέρκο σου» (γνωστό από ελληνική ταινία - τουλάστιχον για 'μένα).
Δε χρειάζεται να το λέμε συνέχεια νομίζω, γιατί αν είναι να το πούμε 5 φορές π.χ., μπορούμε, κάνοντας το άθροισμα, να λέμε «τριανταπέντε είναι».
αλλίβε, μαζί γραφαμε.
Ναι, είναι λούμπα, γιατί αν σε άφησε πέριση δε μπορείς να πείς «μας άφησε χρόνους».
Όπως αν π.χ δεις δυό γκόμενες σε μια παραλία θα πέσεις σε λούμπα αν πείς «καλά ε, πέρασα απο την παραλία και ξέρεις πόσες γκόμενες ήτανε; δεν ήταν ούτε μια, ήταν δύο.»
Εμ, ανέβασε και το «έξι πρέπει».
«-Τάκη, Αντωνόπουλε, Κώστα, Γατάκη, ακούστε πως έχει η μοιρασιά: η βιβλιοθήκη είναι για Αντωνόπουλο, η καρέκλα για Κώστα, το τραπέζι για Γατάκη, το γιατάκι για Τάκη.»
Μια γεύση περί προκατακτικών κλπ.
Ε, εντάξη δεν ήταν και κάθετη στο 40λεπτο είπε «η πλειονότητα γουστάρει, όλα ή κάποια, από τα κάτωθι».
Αλλά ο χρόνος των προκαταρκτικώνε (π.), πιστεύω, συνδέεται άρρηκτα με το χρόνο του κυρίως θέματος (κθ.). Αν π.χ. τα π. διαρκούν 10' και το κθ. 40' τότε 'νταξ, αν όμως το κθ. διαρκεί 5', τα π. θα πρέπει να παραληφθούν σχεδόν. Ε, σκέψου τώρα με 40' π. πόσο θα πρέπει να διαρκέσει το κθ.!
Για το «Ψιχώ» συγκεκριμένα έχει διαρρέυσει πως στην επίμαχη σκηνή του μπάνιου αντί για μαχαίρι ο πρωταγωνιστής θα κρατάει μια φέτα ψωμί και αντί για αίμα θα έχει μαρμελάδα βατόμουρο. Η ιστορία θα εκτυλίσσετε σε φούρνο αντί σε ξενοδοχείο και ο σκηνοθέτης υποστηρίζει ότι θα βγάλει χοντρά λεφτά απ' αυτή την ιστορία γιατί όπως λέει χαρακτηριστικά «αυτή η δουλειά έχει πολύ ψωμί».
Άαααααχ! καλύφθηκα.
Φυσικά και είναι ιδέα η ψίχα, λέγεται μάλιστα ότι θα αρχίσουν να κυκλοφορούν ριμέικ γνωστών ταινιών προσαρμοσμένα πάνω σε αυτή την ιδέα (όπως π.χ. το ψιχώ).
Άλλο, δε διαφωνώ αλλά ποιος είναι ο πληθυντικός της ψίχας;
Θα μου πεις τώρα και που στο διάολο θα σου χρησιμεύσει αυτό; δεν είναι αυτό όμως το θέμα.
Και για παράδειγμα έστω ότι έχουμε 10 ψωμιά και αφαιρούμε την κόρα από κάθε ένα ψωμί, τι θα μείνει; «η ψίχα» από 10 ψωμιά ή «οι ψίχες» από 10 ψωμιά; και αν το σωστό υποθέσουμε ότι είναι «η ψίχα» πως είναι δυναμόν να αναφερόμαστε στον ενικό όταν μπροστά μας έχουμε 10 διαφορετικά κομμάτια; και από την άλλη ο Τριαντάφιλος γιατί αναφέρει το παράδειγμα «Γέμισες ψίχες»;
Είναι και θέμα τύχης άλλα όχι μόνο. Αν κάποιος κάτσει και σκεφτεί ποιος είναι ο πληθυντικός της ψίχας αν όχι «τα ψίχουλα», θα καταλήξει σίγουρα στις «ψίχες», ακριβώς όπως είχα κάνει εγώ με την πολυθρόνα (που εννοούσα τον καναπέ γιατί η λογική μου έλεγε: πολυθρόνα = πολύ + θρόνος = πολλές θέσεις και άρα καναπές = μια θέση, παρετυμολογία από το Ιταλικό poltrone όπως ανακάλυψα αργότερα).
Αυτό είναι το ένα θέμα, το άλλο είναι: ισχύουν τελικά οι «ψίχες»; Δεν αντιβαίνουν πάντως κάποιον κανόνα για να μην ισχύουν, μάλλον δεν είναι τόσο διαδεδομένες αλλά για παράδειγμα εδώ το έχει.
Μιας και είμαστε σε αυτό το θέμα να κάνω μια μικρή ανάλυση για να καταλήξω σε μια απορία που μου δημιουργήθηκε τώρα τελευταία.
Τα ψίχουλα λοιπόν είναι στην κυριολεξία μικρά κομματάκια από διάφορα αρτοποιήματα και αρτοσκευάσματα, μεταφορικά όμως είναι συνήθως ο μικρός μισθός, λέμε «δουλεύω όλη μέρα για να πάρω τι; ψίχουλα...».
Και έχουμε: το ψίχουλο > τα ψίχουλα, η κόρα > οι κόρες, η ψίχα --> οι ψίχες (;). Ισχύει;
Όπως στις παρέες έτσι και στην οικογένεια υπάρχει μικροσλάνγκ, συγκεκριμένες κωδικοποιημένες λέξεις δηλαδή που έχουν καθιερωθεί και γίνονται αντιληπτές μόνο μεταξύ συγκεκριμένων ατόμων. Πέρα των υπολοίπων λοιπών, στο σπίτι μου λέγοντας «ψίχες» εννοούμε πολλά μικρά η μεγαλύτερα κομμάτια από ψίχα ψωμιού.
Υπάρχει αυτό ή εμείς το δημιουργήσαμε; Λίγο που έψαξα πάντως είδα ότι το δεύτερο ισχύει περισσότερο.
2ο μύδι: «... η επίθεση των φιλάθλων στα ματ τα οποία τόλμησαν να μπούνε από την πόρτα της Θήρας 4»!!!!
Αυτά είναι!