Παρεμφερές και το ένθεν κι ένθεν, εκείθεν κι εντεύθεν του Σμήναρχου Κάκκαλου.
Δέον να σημειωθεί και η χρήση του στο β' πληθυντικό ως "πονάτε", συνήθως συνοδεία κάποιου υποτιμητικού χαρακτηρισμού τύπου "γαυράκια, βαζελάκια, παοκάκια" (για αθλητικά συμφραζόμενα) ή "αριστερούληδες, δεξιούληδες, φιλελέδες" (για πολιτικά συμφραζόμενα), που παίζει πολύ στα σόσιαλ μύδια εν είδει προσβλητικής γείωσης για τους εκάστοτε αντίπαλους, που λένε όσα λένε όχι γιατί έχουν δίκιο, αλλά επειδή τους τσούζει ο κώλος τους.
Παραδείγματα αφθονούν στο σχετικό hashtag.
Το παράδειγμα από αυτό το άρθρο.
Έχω την εντύπωση ότι η λέξη είναι "ψιλικοκό".
Σαράντα χρόνια φούρναρης, έχω ψήσει, και βάζω και τη γέμιση με τρόπο παρά φύση. Ημισκούμπρια, Ο Διάβολος Κατέβηκε Στο Χολαργό.
Πλέον ενέχει και τη μεταφορική έννοια του μπουρδέλου, ήτοι το ανοργάνωτο ή άντρο πιτσικουλιών. Δε νομίζω ότι υπάρχει πλέον άνθρωπος που αναφέρεται σε "ευαγές ίδρυμα" με την άλλοτε κυριολεκτική έννοια του όρου.
ΑΧΕΠΑ=Απόψε Χάρος Έρχεται, Παίρνει Ασθενείς.
α) Λείπει ένα "α" από τον τίτλο του λήμματος.
Ας προστεθεί στον τίτλο από τους εριτίμους διαχειριστάς και το «αμπελαλέ» ως μία ενιαία λέξη, αφού απαντάται κι έτσι.
Επίσης και τίτλος της εκπομπής του Κωστή Ραπτόπουλου «Ή στην Α' ή στη Β' όλοι παν για τη Μαρμίτα».
Και Γουρουνία Μιχαλολιάκου επίσης.
Το «Με τα ίδια μου τα μάτια άκουσα» να υποθέσω ότι αποτελεί μια μεταδομιστική-υπερρεαλιστική-τουκανιστική νότα που κουβαλάει νερό στο μύλο της αντίδρασης;
Μάστορα, πόσα σου σκάσανε για τη διαφήμιση;
Και τώρα που το κάνανε Ανθούπολη-Ελληνικό και δεν είναι πια θεούσα η γραμμή, τι κάνουμε εμείς οι ευσεβείς Χριστιανοί;
Το «αρπάζεις ένα ψάρι και κοπανάς» είναι προφανώς από το Αστερίξ, το οποίο και θα μείνει για πάντα χαραγμένο στη συλλογική μνήμη, αλλά συνήθως σε τέτοιου είδους καταστάσεις προτιμώνται καρέκλες ή άλλα αντικείμενα που γενικότερα πονάνε περισσότερο από τα ψάρια, όχι;
Πάντως να σημειωθεί ότι το οικοδομικό γνωρίζει νέες δόξες στην καπνίζουσα νεολαία. Έχω δει συμμαθήτρια (και όχι νταλίκα παρακαλώ, αξιογάμητη κορασίδα), να καπνίζει Καρέλια Φίλτρο. Εικάζω ότι είναι αποτέλεσμα του κινήματος «καταναλώνω ελληνικά».
Ουπς...το δημοσίευσα κατά λάθος, πριν προλάβω να ολοκληρώσω το παράδειγμα. Μια βοήθεια, κάποιος;
Πλέον που το φαξ είναι απαρχαιωμένη τεχνολογία στους περισσότερους χώρους γραφείων, λέγεται και "στέλνω mail".