Το΄χει κάνει επιθεώρηση ο Αριστοφάνης της Μεταπολίτευσης, Μάρκος Σεφερλής
vikar, ε άλλα ήθη, άλλοι καιροί...
Διακηρυττω περιπαθως την αυθυπαρξια μου ως στηλιτευτη μυθοπλαστικου χαρακτηρα ως σαρκιο για την ενασκηση γλωσσολογικών βιτσιων.
Khan, respect που θυμηθηκες το φραπαιδακι.
Οι ιδιωματισμοί δεν είναι stricto sensu αργκό και αυτή η παρέμβαση αυτή βγάζει νόημα. Απολαυστικά και εποικοδομητικά σχόλια όπως πάντα. Απολαμβάνω να τα καταβροχθίζω από την εποχή που ήμουν lurker.
Εν πάσει περιπτώσει, αν δεν τηρήθηκαν τα κριτήρια περί τα όρια της σλανγκοσύνης στα λήμματα που παρείχε ως τώρα ο υποφαινόμενος, ας αναλάβουν οι διαχειρισταί με φωτιά και τσεκούρι, id est «delete» να επαναφέρουν την έννομη τάξη. Θα συνεχίσω να λημματάρω πιο προσεχτικά, απέχοντας από τα τοπικά ιδιώματα.
salina, είναι αρκετά περιθωριακή λέξη ως προς το εύρος των τόπων που χρησιμοποιείται, οπότε ένιωσα ότι ταιριάζει εδώ. Δηλαδή, στη Σπάρτη το έχουν ψωμοτύρι, ενώ στα άλλα μέρη της Ελλάδας που ξέρω δεν χρησιμοποιείται ευρέως για να θεωρηθεί μεϊνστριμίλα.
Αναφέρεσαι στη πρώτη πρόταση της β' παραγράφου. Δεν ξέρω τη γίνεται στην ανατολική, αλλά στη δυτική Πελοπόννησο που παραθερίζω χρόνια, δεν το είπε ποτέ κανείς μπουζοπούλα. Γουρ'νοπούλα, εντάξει εννοείται.
ironick, η λούμπα είναι στα σπαρτιάτικα (πάλι) ο νερόλακκος με βρόχινο νερό. Το link μπήκε εκ παραδρομής όντως. Αναμένεται προσθήκη ορισμού και γι'αυτό.
Αναφορικά με την δεύτερη παρατήρησή σου, είναι όντως λίγο κυρία Λουκά, αλλά ήθελα να δώσω και έναν τόνο αυθεντίας στο λήμμα. Εν τέλει η προσθήκη κάνει το λήμμα ταιριάζει περισσότερο σε εγκυκλοπαίδεια, παρά σε λεξικό. Άρα έχεις δίκιο, θα φροντίσω να συμμορφωθώ στην πορεία μου στο σλανγκρ, που μόλις άρχισε.
ακόμη περισσότερο πιο φιλικοτερότερα,
Ρένος.
allivegp, στην Ηλεία το γράνα το χρησιμοποιούμε για το χαντάκι περισσότερο παρά για την υδρορροή, αλλά δεν αποκλείεται και αυτή η εκδοχή, εφόσον και τα δυο επιτρέπουν στο νερό να κυλά.
PUNKELISD, σωστό και αυτό.
Πέσιμο, ψηστήρι, καυλάντισμα, παραγοντίζομαι -μερικές από αυτές που χρησιμοποιούν οι νεολαίοι τη σήμερον ημέρα.