Ρομαντζούρα. Ευτελές και ψευτοσυγκινητικό μουσικό κομμάτι ή τραγούδι.

Επειδή είναι εύπεπτο και (συνήθως) περιέχει τα απολύτως βασικά συστατικά (πιανάκι ή κιθαρίτσα, βιολάκι, αργό ρυθμό, παθιάρικη φωνή, βασικές συγχορδίες -I,IV,V,I- και καμιά ξεγελαστική καραμπανάλ μετατροπία), θυμίζει άνοστη και ελαφριά σούπα που επίσης περιλαμβάνει τα απαραίτητα (νερό, άρωμα, ελάχιστο αλάτι) με την οποία νομίζεις πως τρως κάτι εκλεπτυσμένο, ενώ μόνο την αφυδάτωση μπορείς να προλάβεις τρεφόμενος /-η με κάτι τέτοιο.

Είναι κυριολεκτικά χιλιάδες τα παραδείγματα που θα μπορούσα να αναφέρω, τύφλα να' χει ο πούστης, γι' αυτό θα περιοριστώ σε πολύ λίγα και χτυπητά. Σούπες λοιπόν μπορεί να είναι ρομαντικά χιτάκια τύπου «Total eclipse of the heart», «Miss you like crazy», κλπ και γενικά κομμάτια που παίζει ο Γκάλαξυ, τα τραγούδια τύπου Κότσιρα, μπορεί επίσης να είναι και ευτελή κομμάτια new age μουσικής, η γαμωτζάζ, τα σπανιολοειδή και οτιδήποτε άλλο ξεσηκώνει ευτελή συναισθήματα μέσα μας, δηλ. μας κάνει να θέλουμε να δακρύσουμε ή να μεθύσουμε ή να χαζολαβλώσουμε, ενθυμούμενοι κάτι από το τρομερό μας παρελθόν που έφυγε, σνιφ, ανεπιστρεπτί. Εκεί πάνω είναι που ανάβουμε μέσα στο σκοτάδι τον αναπτήρα και τον πηγαινοφέρνουμε πέρα-δώθε με λαγνεία... εκεί πάνω είναι που Τον ή Την αγκαλιάζουμε κοιτάζοντας με απόγνωση πίσω από την πλάτη του/της τον τοίχο, σκεπτόμενοι κάποια προηγούμενη αδικοχαμένη -λυγμ- αγάπη... εκεί πάνω είναι που θέλουμε να μας παρατήσουν ήσυχους -αλλά και να παρακολουθούν ανελλιπώς το προσωπικό μας δράμα... εκεί πάνω χαράσσεται ο δρόμος προς την απόλυτη κλαψομουνίαση.

Κοντολογίς, είναι η μουσική που έχει διαστρεβλώσει πλήρως τον ρομαντισμό και, δυστυχώς, την άποψή μας γι' αυτόν. Ό,τι ζημιά έχουν κάνει δηλαδή τα Βίπερ στην πραγματική λογοτεχνία του ρομαντισμού.

Τα μουσικά χαλιά, είναι πολύ συχνά σούπες.

- Φέρε και καμιά μουσική να ντύσουμε τον Χ., δεν υποφέρεται να μιλάει α καπέλα.
- Δεν δίνω τις καλές μου μουσικές γι' αυτόν τον μαλάκα. Σουπίτσες θα σου δώσω.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Hank

Πολύ αίσθημα βγάζει ο ορισμός!!!

#2
Hank

Το ξαναδιάβασα στρίβοντας τσιγάρο, ο ορισμός είναι πραγματικά εμπνευσμένος!

#3
iron

και δάκρυσες, είμαι σίγουρη.

#4
Vrastaman

Α+

#5
Hank

Με την ευκαιρία, αν πατήσετε το λινκ στο λήμμα πούστης, θα διαπιστώσετε ότι η λίστα του πούστη από τα 268 έφτασε τα 342, με την βοήθεια των ιστομαστόρων. Και συνεχίζει να μεγαλώνει, λίγα λεπτά μετά μια πλοήγηση στο σάιτ με έφτασε στους 345:

  1. ίριδα
  2. σκατόφλωρος
  3. πουτσογλείφτης
#6
anchelito

από γρήγορη ανάγνωση δυό δαμάντια, άμα ψάξω και άλλο έχει σίγουρα ζμι
«...κεί πάνω είναι που θέλουμε να μας παρατήσουν ήσυχους -αλλά και να παρακολουθούν ανελλιπώς το προσωπικό μας δράμα...»
«...δεν υποφέρεται να μιλάει α καπέλα...»

σπεκια!