Όρος που χρησιμοποιείται για να δείξει ότι κάποιος ξενυχτάει υπέρ του δέοντος. Βρίσκεται σε κατάσταση αποσύνθεσης, αλλά παρ'όλα αυτά δεν πέφτει το πουλάκι μας να κοιμηθεί είτε επειδή του αρέσει να ξενυχτά είτε επειδή έχει εξεταστική. Ναι, είναι αλήθεια πως όταν έχει κάποιος εξεταστική, βρικολακιάζει διαβάζοντας.

Αν ο βρικόλακας είναι κοπέλα, έχει αυτούς τους, κατά την ταπεινή μου γνώμη, σέξυ μαύρους κύκλους και από την αϋπνία αλλά και από τα έντονο μαύρο μολύβι που έχει ξεβάψει προς τα κάτω.

Αν πάλι είναι άντρας, τότε έχουμε κομματάκι προβληματέισον διότι παραπέμπει σε αγόρι που ξενύχτησε πάλι βλέποντας τσόντες ή που παίρνει την δόση του κρυφά. Δεν αποκλείεται να διάβαζε όλο το βράδυ βέβαια.

Η κατάσταση του βρικόλακα είναι λεπτή διότι αντιδρά με έξτρα ευαισθησία. Επίσης μπορεί να ξενυχτά βράδια ολόκληρα σπίτι του και όταν έρθει η ώρα να βγει με καμιά παρέα να ξενυχτήσει, κάνει την πάπια και κάθεται σπίτι του μιζεριάζοντας ή και ξενυχτώντας πάλι. Κατά το δεύτερο παράδειγμα συνήθως εισβάλλει κάποιος γονέας ή κάποια γιαγιούλα (ανάλογα με την σπιτικοδιάταξη) και παριστάνει η ίδια τον βρικόλακα. Είναι λίγο σπούκι, όσο να πεις, να μπαίνει ο άλλος να δει αν κοιμάσαι, ειδικά αν εσύ νομίζεις οτι βρικολακιάζεις ολομόναχος-ολομόναχη.

Tips για να βρικολακιάσεις: desperados (μπύρα είναι ρεε ξυπνήστε:) ), κάποιο κεράκι να νιώσεις σαν τους αρχαίους λιγάκι, ανοιχτά παράθυρα για να ακούς από πάνω αυτούς που το κάνουν ή από κάτω την υστερική που μαλώνει με τον άντρα της, σημειώσεις πεταμένες από 'δω κι από κει και είσαι έτοιμη-ος. Καλό βρικολάκιασμα λοιπόν!

- Θα 'ρθεις σήμερα στο κλαμπάκι; Άντε, όλο μέσα κάθεσαι!
- Μπα, δεν έχω κοιμηθεί καθόλου σήμερα...
- Κατάλαβα, ξενέρωτη, πάλι θα βρικολακιάσεις!

- Μαμά μην μου τα πρήζεις. Δε νυστάζω...
- Θα βρικολακιάσεις παιδί μου, ούτε πέντε ώρες δεν κοιμάσαι.

(από amelie, 28/06/09)(από BuBis, 28/06/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
amelie

Καλέ πείτε :)

#2
johnblack

Μικρή βελτιώνεσαι. Όπως με είχε πει κ' μένα κάποτες η Μες, όταν ξεκίνησα να σλανγκάρω: ποτένσιαλ ποτένσιαλ...

Η άλλη σημασία του βρικολακιάζω είναι τα παίρνω στο κρανίο, γίνομαι τρελός, γίνομαι τούρκος, μ' ανάβουν τα λαμπάκια κ.ο.κ.

#3
acg

Λεμε και ψηφιζουμε κιολας, αμ πως;

#4
Galadriel

Γαμάτος ορισμός αμελί, να συμπληρώσω ότι μι λάικι βρυκόλακες γιατί συν τοις άλλοις πίνουν και αίμα (σεβασμός). Σο πάρε και τα δικά μου αστράκια να σου βρίσκονται.

#5
GATZMAN

Μετά τη Στάτλερ, σειρά μου να αστρώσω κι εγώ. Και για να συνεχίσω το συλλογισμό της, αναφέρω κι αυτή την έκδοση του «αιμοπότη βρικόλακα». Οσο για την κοπέλα βρικόλακα, παίζει και το λήμμα: πάλι δεν έκλεισε μπούτι όλη νύχτα

#6
amelie

Πολύ ωραία καλέ πείτε γράψατε όλοι, ομολογώ! Θα σας πιω το αίμα :p :p