Από τον Αντρίκο, που έταζε όλο «Θα» και «Θα» στις εξαγγελίες του (εξού και το Θασόκ), μας έμεινε αυτό το λήμμα, το οποίο πια έχει πάρει μεταξύ άλλων την έννοια του must to do, δηλ. των όσων έχουμε / πρέπει να κάνουμε (πχ. λίστα για ψώνια, για δουλειές του σπιτιού, για υποχρεώσεις στο καρνέ, για δουλειά γραφείου κλπ, βλ. και μετα-αυτό). Έλα όμως που αυτά τα Θα συνήθως δεν πραγματοποιούνται... Αλλά όχι, δεν τα ξεχνάμε, τα έχουμε υπ' όψη, εννοείται.

Γράφεται με κεφαλαίο, ώστε να φανεί η σπουδαιότητα και η βαρύτητα της υπόσχεσης σε αντιπαραβολή με το απραγματοποίητό της.

vikar
Ίσως να αξίζει τον δικό της ορισμό η δεύτερη σημασία, έ ιρονίκ;... :-Ρ

ironick
ωχ, σε δουλειά με βάζεις... έχω περίπου 50 λήμματα στο πρόχειρο... αν δεν βαριέσαι σου το χαρίζω, αν βαριέσαι, μένει στα Θα.

(από σχόλιο στο λήμμα λιώνω)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Khan

Ο Χάρρυ Κλυνν είχε υποδυθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου σε μια ομιλία, όπου έλεγε μόνο θα ρυθμικά, και το πλήθος του απαντούσε με θα ρυθμικές επευφημίες. Ο μόνος που έλεγε κάτι διαφορετικό ήταν ένας φαν που ούρλιαζε «μας πήρες τα σπλάχνα μεγάλε!».

#2
poniroskylo

Έχω την εντύπωση ότι είναι παλαιότερο από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Θυμάμαι πολύ αμυδρά κάποιες γελοιογραφίες που ένας ποταμός από ΘΑ βγαίνει από το στόμα του Γεωργίου Παπανδρέου ή κάτι τέτοιο - αλλά δεν μπορώ να τις βρω. Προδικτατορικά, πάντως.

#3
GATZMAN

Kαι το τραγούδι του Χρηστάκη, ο παραμυθάς (ολο θα και θά και θα πάψε βρε παραμυθά), αρκετά παλιό επίσης