Ένα απειροελάχιστο αλλά και καλά μαγκιόρικο μηχανάκι, το DAX της Honda, το οποίο ήταν πολύ της μοδός στα τέλη εβδομήνταζ-αρχές ογδόνταζ. Παραδόξως παίζει ακόμα, και υπάρχουν διάφοροι κολλημένοι με δαύτο. Υποθέτω ότι είναι κάτι σαν του κολλημένους με τα ντεσεβό ή τους σκαραβαίους.

- Ρε μαλάκα! Ποιος μου έστειλε μέιλ χθες;;;
- ;;;
- Ο Σίμος! Με βρήκε στο φατσοβιβλίο και μού 'γραψε.
- Ποιος Σίμος;;;
- Ο Σίμος; Από το σχολείο; Με το νταξάκι;
- Αααααααααα! ο Σίμος!

Λέει για πρα πρα! (από Vrastaman, 25/11/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Vrastaman

Πόσο μα πόσο μα πόσο μού αρέσκουν οι μικροί και μεστοί ορισμοί ;-)

#2
iron

ζυμφωνώ... η αλήθεια όμως είναι ότι εδώ χρειαζόταν κάτι παραπάνω (πχ μια κοιωνιολογική ανάλυση α λα χότζα ή α λα τζόνι), αλλά δεν το κατέχω σε βάθος το θέμα...

#3
Vrastaman

Επίσης πολύ κάλτ παραμένουν τα Lambretta των Mods και τα Malaguti (βλ. «Diva»).

ΟΚ λοιπόν, ώρα να απομυθοποιήσουμε τα νταξάκια. Ποιος θα κάνει την αρχή; Πως αποδομείται ένα πραπρά;

#4
betatzis

Εντελώς συμπτωματικά ανέβασα σήμερα το πρωί στο δημόσιο πρόχειρο το Μπόμπο. Ας ξεκαθαρίσει κάποιος γνώστης τα πράγματα, το νταξάκι είναι ο μπόμπος ;;;. Εγώ δεν θυμάμαι ρε γαμώτο και ήμανε κι άσχετος απ΄ αυτά, όλο συνοδηγό με βάζανε.

#5
johnblack

Kαλέ μου βραστά νταξ το εμπεδώσαμε οτι είσαι τύπος Donald Ramsfeld (δν ξέρω αν το γράφω σωστά), ο οποίος μέτραγε λέει τις λέξεις στις αναφορές των υφισταμένων του και τους έκραζε αν ξεπερνούσαν κάποιο όριο.

Εν προκειμένω η Ιρονική έχει δίκιο για το παραπάνω αλλά όχι όπως το εννοεί (τουλάστιχον όχι μόνο): χρειάζεται κάποιος να μας πει, πέρα από κοινωνιολογίες και αποδομήσεις και τα ρέστα, τι επιδόσεις είχε το εν λόγω μπρίκι, τι σκατά μοτέρ φόραγε, αν τράβαγε στον ανήφορα ή κόμπλαρε και ξέρναγε τ' αντέρια του, αν ήταν γενικώς μανιτζέβελο ή σου έβγαζε την παναγία, αν έπινε σα μπεκρής, αν ήταν αξιόπιστο κλπ. Αυτά πρώτα και μετά οι fellow-σοφίες.

#6
Vrastaman

[I]Ashes to ashes
Funk to funky
We know Donald Rumsfeld's a junkie
Strung out in heaven's high
Hitting an all-time low[/I]

#7
HODJAS

Χάριν της σιδηράς παρθένου, σημειωθήτωσαν τα κάτωθι:

Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι εφηύραν πρώτοι τον «μπόμπο», (όπως πάντα), αν και το ακάθαρμα ο Φαλμεράγιερ το αμφισβητεί και καταθέτει πως θρυλείται σπανιότατον σχετικόν μηχανικόν σχέδιον των Σουμερίων, το οποίον κατέστρεψεν ο Γκιλγκαμές, απο γινάτι.
Κατά τον Κρατύλον, μπόμπος εκ του αρχαιοελληνικού «βόμβος», ήτοι μετωνυμικώς εκ του εκπεμπομένου θορύβου της εξατμίσεως του μηχανακίου.
Παρετηρήθη ποτέ τοιούτου είδους μηχανικόν κατασκεύασμα υπό των εν Σικελία Ρωμαίων στρατιωτών, τα σχέδια κατασκευής και η λειτουργία του οποίου εχάθησαν, προϊούσης της φονεύσεως του Αρχιμήδους.
Όπως επισημαίνει ο Νικήτας Χωνιάτης εις το «Χρονικόν» του, πλείστοι Νορμανδοί κατακτηταί της Κωνσταντινουπόλεως εδήουν την Πόλιν, εις τοιαύτα μηχανάκια επιβαίνοντες, ιδίως δε τους σάκκους των γραιιδίων υφαρπάσσοντες, καλούμενοι εις την γλώσσαν των τέδδυ βόεις (ελληνιστί «αρκουδόμαγκες»).
Ήδη και νεωστί καλείται «νταξάκι», εκ της συνήθους απαντήσεως κωλοπειράσσοντος βελτιωτού προς υποψήφιον αγοραστήν μεταχείρας ή απομίμας:
-Και δε μου λές ρε φίλε, δουλεύει τούτο το καφεκούτι;
-Ντάξ μωρέ, τη δουλειά του την κάνει, ε δεν είναι και να βγείς στην εθνική...

Προς Ιωάννην τον Μέλανα:

Έχω καβαλήσει «τσαλάκι» και «γκαρέλλι» (αν κάνουν στην κατηγορία), γενικά μανιτζέβελο, αντέχει αιώνες, δεν καίει, αλλά δεν είναι για πολλά-πολλά (μέχρι την καντίνα για τσιγάρα), δεν έχει και μεγάλη ευστάθεια, μπουκώνει εύκολα και κάνει πολύ σαματά.
Έχω ένα φίλο, που’ χει φάει τρελλή σούπα με το μπόμπο, αλλά δόξα τω Γιαραμπή εξακολουθεί να βρίσκεται εν ζωή (κι αυτός κι ο μπόμπος του).

Προς Βράστα αφιερούται πάλαι ποτέ επιτυχία του Σαλαμπάση...

#8
jesus

#10
HODJAS

Ποιός είναι ο μπαρμπούλης;

#11
Vrastaman

...ο συνονόματός σου Ενβερ Χότζα :Ρ

#12
jesus

θυμίζει λίγο πλεύρη ή μου φαίνεται;;
(αν σου φαίνεται κρύφ' το)

#14
jesus

απ' τη ζωή στο θάνατο είναι ο τρίτος δρόμος για το σοσιαλισμό..

#15
iron

χότζαμ πες στον φίλο σου ότι και γω ο μαλάκας είχα καβαλήσει κάποτε γκαρέλι και στούκαρα σε μια νησίδα γιατί το γαμολοτίμονό του δεν έκοβε με καμία. Έκτοτε προτιμούσα να είμαι συνοδηγός και πάντως όχι σε τέτοιες περιλήψεις αλλά σε τενερέ και λοιπά αξιοπρεπέστερα οχήματα, ε μα...

#16
jesus

#17
johnblack

These are! Tώρα μιλάμε και δι' αντιπροσώπου;; Όπως στο Κωνσταντίνου και Ελένης, π.χ. «πες σε παρακαλώ στη γκαρσόνα να ξεκουμπιστεί από την σλανγκο-οικία των προγόνων μου» ή «πες στον μανιαμούνια βυζαντινοτέτοιο να μη ξεχάσει να κάνει μπάνιο με μπεταντίν αχαχαχχ» και άλλα τέτοια γουστόζικα.

#18
HODJAS

Ιρονίκ: Εντάξει, θα του το πώ...

-Ναστραδίν Χότζας: Ρε συ και η Ιρονίκ ο μαλάκας είχε καβαλήσει κάποτε γκαρέλι και στούκαρε σε μια νησίδα γιατί το γαμολοτίμονό του δεν έκοβε με καμία. Έκτοτε προτιμούσε να είναι συνοδηγός και πάντως όχι σε τέτοιες περιλήψεις αλλά σε τενερέ και λοιπά αξιοπρεπέστερα οχήματα, ε μα...
-Ενβέρ Χότζας: Άντε ρε, αλήθεια;

Ιρονίκ: Ο φίλος μου, μου είπε «άντε ρε, αλήθεια;»

und so weiter :P

#19
iron

και να του πεις ότι με είπαν και σελογκόμενα, κάποιοι κάποιοι...

#20
iron

και μωρή, επίσης

#21
jesus

εδώ τό 'χω να σε πώ κ γκάβλα, αλλά τους ξέρω εγώ αυτούς που τα λένε αυτά...