Όρος που κινείται στα όρια του μπαμπαδισμού. Τα πιο τρέντυ συνώνυμα, που με επιτυχία λάνσαρε ο κυρ-Νίκος, τύπου τιτανοτεράστιος, τρισμέγιστος κλπ, αποδυνάμωσαν τον όρο «διεθνής».

Ο όρος «διεθνής» ξεπήδησε προφανώς από το ποδόσφαιρο, και αναφέρεται στο γεγονός ότι όλοι οι καλοί παίκτες αναγκαστικά αποτελούν και μέλη των εθνικών ομάδων, στις χώρες καταγωγής τους. Με αποτέλεσμα ο όρος «διεθνής» να ενέχει και την έννοια του άσου, του παιχταρά. Οπότε και εκτός ποδοσφαίρου, αποκαλούσαμε και αποκαλούμε «διεθνή» κάποιον που είναι αξιοθαύμαστος σε οποιονδήποτε τομέα.

  1. - Έλα, καταφθάνει και ο Μάκης
    - Ο διεθνής εραστής Μιχάλης Καραμήτρογλου, που δεν έχει αφήσει ποτέ στη ζωή του κάποιο ανικανοποίητο γυναικείο οργανισμό...

  2. - Καλώς τονα...
    - Σπέρα...
    - Ως διεθνής άσος, πάντα ολιγόλογος ο Τάκης μας!

(από Μάγιστρος, 16/06/10)φσιτ, φσοιτττ... πάλι έχασα το ρεβύθι γμτο! (από MXΣ, 16/06/10)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
xalikoutis

να πω εγώ κάτι ψιλοάσχετο... δεν είναι πολύ γελοίο όταν αποκαλούν ένα κορυφαίο διαιτητή «μεγάλη σφυρίχτρα»;;;

#2
iron

αχαχαχαχαχαχαχαχαχχχχαααααααα!

#3
Stravon

Από το πας μη Έλλην στο πας μη διεθνής βάρβαρος, από την Ελληνολατρία στη διεθνολαγνία κλπ κλπ με πολιτική προέκταση τον Ρεπουσο-Δραγωνισμό και τον Καυλικρατισμό. Ο διεθνισμός ίσως να ξεκίνησε από τον αθλητισμό (νεο-ολυμπιακοί αγώνες, παγκόσμια κύπελλα κλπ).

Όλα οδηγούν στο διεθνισμό. Όλα; Όχι όλα!
Υπάρχει ένα άθλημα που αντιστέκεται σθεναρά στην ομογενοποίηση των εθνών, ο ξυσταρχιδισμός θα αποτελεί εθνικό μας έμβλημα απέναντι στην ισοπέδωση του μεγάλου κεφαλαίου (για να πιάσουμε και κανέναν κομμουνιστή)

#4
rogerio aparecidos romeiro

όχι ρε vrast son o διεθνισμός δεν ξεκίνησε απο τον αθλητισμό οι αρχαίοι προγονοι πλακωνονταν αγριως στους ολυμπιακους έπεφτε ξυλό μετά μουσικής, τα λέει ο Σιμόπουλος αυτά, 'Βασανιστήρια κι εξουσία'. Απο τον κομμουνισμό ξεκίνησε και τους εβραίους που τον επινόησαν (αλλά δεν τους έκατσε).

#5
Vrastaman

Ο Vraston είναι ο evil κλώνος μου :Ρ

#6
Stravon

@ροτζέρ Μίλησα για τους ΝΕΟ ολυμπιακούς.

Τι ωραία πράγματα στην αρχαία Ελλάδα ε; Ρομαντικός τοπικισμός. Απλή ζωή και ελεύθερη. Μας έχει φάει ο καθωσπρεπισμός της αγγλοσαξινικής αριστοκρατίας. Νομίζω ότι ήρθε ο καιρός να επιστρέψουμε στο τριβώνιον και το γραψαρχιδισμό. Η Ελλάδα ένα τεράστιο περιβόλι (ραντίσματα με χημικά απαγορεύονται) και εμείς να τα έχουμε γραμμένα όλα στο κεντρικό μας. Να δεις μετά που θα πάει ο τουρισμός στα ύψη. Ελεύθεροι όλου του κόσμου, ελάτε στην Ελλάδα να γουστάρετε το «χέσε ψηλά κι αγνάντευε». Υποχρεωτική πληρωμή κατά την είσοδο σε χρυσό (για να απονευρώσουμε και την νομισματική παντοκρατορία). Όποιος γουστάρει χλίδα και παλάτια ας πάει στο Ντουμπάι, χεστήκαμε. Εδώ θα έρχονται μόνο οι ελεύθεροι άνθρωποι. Και άσε τους Γερμανούς να...παιδεύονται.