Παρεμφερές με σχετικά λήμματα όπως «τσιμπούκια ο τίγρης» κλπ.

Κυρίως αφορά:

  1. Γλαφυρή περιγραφή δύσκολων καταστάσεων που πρέπει να υποστεί κάποιος, από τις οποίες δεν μπορεί επουδενί να ξεφύγει!!

  2. Γλαφυρή περιγραφή τραβεστί, η ψευδογυναικεία εμφάνιση της οποίας (μερικώς αποτυγχάνουσα να ξεγελάσει ακόμη και τον πιο αδαή-μύωπα) παραπέμπει στον περιπτερά της γειτονιάς / στον αγαπημένο ποδοσφαιριστή της εποχής, με το αντίστοιχο όνομα «Ντάνης»!

  3. Υποπερίπτωση-παραλλαγή της περιπτώσεως υπό (2) αποτελεί η κατάστασις κατά την οποία ο μύωψ πελάτης, ων επί το έργο, ρωτά το τραβέλιον «Το ονοματάκι σου δεσποινίς;» και η δίδα ανταπαντεί με περισσή χάρη «Ντάνης!».

  1. Δίκας σε Στρδο, ντάλα μεσημέρι κατακαλόκαιρο 70 βαθμοί: Σήμερα το πρόγραμμα έχει αποψίλωση!!
    Φαντάροι προς Δίκα: Μαστακιιειικιτά!
    Φαντάροι μονολογούντες βυζοτραβώμενοι: Τσιμπούκια ο Ντάνης, δεν ξέρεις τι χάνεις!

  2. Ρε φίλε, τι κινούμενη τσόντα είν' τούτη, σα τραβέλι μοιάζει αυτή!! Πολύ άσχημη, ρε, τσιμπούκια ο Ντάνης, δεν ξέρεις τι χάνεις!! Π'ασταδγιαλαποκειπέρα, μου χάλασε τη μέρα που την είδα, το παίζει και γκόμενα!

(από ΑΟΥΓΚΑ, 26/07/10)(από ΑΟΥΓΚΑ, 26/07/10)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
ΠΡΩΤΕΥΣ

Νομίζω ότι μίλησε μέσα μου αυτό το λήμμα... Και δεν με λένε Ιορντάνη...Σε ευχαριστώ...

#2
ΑΟΥΓΚΑ

Ευχαριστώ πολύ!!! Επίσης και το :«Έλα Σόλων, πως τον θέλεις τον ψώλον, τον μισόν ή όλον, στο στόμα ή στον κώλον;» (Αλλά είμαι αναιδής και επαίσχυντος λογοκλόπος, διότι τούτο το σχόλιο περί του αγαπητού μας αρχαίου νομοθέτη δεν είναι δικό μου, το πρωτάκουσα στο ΑΜΑΝ, εδώ και χρόνια)!!

#3
ΑΟΥΓΚΑ

ΣΟΡΡΥ! ΑΠΟ Μ@Λ@ΚΙ@ ΦΟΡΤΩΣΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΙΚΟΝΑ (ΤΟΝ ΤΡΑΒΕΛΑ) 2 ΦΟΡΕΣ !!! ΝΑ ΠΑΡΕΙ!! ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑ ΤΟΥ ΣΛΑΝΓΚΟΣΑΪΤ!!!!! ΚΑΝΕΙΣ;.......; ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΝ ΤΡΑΒΕΛΑ ΝΤΟΥΜΠΛΕΞ!! ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΚΩ

#4
vikar

Ε αφού μας παρακακάς...

#5
Galadriel

  1. Ο Ντάνης παίζει και σε Αναΐς.
#6
ΑΟΥΓΚΑ

Σασ αιφχαρηστό πωλοί κείρυαι vikar!! Μπάει δε γουαίεει, ο vikar ήταν Νορβηγός βασιλεύς-ηγεμών, για κάνω λάθος;; Θα του ψάξου στου «γουίκι-πίντια»!!!

#7
ΑΟΥΓΚΑ

Αναϊς από το Παναής!;;