Η ψιλοκρεμαστή μπαλιά από τα μετόπισθεν με στόχο τη μεγάλη περιοχή του αντιπάλου και συγκεκριμένα το κεφάλι* του μοναδικού προωθημένου της ομάδας.

  • ή πόδι: σ' αυτές τις περιπτώσεις ό,τι και να βρεις θεωρείται μεγάλη επιτυχία. Αν η μπάλα σκάσει κοντά στον επιθετικό, αλλά αυτός τη χάσει από αμυντικό, θεωρείται απλά επιτυχία κι ένα «αααχ» γλιστράει απ' τα χείλη των φιλάθλων λες και η ομάδα έκανε όντως ευκαιρία (που κακά τα ψέμματα είναι ευκαιρία δηλαδή, μιας και είναι ό,τι καλύτερο έχει κάνει η ομάδα μέχρι στιγμής στο παιχνίδι)

- Πάλι τις καμινάδες αρχίσανε! Βάλτε τη μπάλα κάτω και παίχτε ρεε!
- Πώς να παίξουνε με τη μπάλα κάτω; Αφού τους έχει στήσει πάλι 9-0-1. Αν μπορούσε να βάλει και δεύτερο τερματοφύλακα μέσα, θα το 'κανε ο καραγκιόζης!

(από electron, 02/08/10)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
ΑΟΥΓΚΑ

Συνήθως από τερματοguard, και δη κατά το τέλος του δευτέρου ημιχρόνου, λόγω ξεβιδώματος ένεκα κοπώσεως!!!
Σύμπτωμα της ποδοσφαιρικής παθολογικής καταστάσεως επονομαζόμενης και «ΚΛΩΤΣΟΣΚΟΎΦΙ», ήτοι το μαλακοποδόσφαιρο που παίζουν ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως οι ελληνικές ομάδες-παράγκες στο γκρικ-τζαμπιονζ-λιγκ!!!!!

#2
Δημητράκης(Μητσάκος)

Η ''καμινάδα'' μου θύμισε τα μάτς τοπικών κατηγοριών της Αττικής,στα ''ξερά'' γήπεδα των δεκαετιών '60 και ΄70.Χόρτο υπήρχε μόνο στα γήπεδα της Α'Εθνικής(τώρα σουπερλίγκα τρομάρα μας).Ακόμη και οι θρυλικές ομάδες της Β'Εθνικής(τώρα φούτμπωλ λίγκ ξανατρομάρα μας) Ατρόμητος,Προοδευτική,Αιγάλεω κλπ κλπ σε ''ξερό'' έπαιζαν,που λέει και ο Χάρρυ Κλύνν.
Αξέχαστες εποχές ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.Οι παίκτες έπαιζαν για την φανέλα μόνο.
Οι καμινάδες στην ημερήσια διάταξη,αλλά και σύστημα μπουλούκι,άγρια τζαρτζαρίσματα,σκληρά φάουλ και βρισίδι στο γήπεδο και στην κερκίδα.Πολλές φορές ανελέητο κλωτσομπουνίδι,όλοι εναντίον όλων.
Οι οπαδοί, παθιασμένοι,ζούσαν το παιχνίδι και συμμετείχαν ποικιλοτρόπως:
''Παίχτε μπάλα ρε τσογλάνια !''
''Σήκω πάνω ρε χέστη,έκανε βαβά ο κωλαράκος σου;''
''Μπενάλτι(!) ρε στραβέ,δεν βλέπεις;''
''Φρίκι(!) δώσε ρε άσχετε!''(φρι κικ-ελεύθερο κτύπημα)
Και η απαραίτητη ψυχολογική πίεση στους αντίπαλους παίκτες:
''Τρία,τρία σου γαμώ την θεία!''(προς αντίπαλο αμυντικό)