1. Ό,τι μεταφέρεται μαζικά σε κουβάδες, και είναι ωσεκτουτού πολύ κακής ποιότητας, ιδίως σε υπηρεσίες όπως ο στρατός κ.τ.ό. Κατ' επέκταση, ό,τι είναι κακής ποιότητας, σαν να έχει φτιαχτεί μαζικά και απρόσεκτα (σ.ς.: εξαιρείται το σπέρμα). Η έκφραση μπορεί επίσης να υποδηλώνει ότι το εν λόγω αντικείμενο είναι άξιο μόνο για να πεταχτεί στον κουβά των απορριμάτων.

  2. Αντιστρόφως, πανάκριβο υλικό που παραγγέλνεται από τα ελληνικά νοσοκομεία μόνο για να εισπραχθεί η προμήθεια, και προορίζεται για τον κουβά των αχρήστων.

  1. Είδα επίσης να φτιάχνουν, σε μαζικές περιστάσεις, και καφέ στην κυριολεξία κουβαδίσιο, δηλ. μέσα σ’ ένα πλαστικό κουβά, όπου η τύπα έβαζε καφέ κατευθείαν απ’ τη σακούλα, υπολογίζοντας με το μάτι. Η ακριβής διαδικασία μού ξέφυγε, πάντως ήταν κι αυτός καλός κι όχι κουβαδίσιος με τη μεταφορική έννοια.
    (Εντυπώσεις από Βιετνάμ στο sarantakos.com).

  2. Εκει πάνω λοιπόν το φαι έσκαγε από την ταξιαρχία μέσα σε κουβάδες από αυτούς που βάζουνε το αλάτι ή το γιαούρτι. Κοτόπουλο κουβαδίσιο, πατάτες κουβαδίσιες και όλα αυτά μετά από 45 λεπτά από το Σταιγκερ.
    (Φοράδα της Θητείας).

  3. δε μιλάω για ηθική. τα εκκλησιαστικά αλλού. Διότι ως γνωστόν, άλλο παπάδες κι άλλο θρησκεία. Υπάρχει κάτι εκεί. ένα ψέμα. ενα τεραστιο κουβαδίσιο ΨΕΜΑ!! ΨΕΜΑ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ!!! ας μη μιλούν για θρησκεία οι παπάδες καλύτερα, ας περιοριστούν στο κουτάκι με τα ψιλά που βάζουν οι πιστοί. (Από (φοράδα)

  4. (Εχει ενδιαφέρον να πληροφορηθεί ο πολίτης, τι αποκαλούν οι εργαζόμενοι στα χειρουργεία «τα κουβαδίσια»: πανάκριβα αχρησιμοποίητα υλικά προορισμένα για τον κουβά των αχρήστων, παραγγελμένα μόνο για να εισπραχθεί προμήθεια). Αυτή η χυδαία καταλήστευση είναι αδύνατο να τιμωρηθεί ή να εκλείψει, διότι είναι... νόμιμη! Η σημερινή υπουργός Υγείας, ως Γενική Γραμματεύς Εμπορίου στην κυβέρνηση Σημίτη, εξειδίκευσε νόμο που όριζε ότι κάποια συγκεκριμένα ιατρικής χρήσης προϊόντα, συγκεκριμένων εταιρειών είναι «μη συγκρίσιμα», δηλαδή «εκτός πλαισίου διαγωνιστικών διαδικασιών»: τα δημόσια νοσοκομεία μπορούν να τα προμηθεύονται χωρίς μειοδοτικό διαγωνισμό!
    (Επιφυλλίδα Χρήστου Γιανναρά στην Καθημερινή).

Κουβαδίσιοι κάβουρες, for old times\' sake! (από Vrastaman, 27/08/10)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#2
το Λιοντάρι

Προσπερνώ το 1) σου και μένω στπο δύο σου μεγάλε Χαν.
Πρόσεξα ήδη ότι είσαι πολιτικοποιημένο άτομο, με την αρχαία έννοια ότι ασχολείσαι με τα τής Πόλης, κι αυτό είναι καλό.
Για την νυν Υπ. Υγείας τι να πούμε; Γνωστά όλα.
Ο Γιωργάκης με τη μανία του να βάλει οπωσδήποτε πολλές γυναίκες στην κυβέρνηση για να το παίξει εκσυχρονιστής μάς κουβάλησε όλες τις θηλυκές εμμηνοπαυσικές κομπλεξαδούρες από το κόμμα του. Κι έχουν όλες κάτι ονοματεπώνυμα ρε γμτ, άστα να πάνε. Μιαν όμορφη και φυσιολογική είχε ο βαρεμένος και την έδωξε επειδή ο «μεγάλος» Τόλης «μας» χρωστάει στην εφορία. Χέστηκε η φοράδα στ' αλώνι δλδ και κάτι έγινε που χρωστάει.
Όλη η Ελλάδα χρωστάει και στην εφορία και στη Μιχαλού.
Τέσπα.
Μεγάλε Χαν δεν είναι ο κατάλληλος τόπος εδώ για να επεκταθώ κι άλλο πολιτικά και να σε συνδράμω.
Άσε που λίγο το έχουν να με πάρουν και για φασίστα ή για αντι-πασόκο ή για δεξιό κλπ, ενώ δεν έχω σχέση με αυτά.

#3
Vrastaman

Ας ανεβάσει επί τέλους κάποιος το πολυαναμενόμενο λήμμα πασοκομούνα!

#4
allivegp

Στός. Τα κουβαδίσια υλικά των δημοσίων χειρουργείων (π.χ. αιμοστατικές γάζες αξίας 100άδων ευρώ) συνηθέστερα καταλήγουν σε ιδιωτικά χειρουργεία όπου χρησιμοποιούνται και επαναχρεώνονται.