Στην πεζή πραγματικότητα είναι ηλεκτρικό μηχάνημα κοπής συνήθως ξυλείας. Λέγεται και σκέτο κορδέλα και αποτελείται από κυκλική ευλύγιστη λάμα πριονιού που εδράζεται σε δύο τροχούς, ο ένας εκ των οποίων κινείται από ηλεκτρικό κινητήρα. Βασικό χαρακτηριστικό του μηχανήματος είναι ότι δεν μασάει πουθενά και ως εργαλείο βασανιστηρίων θα ήταν ταμάμ.

Ωσεκτουτού κι επειδή γλώσσα σλανγκίζουσα τ' αληθή λέγει, πριονοκορδέλα είναι αφενός η πάρα μα πάρα πολύ αυστηρή κριτική σε λεγόμενα ή σε πράξεις κάποιου κι αφετέρου η κακοποίηση κάποιου υπό τινός συνανθρώπου του.

Ειδικά η δεύτερη εκδοχή είθισται να αναφέρεται στον αθλητικό χώρο, όπου ο δράστης είναι ο διαιτητήςκαι το θύμα η μία ομάδα.

Σημαντικό: το λημματάκι αυτό συντάσσεται με το ρήμα περνάω.

  1. για την Ά σημασία :

Κι ο ίδιος στα 71 του χρόνια, θα κάνει την παρθενική του εμφάνιση σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο. Άργησε, αλλά τα κατάφερε.
Τον Γερμανό, τον πέρασαν πριονοκορδέλα, σχεδόν απαίτησαν την απόλυσή του, ακόμη και σε περίπτωση πρόκρισης, οι επικήδειοι εκφωνήθηκαν (και γράφτηκαν) από την προηγούμενη του επαναληπτικού.
Εντάξει, ο Ρεχάγκελ δεν είναι ο πιο…ευέλικτος προπονητής του κόσμου...
από εδώ και

  1. για την Β':

Το γιο του ανθρώπου που έχει πει τη «μεγάλη» ατάκα «ο Γαύρος και το Αιγάλεω να κερδίζουν και οι υπόλοιποι να πάνε να γαμηθούνε. Για όσους δεν ξέρουν ο Σπάθας ήταν φέτος στα ερυθρόλευκα όργια στο Παγκρήτιο, πέρασε πριονοκορδέλα τον Παναθηναϊκό στο Καυτατζόγλειο, έναν Παναθηναϊκό που τον έφαγε πέρσι λάχανο στο Καραϊσκάκη.
από κει

ξυλουργική (από perkins, 18/09/10)καυσοξύλων (από perkins, 18/09/10)μετάλλου (από perkins, 18/09/10)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
elias_petropoulos

Επίσης μπορεί να χρησιμοποιειθεί για την περιγραφή μιας σεξουαλικής πράξης. Τονίζοντας την ένταση, την διαρκεια και την επαναληψιμότητα.

Ρε μαλάκα τι έγινε χτες;
Γάμησέ τα ακουγόμασταν ε;
Ρε φίλε πριονοκορδέλα την πέρασες την συγκάτοικο μου;
ΧΑΧΑΧΑ Κάπως ετσι..
ΧΑΧΑΧΑ