Η πουτάνα δεν έχει σπίτι και μοιράζει αγάπη σ' όλους σαν τον θεό.

Ο θεός σε χρεώνει σε γάμους, βαφτίσια, κηδείες σαν πουτάνα πολυτελείας!

Η ταινία του Κιμ Κι Ντουκ (από Khan, 27/04/11)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Khan

Τριβιαλώδεις συνειρμοί: Ο Samuel Beckett ονομάζει σε ένα θεατρικό του τον Θεό μπάσταρδο, το οποίο έχει ερμηνευθεί και κυριολεκτικά με την μεταφυσική έννοια ότι ο Θεός είναι αγέν(ν)ητος, δηλ. δεν έχει γονείς. Γενικά πολλοί παραδοσιακοί τιμητικοί χαρακτηρισμοί του Θεού σε παραδοσιακούς θεϊσμούς, όπως ο Χριστιανισμός, μοιάζουν εντυπωσιακά με βλασφημίες. Λ.χ. στην ορθόδοξη γλώσσα ο Θεός ονομάζεται άσχετος (=απόλυτος), ανίδεος (=επέκεινα νόησης), ανόητος (παρομοίως), και το καλύτερο: αδιόριστος (=μη δυνάμενος να οριστεί). Coincidentia oppositorum το λένε και είναι απλό!

Ως προς το α΄ σκέλος, αποτελεί το θέμα της ταινίας Samaritan Girl του Κιμ Κι Ντουκ.

Κατά τ' άλλα δεν φαίνεται αν η έκφραση όντως λέγεται ή αν αποτελεί προσωπικό υπαρξιακό στοχασμό του Βέιλερ.

#2
iron

ο θεός είναι πούστης γιατί φροντίζει μόνο τους άντρες.

#3
jesus

ο θεός είναι κουφάλα, γιατί την 7η μέρα της δημιουργίας φύτεψε στο έδαφος κόκκαλα από δεινόσαυρους για να μας τρολλάρει.

#5
iron

χαχαχα!

χανκ, πολύ ενδιαφέρον!!!!

#6
iron

ο θεός είναι κουφάλα γιατί μας έχωσε τον γιο του στο σλανγκρ.

#7
Khan

Λολίτες! (Τζήζαντα, σε έχουν πει πουτάναζγιό αν δεν το πήρες χαμπάρι).

#8
jesus

το χειρότερο είναι ότι σ' όλ' αυτά το περιστέρι κάνει την πάπια.

#9
Khan

Trivium: Υπάρχει και η συζήτηση για τα πολιτικά φρονήματα του Υιού και του Πνεύματος. Το θέμα αρχίζει ότι είναι τα δύο χέρια του Πατρός, ο ένας το αριστερό και ο άλλος το δεξί. Τώρα η μία άποψη είναι ότι ο Υιός είναι ο αριστερός και το Πνεύμα ο δεξιός. Αυτό φαίνεται στην δυτική μεταφυσική, και καταλήγει στον Χέγκελ, όπου ο αριστερός Υιός εκφράζει την θυσία, την αντίθεση/αντίδραση στον Πατέρα και την επανάστα, ενώ το δεξιό Πνεύμα έρχεται και τον καπελώνει στην εποχή του Πνεύματος που είναι λίγο πολύ ένα δημοσιοϋπαλληλικό κράτος. Αντιθέτως, υπάρχει και η μοναρχική εικόνα των 3 θρόνων, όπου ο Υιός είναι η δεξιά του Υψίστου στα δεξιά του Πατρός, και το Πνεύμα ακόμη πιο δεξιά (είναι δηλαδή και οι τρεις δεξιοί). Πάντως, δεν νομίζω να υπήρχε ποτέ εκπεφρασμένα μια αντίστροφη άποψη ότι ο Υιός είναι δεξιός και το Πνεύμα αριστερό, παρά ίσως έμμεσα, αν ο Υιός θεωρηθεί η Δεξιά του Υψίστου, οπότε κατ' ανάγκη το Πνεύμα δεν μπορεί παρά να είναι η Αριστερά του Υψίστου.

#10
jesus

ο θεός πάντως είναι ο γεώργιος παπαντρέας.

#11
patsis

Εγώ προσωπικά δεν κατάλαβα λήμμα και ορισμό. Λέγεται αυτό το πράμα; Στο παράδειγμα πάντως δεν υπάρχει.