Selected tags

Further tags

Καταγραφή στερεοτυπικών φράσεων που χρησιμοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

αν είχε λίγο χιούμορ

από υπερδυνάμεις

αυτά ζούμε

αυτή η μάστιγα

αυτό

αυτό που

διαδώστε

είμαστε κι εμείς, είσαστε κι εσείς

η αμήχανη στιγμή που

[w=katadikazotoxapoopoukianproerxetai21284]καταδικάζω το x από όπου κι αν προέρχεται[/w]

κάτι δικά μου

να δω κάτι που θέλω

να τα λέμε κι αυτά

πείτε μου για ... να δω κάτι

πόσο δύσκολο πχιά;

σε είδα

συμβαίνει τώρα

τι δεν καταλαβαίνεις;

τι, όχι;

τι φάση;

χωρίς κανέναν απολύτως λόγο

[w=diedwste_21274]diedwste[/w]

No Hope.

Μεταναστεύστε. Καμία ελπίδα. Καμία σωτηρία. Μέρκελ τράβα την πρίζα. Τι δεν καταλαβαίνεις; Αυτό. Merkel pull the plug. Έλεος κάπου. Πφφφ. One way ticket. Έλεος πουθενά. Τραγική κατάσταση. Λε καταστασιόν τρεζ απελπιστίκ. Αυτό. Kλαίω. Λολ. Καραλόλ. Ρησπέκτ. Kudos. Άσε μας κουκλίτσα μου. Γελάει ο κόσμος. Γελάνε τα πλακάκια της κουζίνας. Η αμήχανη στιγμή που. Ντεκαφεϊνέ. Aγάπη μόνο. Άγάπη ρε. Αγαπουλίνια. Με ξεπερνάει. Να το κοιτάξουμε κάποια στιγμή, ναι; Αφτό. Γατάκια. Νταξ. Kαρδούλες. Πολλές. Κατιδικά μου. Φιλί. με υπερβαίνει γατάκια εμετικό, ψόφος, αυτά ζούμε, ΡΙΠ, κλέβω, καλησπέρες, καληνύχτες

Got a better definition? Add it!

Published

Η λύσσα είναι μια νόσος που οφείλεται σε ιό. Μεταξύ των άλλων συμπτωμάτων της, συνοδεύεται με απώλεια της ψυχικής ισορροπίας και κατά κανόνα καταλήγει στο θάνατο. Μεταφορικά, πρωτίστως η έκφραση χρησιμοποιείται ως δήλωση δυσαρέσκειας για μαγειρεμένο φαγητό που περιέχει πολύ αλάτι. Σε ευρύτερη όμως χρήση και για να επισημάνει ότι κάποιος υπερβάλει η επιμένει σε μια κατάσταση αρχικά αποδεκτή.

Α. ο σύζυγος:-Αμάν ρε γυναίκα, πόσο αλάτι έβαλες πια στο φαγητό!? Λύσσα το 'κανες.

Β. Προς τον φίλο της παρέας που επιμένει να λέει κρύα ανέκδοτα του ιδίου τύπου: -Φτάνει πια ρε φίλε, λύσσα το 'κανες. λύσσα το 'κανες λύσσα το 'κανες

Got a better definition? Add it!

Published

Ο κάτοικος της Ιστιαίας, επειδή θεωρείται ότι συνηθίζουν να λένε οι Ξηροχωρίτες τη φράση "και που λες". (Δες τα ακληρήματα του Μανόλη Σέργη).

**Κιαπλεδες***(και που λες), κοινώς σκατοχουργιατοι! (Φέισμπουκ)

Got a better definition? Add it!

Published

Α.Η έκφραση σημαίνει, με δόση αυτοσαρκασμού, ότι είμαι τόσο ταλαιπωρημένος, καταπονημένος και καταβεβλημένος από ασθένειες η κακουχίες, ώστε προβλέπω ότι σύντομα θα αποδημήσω εις Κύριον.

Β. Επίσης από κάποιον που αποχωρεί έπειτα από αρκετό χρόνο παραμονης του σε κάποια θέση.

Γ. Γενικώς σημαίνει κάποια μόνιμη και διαρκή αποχώρηση από κάποια δραστηριότητα που διήρκησε αρκετό χρονικό διάστημα και περιείχε πολλές περιπέτειες και εμπειρίες.

Προέρχεται από την στράτευση. Ο προς απόλυση φαντάρος θα πρέπει να παραδώσει τον εξοπλισμό του, συλλέγοντας υπογραφές, από τους αντίστοιχους αρμόδιους της στρατιωτικής υπηρεσίας, που θα βεβαιώνουν ότι δεν οφείλει κάτι προς επιστροφή από το υλικό, οπλισμό η ιματισμό που χρεώθηκε κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας. Στη συνέχεια εκδίδεται το φύλλο πορείας της απόλυσής του ώστε να αποχωρήσει και να αποχαιρετήσει τον στρατό.

1-Τι να σου λέω καλέ γειτόνισσα, πριν τρία χρόνια πέρασα μια μεγάλη αρρώστια, ήμουνα πολύ χάλια, "μάζευα υπογραφές".

  1. ΕΡ- Πότε βγαίνεις στη σύνταξη? ΑΠ-Κοντεύω , μαζεύω υπογραφές.

Got a better definition? Add it!

Published

Γραμματικά μιλώντας, αποτελεί το απαρέμφατο του ρήματος "πρήζομαι",αναφερόμενοι πάντα στην σημασία της λέξης που έχει να κάνει με τη σωματική διάπλαση,και όχι όταν μας ενοχλεί κάποιος.

Προσθέτει μια αρχαιοελληνική πινελιά στη συζήτηση,και χρησιμοποιείται κυρίως ως χαρακτηρισμός για άτομα που έχουν πολλή σωματική δύναμη,η/και μεγάλη μυϊκή ανάπτυξη, πράγμα που τους κάνει να φαίνονται "πρησμένοι".

Το .gr στο τέλος χρησιμοποιείται για να υπερτονίσει την ελληνικότητα της έκφρασης,αν και υπάρχουν και διάφορες παραλλαγές όπως πρηστείν.co.uk και πρηστείν.com.

Μαλάκα τι σήκωσε το κτήνος! Πρηστείν.gr η φάση!

Got a better definition? Add it!

Published

Παράδειγμα. Πού είσαι βρε γλύμπουρα ??

Τύπος με άσχημη μορφή και συμπεριφορά. Αυτός που σου μιλάει σα να είναι κάτι μοναδικό και μεγάλο ενώ στην πραγματικότητα είναι το απόλυτο μηδενικό. Πάντα σκέφτεται να διπλαρώσει κάποιον για να του κάνει πουστιά και να επωφεληθεί από αυτό. Αυτός που φορτώνει ψησταριά για να πάει την κοπέλα του διακοπές για να μην της κάνει το τραπέζι σε ταβερνάκι φοβούμενος μην και αποκτήσει ''κακιά'' συνήθεια να τρώει έξω . ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ. Βρε πότε θα έρθεις να μου φτιάξεις τα φώτα?? Δεν ασχολούμαι με αυτά τώρα. Κάνω άλλες μεγάλες δουλειές.. και ο τύπος κοιμάται στο σπίτι του .

Got a better definition? Add it!

Published

Έκφραση που συνήθως λέγεται για κάποιον που τον ζορίζει μια συγκεκριμένη κατάσταση,για κάποιον που είναι κολλημένος με κάτι,η για μια τελείως εξοργιστική κατάσταση.Άμα θέλουμε να δώσουμε έμφαση:(Να τραβάς τα αρχίδια σου με μέγιστη δύναμη)

Μαλάκα ο λουκάς τώρα που πήγε η βενζίνη 2.20 το λίτρο σίγουρα τραβάει τα αρχίδια του με τέτοια κατανάλωση που έχει το αμάξι του.

Ο αηδόνης τι κάνει ρε συ; Καιρό εχω να ακούσω νεα του.Αυτός; Ακόμα τραβάει τα αρχίδια του με εκείνη την τύπισσα που δεν τον γουστάρει.

Να σε έχει πιάσει επιτόπιο βάρβαρο χέσιμο και να αργεί και το ΚΤΕΛ 20 λεπτά.Να τραβάς τα αρχίδια σου με μέγιστη δύναμη η φάση...

Got a better definition? Add it!

Published

ή και "χασάπη κάρβουνο". Η προτροπή-προσταγή απευθύνονταν από αρκετούς θεατές παλαιών κινηματογραφικών αιθουσών προς τον μηχανικό προβολής του σινεμά, όταν σκοτείνιαζε η εικόνα στην οθόνη προβολής, ελλείψει ισχυρού φωτισμού και αποτελούσε κυριολεξία. Η μηχανή προβολής της κινηματογραφικής ταινίας λειτουργούσε με ισχυρό φως που παράγονταν από το ηλεκτρικό τόξο δύο ηλεκτροδίων άνθρακα μαζί με έντονη θερμότητα, που συχνά προκαλούσε εμφανές λιώσιμο και διακοπή της ταινίας και που ο μηχανικός έπρεπε να αποκαταστήσει με ειδικό εξοπλισμό που διέθετε. Προϊούσης της προβολής τα ηλεκτρόδια φθείρονταν και ο μηχανικός έπρεπε να φροντίζει για την σωστή απόσταση τους η την αντικατάστασή τους. Συχνά όμως δεν το αντιλαμβάνονταν και του το υπενθύμιζαν οι θεατές με σκαιό τρόπο. Είναι βέβαιο ότι ελάχιστοι θεατές είχαν γνώση του τρόπου λειτουργίας της μηχανής προβολής, μολονότι χρησιμοποιούσαν την έκφραση. Η προσφώνηση "χασάπη" προήλθε κυρίως από κινηματογράφους β' προβολής, με φθηνότερο εισιτήριο και πιο λαϊκό κοινό, όπου οι celluloid ταινίες ήταν ήδη "ταλαιπωρημένες" από τα πολλά κοψίματα (εξ ου και χασάπης) και κολλήματα λόγω του ήδη μεγάλου αριθμού προβολών, ενώ συχνά απουσίαζαν μεγάλα τμήματα της ταινίας και η ασυνέχεια της σεκάνς ήταν πολύ εμφανής και ενοχλητική.

στο σινεμά οι θεατές όταν σκοτείνιαζε η προβολή: -χασάπη βάλε κάρβουνοοοο!!!

Got a better definition? Add it!

Published

έκφραση Λύπη, στενοχώρια, απογοήτευση (κοροϊδευτικά)

- Πω δουλεύω αύριο 11 με 7, θα χάσω την Παλας -Μου μωρέ μου, θα χάσει την Παλας ο κριντζακος.

Got a better definition? Add it!

Published

Χαρακτηρισμός για μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους που επιδιώκουν να αποκτήσουν καινούργιες γνώσεις οι οποίες όμως συνήθως σχετίζονται με δραστηριότητες μικρότερων σε ηλικία.

Συνήθως αφορά ηλικιωμένους ή μεσήλικες που ξεκίνησαν να διαβάζουν για νέες θεματολογίες και να πειραματίζονται με νέες γνώσεις. Ωστόσο θα έπρεπε να ασχοληθούν με όλα αυτά πολλά χρόνια πριν. Κάλλιο αργά παρά πουρέ.

- Ο πατέρας μου ξεκίνησε να διαβάζει για Πανελλήνιες. Αύριο πατάει τα 57. Τώρα στα γεράματα μάθε γέρο γράμματα!

Got a better definition? Add it!

Published