Η ψηλή και εντυπωσιακή γυναίκα με ωραίο σώμα, η κορμάρα, ο μούναρος.

Πωωω ρε φίλε, τι λουρί είναι αυτή η αδερφή του Τάκη ρε 'σύ, έπαθα πλάκα σου λέω!

λαφιάτης (από dryhammer, 16/06/14)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
GATZMAN

Για ουρί του Παραδείσου έχω ακούσει. Αλλά για λ ουρί... Ωραίο...

#2
allivegp

Καμιά σχέση με το κωλούρι; Ή με το λουρί της μάνας;

Έχω την αίσθηση ότι όλοι έχουμε από ένα λήμμα έτοιμο για να το ρίξουμε ως 20,000ό και περιμένουμε να έρθει η κατάλληλη στιγμή. Μη θέλοντας να το ρίξουμε νωρίτερα, έχουμε κολλήσει σήμερα σε μόνο 1-2 νέα λήμματα.

#3
dryhammer

Πραγματικό περιστατικό στα '90ς
Δυό χωριάτες (Χίος) χαζεύουν από ψηλά, δίμετρη βορειοευρωπαία τουρίστρια που κάνει τόπλες ηλιοθεραπεία
- Γιάε ΄να λουρί...
- Άφτει και κάβγεται σα ντον λαφιάτη...
(Μετάφραση:
- Για δες ένα λουρί
- Ανάβει και καίγεται σαν τον λαφιάτη - από τη συνήθεια του λαφιάτη [είδος φιδιού] να απλώνεται και να πυρώνεται τα μεσημέρια στην καυτή άσφαλτο)

#4
xalikoutis

Ωραίο και το λήμμα και το σχόλιο του ξεροσφύρη. Από το όνομα του φιδιού που ανέφερες - λαφιάτης - δράττομαι τση ευκαιρίας για το εξής: το όνομα του φιδιού πάω στοίχημα βγαίνει από τη λάφα = ακρίδα στην Κρήτη, μήπως και στη Χίο; Δλδ, αυτό το φίδι φαντάζομαι τρώει τις ακρίδες.

Τώρα οι περισσότεροι έχετε ακούσει και ίσως επισκεφτεί την ομολογουμένως φοβερή παραλία Λαφονήσι του Ν.Χανιών. Πολλοί, ίσως πια οι πλειονότητα την αποκαλούν Ελαφονήσι και δίνουν τροφή σε φαντασιώσεις ότι όχι μόνο ο ξερότοπος είναι εξωτικός αλλά ότι είχε και ελάφια να χοροπηδούν από δω κι από κεί κάποτε, οπότε τι να λέμε, εντελώς τελείως Εδέμ. Όμως το Λαφονήσι σημαίνει Ακριδονήσι, αντιτουριστικό κάργα.

Αναρωτιέμαι δε και για την Πελοποννησιακή Ελαφόνησο επειδή διαβάζω κάτι για αρχαίες Άρτεμηδες που εμένα δε μου φαίνονται συνήθως και πολύ σόι... αλλά και μπορέλι...

#5
dryhammer

Ο (α)λαφιάτης είναι μη-δηλητηριώδες φίδι, το μεγαλύτερο είδος φιδιού που συναντάται στην Ελλάδα με μήκος γύρω στα 150 εκατοστά, μέχρι και τα 260 εκατοστά. Τα ενήλικα έχουν ένα κιτρινωπό καφέ χρώμα και τέσσερις μαύρες γραμμές που ξεκινούν από το μάτι του και φτάνουν μέχρι την ουρά.
Κυνηγά κυρίως στο έδαφος αλλά σκαρφαλώνει συχνά σε δέντρα και θάμνους. Κολυμπά επιδέξια. Τρέφεται με μικρά θηλαστικά όπως αρουραίους και άλλα τρωκτικά (γι αυτό και οι παλιοί περιβολάρηδες τα προστάτευαν), μικρά κουνέλια, πτηνά, σαύρες, αμφίβια και αυγά. Είναι μέτριας επιθετικότητας φίδι που δαγκώνει και δέρνει με την ουρά του αν αρπαχτεί.
(με τη βοήθεια της Βίκης)
Για την ετυμολογία του ονόματος δεν ξέρω κάτι.