Φράση που έλκει τη μητρότητά της από την βουλευτή Ντόρα Μητσοτάκη Μπακογιάννη Κούβελου και συνοψίζει όλη την ευνοικρατία, το νεποτισμό και την ανισότητα της κοινωνίας μας. Δηλαδή διαχωρίζουμε, ανεξαρτήτως προσόντων, τον νέο πληθυσμό της χώρας σε δικά μας παιδιά (ημετέρους) που πρέπει να βολευτούν και στα παιδιά των άλλων, που είτε δύνανται, είτε υποχρεούνται να πάνε στο βρόντο, κατά το χρυσαυγιτικό “ξένοι και μπολσεβίκοι, ετούτη η γη δεν σας ανήκει”.

Κάπως έτσι ήταν και το σύνθημα με το οποίο οι Νεότουρκοι προέβησαν το 1915 στην Αρμενική γενοκτονία: “Σκοτώστε τα παιδιά των Αρμενίων, αν θέλετε να ζήσουν τα δικά μας παιδιά.”

Ομώνυμο μπλογκ υπάρχει εδώ:

  1. Παχυλές θέσεις για τα «δικά μας παιδιά» (από εδώ)

  2. Ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη όμως, έχετε υποχρέωση να προστατεύετε και τα δικά μας παιδιά. (από εδώ)

(από Vrastaman, 08/08/11)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
salina

σωστός!
Αν και εγώ το θυμάμαι από τις εκλογές του ’04, που το είχε πει η Φραγκούλη (καλά, δεν θυμάμαι την Φραγκούλη, το κράξιμο που έφαγε θυμάμαι)
Προϋπήρχε από την Μπακογιάννη; Θυμάσαι το σκηνικό;

#2
allivegp

Πρέπει να το είχε πει αρκετά χρόνια νωρίτερα η Ντόρα, σε συγκέντρωση της τότε νεολαίας της. Τέσπα, μέχρι να το τεκμηριώσω, δικαιούνται οι μοντς να βάλουν την πολιτευτή κ. Φραγκούλη στη θέση της Ντ. στον ορισμό.

#3
salina

Δεν σε αμφισβητώ, και εδώ που τα λέμε δεν την έχω την Φραγκούλη να το σκέφτηκε μόνη της, προφ προϋπήρχε η φράση. Αλλά από την άλλη, η κόρη της αλεπούς είναι ιδιαίτερα προσεκτική, αλλά και πάλι, ποτέ δεν ξέρεις ποια γραμμή θέλουν να περάσουν (γιαυτό ρώτησα αν θυμάσαι το σκηνικό)

#4
allivegp

Ήταν σε κάτι εκλογές στα mid 90s, που διαμαρτύρετο για την άνιση μεταχείριση των νέων ψηφοφόρων του (τότε) κόμματός της, ρωτώντας τον δημοσιογράφο «Και τα δικά μας παιδιά; Τί θα γίνει με τα δικά μας παιδιά;» ή κάπως έτσι.

#5
joe909

Εγώ πάλι από τον Πολύδωρα το πρωτοάκουσα, στο ντεμπούτο της νουδού ως κυβέρνησης το 2004.

#6
iron

τεσπα, όποιος και να το είπε το θέμα είναι ότι αυτό θα μας φάει (ή μας έφαγε μάλλον), σκατά.

#7
MXΣ

Και τα γαλάζια παιδιά και τα πράσινα άλογα...

#8
joe909

Αντίθετον: πρασινοφρουροί

#9
GATZMAN

Υπόθεση Αριέλ

#10
Vrastaman

Προ ημερών είχα συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα κάποιου υπουργείου για κάποιο πρότζεκτ. Η πρώτη ερώτησε που μου έκανε είναι ποιες είναι οι πολιτικές μου πεποιθήσεις! Once an αφισοκολλητής, always an αφισοκολλητής...

#11
Galadriel

Ελπίζω να του είπες ότι είσαι πασοκ βαμμένος αναντάμ παπαντάμ όλη η οικογένειά σου πάππου προς πάππο, ο ήλιος ο πράσινος φωτίζει τη ζωή σου και σε κάνει ευτυχισμένο και ο γαπ είναι ο απεσταλμένος του θεού στη γη για να σώσει αυτό το τυραννισμένο έθνος. Αλλιώς σκατά πρότζεκτ βράστα. (φρόντισε να μην καταγράφονται αυτά, μπορεί να αλλάξει κάποια στιγμή η κυβέρνηση αχχαχαχ)

#12
Vrastaman

#13
iron

εγώ δεν τις καταλαβαίνω αυτές τις ερωτήσεις... (πέραν του ότι με αηδιάζουν βεβαίως βεβαίως).

#14
allivegp

Kατά τ' άλλα, η επιλογή των Γ.Γ. έγινε «αξιοκρατικά» μετά από επιλογή βιογραφικών μέσω του opengov.gr.

#15
Vrastaman

Αλλιβέ, και οι ηλεκτρονικές αιτήσεις του όπενγκοβ έχουν πεδίο για πολιτικές πεποιθήσεις!

#16
iron

α καλά... και δεμελέτε, αν απαντήσεις ότι δήθεν είσαι πασοκ επί πασοκ ή νδ επί νδ, πώς το τσεκάρουν οι λούληδες;

#17
joe909

Μα, αγαπητή Ιρόνικ, στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις. Βαθιά μέσα σου μπορείς ελεύθερα να είσαι «ο πιο αναρχικός απ' όλους». Σημασία έχει ότι αν δηλώσεις πασόκ για να σου δώσει το πασόκ τη δουλειά, μετά θα είσαι και πασόκ για να την κρατήσεις τη δουλειά και για να εξελιχθείς και για να πάρεις την απόσπαση και και και...

#18
iron

μφφ, είναι κι αυτό. καλά. είμαι άσχετη, εγώ ως γυναίκα έχω αντιμετωπίσει άλλα, τα οποία δεν λέγονται, εξυπακούονται, κι αν δεν τα δώσεις πας σπιτάκι σου. αυτή είναι πιο άμεση δημοκρατία...

χθες όλως τυχαίως αφηγούμουν σε μια φίλη ότι προ δεκαετίας, ένας μεγαλοκαρχαρίας στον οποίον πήγα να δώσω συνέντευξη, μου έκλεισε ραντεβού 7:30 η ώρα Παρασκευή βράδυ στο σπίτι του.

#19
jesus

φταίει που είσαι κ θεογκόμενα, μην κοιτάς. εμένα δε μου κάνουν τέτοια.

#20
iron

μπα, τρύπα νάναι κι ό,τι νάναι.

αλλά και συ μια χαρά δείχνεις με το πουκάμισο.

#21
jesus

άνευ είμαι καλύτερος.