Στο πόκερ. Το λέει αυτός που ποντάρει (ή κάνει check) πρώτος μετά από άνοιγμα κάποιου φύλλου. Το συναντάμε μόνο σε παιχνίδια ανάμεσα σε μια παρέα, γιατί όλο και κάποιος θα υπάρχει που να μην ξέρει τους κανόνες.

- Ποιος μιλάει τώρα;
- Εσύ αφού είσαι ο επόμενος μετά το Big Blind.
- Ωραία, ποντάρω τις κάλτσες μου.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
iron

μεσρί σιμιγδαλένιε, κι έλεγα ότι δεν θα το πάρει πια κανείς.

#2
Vrastaman

Στος ο σιμιγδjιά!

#3
Galadriel

Δικό σου ήταν αυτό ιρον; Βρε πότε θα μάθετε οι νέοι να αναφέρετε τους νονούς των λημμάτων; :D

#4
iron

δικό μου, αλλά πού να ξέρουν οι χρήστες το έθιμο αφού δεν αναγράφεται πουθενά, δε φταίνε. πρέπει να γράψουμε κάτι σχετικό στο ΔΠ ή να γίνεται αυτόματα. υποθέτω ο αρχηγός θα ξέρει πώς.

#5
vikar

Ή να το κόψουμε εντελώς, «νονός» και σαχλαμάρες...

#6
iron

γιατί ρε σύ, πολλοί το θέλουνε κι έπειτα πρόκειται περί συνεργασίας μξ ενός χρήστη που σκέφτηκε ένα λήμμα αλλά δεν τόχε, κι ενός άλλου που το ανέλαβε.

#7
vikar

Αυτή η υστεροφημία θα μας φάει, λέω εγώ.

Και για να το σοβαρέψω εντελώς, καλύτερα να χωθεί ο ντίκ να στήσει πατέντα για συνεργασίες με νόημα (ένας ορισμός γραμμένος απο πολλούς χρήστες μαζί, μοιρασμένα πρόχειρα, τέτοιες φάσεις), παρά ν' αυτοματοποιήσει το ποιός έβαλε το λήμμα στο δουπού και λοιπά κλάιν μάιν.

Τελοσπάντων, αυτά τα «ασίστ» και τα «νονοί» πολύ κακαίσθητα και περιττά μου φαίνονται, μπορεί ομως νά 'ναι δικιά μου μόνο η αμαρτία.

#8
iron

ποια υστεροφημία ρε παράξενο πλάσμα; αφού έχουν συμπράξει 2 για ένα λήμμα ψέμματα λέμε, για το ονόρε; τότε να καταργήσουμε και τα νικς γενικότερα και να μην ξέρει κανείς ποιος έγραψε ποιο λήμμα.

#9
Galadriel

Είναι όντως στο όριο της υπερβολής το θέμα, όμως όταν βαθμολογείται και το λήμμα χωριστά νομίζω ότι αυτός που του 'ρθε αξίζει έτσι για το τίποτα μια μνεία. Η τσαμπούνα του Ζαμπούνα.

Βίκαρ τι έπαθες κατά τα άλλα; :P

#10
Simigdalenios

Συγγνώμη παιδιά δεν το ήξερα

#11
iron

να τον σχωρέσουμε ή να τον μαστιγώσουμε; εγώ λέω να σχωρέσω τον σιμγδαλένιο που δεν φταίει και να βασανίσω τον βίκα που πάντα φταίει.

#12
vikar

Αυτό το μαμαδομπαμπαδίστικο παράξενο πλάσμα πολύ με συγκίνησε. (Ού να μου χαθείς, πρωινιάτικα...)

#13
iron

(νταξ, τον έριξα)

#14
mafie

Το παράδειγμα τα σπάει -για να κομμεντάρουμε περί του ορισμού :Ρ