Κοινώς σπάω στο ξύλο κάποιον, αποδίδω προσωπική δικαιοσύνη, με ή χωρίς αφορμή, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, ή απόψεων περί Σταρ Τρεκ. Ταιριάζει τέλεια με Χρυσαυγίτες, μαύρα παρεό και χρυσά σανδάλια.

Μπορεί όμως να χρησιμοποιηθεί και από κοινούς θνητούς, όπως στα ακόλουθα παραδείγματα.

  1. Ρε μαν! Τί θα γίνει, θα πάρεις το κάρο να παρκάρω σαν άνθρωπος ή θα σε αρχίσω στο κασίδιασμα;

  2. Βαγγελάαααααακηηηηηηηη! Έλα εδώ στη μαμά, αγόρι μου! Βαγγέλη σου λέεεεω! Έτσι και σε πιάσω στα χέρια μου θα σε κασιδιάσω βλαμμένο!

  3. - Τι με κοιτάς ρε φίλε έτσι; - Θα σε κασιδιάσω! - Γιατί ρε;! Τι έκανα; Ούτε που σε ξέρω! - Δεν έχεις φωτογένεια! - Και είναι λόγος αυτός ρε ψυχανώμαλε;! - Μου ΑΝΤΙΜΙΛΑΣ κιόλας;;;;;!

Βλ. και εδώ. Χρυσαυγίτικα: αυγά, εγέρθουτου, κασιδιάζω, σκινάς, χρυσά αυγά, χρυσαύγουλο, χρησοί αβγύ.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
iron

καλώστηνα!

#2
Katsarida Teza

τένκ γιου, τένκ γιου! :P

#3
dk636

Προμοτάρεται από το indymedia ή από τον Ριζοσπάστη το παρόν σάιτ;

#4
jesus

μας τα ακουμπάει ο τζωρτζ σόρος.

#5
patsis

Από πού προκύπτει το indymedia ή ο Ριζοσπάστης dk636;

#6
Galadriel

(και τελος πάντων πού το ξέρει το indymedia - χωρίς πλάκα)

#7
dk636

Ήταν το πρώτο μου τρολλάρισμα! Κασιδιάστε λυσσάρες, κασιδιάστε!

#8
Galadriel

Ο αντένας τρελή μαγκιά να καλεί κόσμο από ακραίους χώρους αντιδιαμετρικά τοποθετημένους και να τους καμαρώνει να ξεφτιλίζονται και να μας ξεφτιλίζουν διεθνώς.

Κατά την άποψή μου η βία είναι απαράδεκτη σε οποιαδήποτε μορφή της, πόσο μάλλον η σωματική το λέω για όσους δεν με ξέρουν και παίζει να το παρεξηγήσουν τη θέση μου. Ο τύπος προφανώς την έχασε τη μπάλα οέο, αλλά δεν ήταν μόνο αυτός, όλο το σκηνικό ήταν σουρεάλ εξοργιστικό, η ξανθιά να συμπεριφέρεται σαν αγενέστατη γαϊδούρα, η μελαχρινή να πετάει χαρακτηρισμούς και να χτυπάει τον διπλανό της στο τραπέζι, το παλικάρι με τη μαύρη μπλούζα να μοιράζει άπερκατ κι ο οικοδεσπότης να την έχει δει Ανίτα Πάνια που καμαρώνει τα σούργελα να παρεμβαίνει, λέμε τώρα, μόνο όταν πέφτει ξύλο τελικά και να το παίζει στεναχωρεμένος που το σήμα του αντένα εμφανίζεται στο ρόιτερς.

Ε ρε ρόμπες ξεκούμπωτες από το κακό στο χειρότερο δεν έχει και πάτο το πράμα.

#9
anepidektos

Γκαλά το καλύτερο σχόλιο ever από όλα που έχουν γραφεί, είναι αυτό το δικό σου: ''όλο το σκηνικό ήταν σουρεάλ εξοργιστικό, η ξανθιά να συμπεριφέρεται σαν αγενέστατη γαϊδούρα, η μελαχρινή να πετάει χαρακτηρισμούς και να χτυπάει τον διπλανό της στο τραπέζι, το παλικάρι με τη μαύρη μπλούζα να μοιράζει άπερκατ κι ο οικοδεσπότης να την έχει δει Ανίτα Πάνια που καμαρώνει τα σούργελα να παρεμβαίνει, λέμε τώρα, μόνο όταν πέφτει ξύλο''

#10
deinosavros

Ελα ρε παιδιά, τώρα ανακαλύψατε τον τηλεοπτικό μας πολjιτιζμό ;
Πάντως, σλανγκοιντερνετικώς ο αντρειωμένος κατεγράφη ήδη ως Κλανιδιάρης, λόγω της φυγής του μέχρι την παρέλευση του αυτόφωρου.

#11
Vrastaman

Έτσι είναι ρε γκαλαμές, επόμενο δεν είναι να γίνεται μαδομούνι όταν βάζουμε μαζί ένα λυσσασμένο πιτμπούλ μια αλεπού και μια νυφίτσα; Μόνος κερδισμένος ο δημοσιοκάφρος Παπαδάκης και πολλοί διεστραμμένοι τηλεθεατές που απέκτησαν νέο αντικείμενο φαντασίωσης με το βρεγμένο μπλουζάκι της Δούρου.

#12
Vrastaman

Έτς, deino. Ο δε Πάκης αναδείχτηκε σε νέο Ούρι, για να μην πω νέο Γκάντι.

#13
betatzis

Ίσες αποστάσεις με τους φασίστες και τους ναζί, όχι εδώ παρακαλώ. Γεια σας.

#14
VAG

Τα λέει σωστά ο μπετατζής. Όχι ίσα κι όμοια μ' αυτούς που εκπροσωπούν τον αφανισμό των 2/3 του πληθυσμού. Δε λέω ότι οι κυρίες είναι αγίες, αλλά, άλλο να 'σαι πολιτικάντης κι άλλο τραμπούκος κι εν δυνάμει σαδιστής δολοφόνος.

#15
Vrastaman

Μπαρδόν, είπε κανείς κάτι διαφορετικό;

#16
iron

πέραν αυτών (φασίστας και μη, άντρας / γυναίκα κλπ), απ' όποια πλευρά και να το δει κανείς, η εικόνα ενός υποψήφιου βουλευτή που ρίχνει μπουνίδια σε άλλον υποψήφιο βουλευτή στο πάνελ μιας τηλεοπτικής εκπομπής σε αναγνωρισμένο κανάλι της τηλεόρασης στην δημοκρατική ευρώπη του 21ου, είναι απλούστατα μια καθαρή εικόνα ξεπεσμού και τίποτ' άλλο.

#17
Vrastaman

Ξεπεσμός απόλυτος, καταστάσεις man-bites-dog. Έχοντας δεi συναδέλφους μου να καίγονται ζωντανοί στην Marfin της Σταδίου καθώς διαδηλωτές εμπόδιζαν την πυροσβεστική να επέμβει με έχει αναγκάσει να διευρύνω σημαντικά τον ορισμό μου της φασιστικής συμπεριφοράς.

#18
jesus

έχει δίκιο ο θείος μπέτα.

κ για να επανέλθω στο ζήτημα «κρεμάλα στους φασίστες», ο τύπος γλίτωσε το αυτόφωρο γιατί η αστυνομία ΔΕΝ τον έψαχνε κ με τις αναβολές κτλ πάλι δεν θα πάθει τπτ.

όποιος κρατάει ίσες αποστάσεις από την συμπεριφορά της κανέλλη κ της δούρου που μπορεί να είναι απαράδεκτες με τον τραμπουκισμό του φασίστα (δείτε κ εδώ για το πόσο τον έψαχναν οι μπάτσοι κ κάποια που δεν γράφτηκαν, αν κ προφ το ίντυ ελέγχεται) ας παρακαλάει ταυτόχρονα να μην είναι ο επόμενος.

κ συ βράστα γιατί κόπτεσαι; ο ένας φασίστας κοπάνησε έναν άλλον. άλογο κλάνει. βέβαια, ο μοναδικός πολιτικός χώρος που θεωρούσε πρόβλημα την ύπαρξη της χα κ ούρλιαζε εν τη ερήμω ότι οι μπάτσοι είναι φασίστες ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ πριν από 10 χρόνια ήταν οι άλλοι φασίστες, αλλά νταξ. ο τύπος δεν κρύφτηκε καν. πήγε στα γραφεία που θα έπρεπε να είναι κλειστά εδώ κ 20 χρόνια κ έβαλε τους μπράβους να τον φυλάνε κ οι μπάτσοι ούτε απ' έξω δεν περάσανε.

#19
Khan

Πολύ πετυχημένη η έκφραση σε σχέση με την δόκιμη σημασία που δίνει το λίνκι στη Live-pedia. Για την ετυμολογική σχέση φαλάκρας και σωβινισμού βλ. και εδώ.

#20
Vrastaman

Τι κόπτομαι ρε τζίζας, στα κατάστιχά μου οι ναζοί κλανιδιάρηδες είναι στο κατώτατο κρίκο της τροφικής αλυσίδας (λίγο πιο κάτω δηλαδή από σένα, πατόψαρο, μπουαχαχαχαχαχα)

#21
jesus

α οκ, δλδ ο δεύτερος πάτος σηκώθηκε κ βάρεσε τον 1ο, οπότε υπάρχει πρόβλημα.

η συστηματική εξίσωση φασισμού κ κομμουνισμού είναι που νομιμοποίησε την χα στον κόσμο. κ η φράση «τα δύο άκρα» είναι ακριβώς αυτό.

κ για να επιστρέψουμε (κ το λήγω κ εδώ) στον θετικό ορισμό του φασισμού, φασισμός είναι κ το κέντρο. δεν είμαι το ένα, δεν είμαι το άλλο, δεν υπάρχει αριστερά κ δεξιά, είμαστε όλοι έλληνες, πιστεύομεν κ εις την λαοκρατίαν, δεν αφοπλίζουμε και τους χίτας, σας θυμίζουν κάτι όλ' αυτά;

#22
VAG

Επιτρέψτε μου άλλο ένα σχόλιο. Σωστό αυτό που λες βράστα περί τηλεκανιβαλισμού κι όσο για το φασισμό, σύμφωνοι, είναι παντού, στο σπίτι, στο γραφείο, στην εκδρομή, στο κολατσό, αλλά και στο μυαλό του καθένα (ακόμα και σε μέρη της αριστερας...) αλλά ας μη τα τσουβαλιάζουμε όλα.

Ωστόσο, με αφορμή αυτό που έγινε με τους ιδεολογικούς εκφραστές της βίας, αυτούς που δίνουν αίμα στο φιλοθεάμον κοινό, δεν είναι τίποτα άλλο από αυτό που ήταν να γίνει αργά ή γρήγορα.

Κι όσο για τον κασίδα, δεν ήταν μια ατυχής στιγμή, είναι απλά ο εαυτός του...

#23
deinosavros

Λοιπόν, δεν θέλω να τρολιάσω, αλλά πάρτε το όπως θέλετε, γιατί έχω αρχίσει κι εγώ να φορτώνω άσκημα :

Με τον χρυσαυγίτη απέναντι ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ. Άλλο πράμα κάνεις.... Και το λάθος ΚΚΕ / ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι δέχτηκαν να εκπροσωπηθούν σε πάνελ που συμμετείχε ο βόθρος της ανθρωπότητας, προς τέρψιν των Παπαδάκηδων, οι οποίοι ας μην το ξεχνάμε, είναι αυτοί που εξέθρεψαν τηλεοπτικώς τον φασισμό (ποιός εφτιαξε τον τηλεκαρατζαφύρερ που προλείανε το έδαφος για το ρήαλ σταφ ;).

Το κέντρο, που λέει κι ο τζίζας, είναι τα νερά που κολυμπάνε και τρέφονται οι καρχαρίες....τα φοβισμένα ψαράκια του μικροαστισμού είναι αυτά που πρώτα δίνουν κώλο. Βρείτε μου ΕΝΑΝ κομμουνιστή που να συνεργάστηκε με τον ναζισμό. Αντίθετα, από αθώους κεντρώους μικροαστούληδες θα βρείτε πλήθος.

Δεν συνεχίζω γιατί θα παρεκτραπώ. Αυτόν τον διάλογο τον αρνούμαι. Στοιχειώδη Ιστορία γνωρίζω...

#24
Vrastaman

Ο χρυσαυγίτης είναι φασίστας, έχει εκ πεποιθήσεως φασιστική νοοτροπία και ως εκ τουτού δεν είναι εφικτός ο λογικός διάλογος μαζί του. Είναι ταυτολογικά αυτονόητο, διάλογος με φασίστα είναι τόσο πιθανός όσο και η συμμετοχή σου με μια γάτα σε ασκήσεις συγχρονισμένης κολύμβησης. Παρομοίως όμως αδιέξοδος είναι και κάθε λογικός διάλογος με κάποιον που εκ προοιμίου σε θεωρεί ταξικό του εχθρό, μικροαστούλη, γουατέβα.

Κομμουνιστής που να συνεργάστηκε με τον ναζισμό; Με κίνδυνο να θεωρηθώ σπασμένο γραμμόφωνο, η αλλαξοκωλιά Μολότοφ - Ρίμπεντροπ για τον διαμελισμό της Πολωνίας. Αλλά ξέχασα, ο Στάλιν δεν ήταν κομμουνιστής :Ρ

#25
Vrastaman

@ Κχαν - η ετυμολογία του Chauvin απλά γαμάει!

#26
Vrastaman

@ VAG - Ατυχής στιγμή ήταν όταν ο κασίδας père δεν τραβήχτηκε εγκαίρως...

#27
Vrastaman

@ Τζιζας – I hate to break the news αλλά όσο και να χτυπιέταικανείς, καμιά πολιτική ή ταξική συνομοταξία δεν έχει θέσφατο μονοπώλιο στον αντιφασισμό (ή στην φασιστική νοοτροπία).

#28
deinosavros

Βράστα, ψυχραιμία. Δεν σε περιμένω στη γωνία με το κονσερβοκούτι στα δόντια. Ταξικά, κι η αφεντομουτσουνάρα μου μικροαστός είμαι. Απλά ξεκαθάρισα ποιούς χάιδεψε και από ποιούς τράφηκε ο ιστορικός ναζο-φασισμός. Over and out.

#29
Vrastaman

Γιατρέ μου εγώ ψύχραιμος είμαι :-) Ρότζερ

#30
Vrastaman

@ ΜΧΣ - πούστη άνδρα!

#31
Galadriel

Οι κυρίες ήταν αγενείς κι ο λεβέντης διέπραξε ποινικό αδίκημα. A priori δεν μπαίνουν σε ένα τσουβάλι και απορώ που το συζητάτε.

#32
Galadriel

(Και ναι δεινό, το ότι μου κακοφάνηκε όλη αυτή η μαλακία της εκπομπής μάλλον οφείλεται - όπως διέγνωσαν οι γύρω μου που με κοιτούσαν με απορία όταν διαμαρτυρόμουν για το επίπεδο της χτεσινής εκπομπής - στο ότι βλέπω σπανίως τηλεόραση και ποτέ ειδήσεις. Αυτή, λέει, η κατάσταση με τους βουλευτές και τα λοιπά πολιτικά πρόσωπα να φέρονται σαν τηλεκανίβαλοι είναι, λέει, ρουτίνα και σε ποιον κόσμο ζω.)

#33
patsis

(Εγώ από τον Αύγουστο του 2006 δεν έχω τηλεόραση στο σπίτι. Καλά κάνεις, κατά τη γνώμη μου.)

#34
vikar

(Εγώ παλι έχω να δώ τηλεόραση απ' τα μέσα της δεκαετίας Ενενήντα, αλλα αυτή μ' εκδικήθηκε κρύα, εδώ και χρόνια, μέσω του γιουτιούμπ.)

(Καλό κολπάκι οι παρενθέσεις. Γράφεις, αλλα δέ μετράει σε φάση...)

#35
Galadriel

(ε ναι ρε σταρχίδια του ταλλουνού τι κάνω στον ελεύθερο χρόνο μου)

#36
Khan

+1 Vikar! Αυτή η εκδίκηση μέσω γιουτιούμπ είναι πολύ σκληρή!

#37
Galadriel

Επί του ορισμού να κάνω ένα σχόλιο: αγαπητή κατσαρίδα τ' αστέρια τα πήρες λόγω της αναφοράς του σταρτρέκ. Νταξ τώρα που το σκέφτομαι και τα χρυσά σανδάλια έχουν πλάκα.

#38
MXΣ

(Ηοdjas να σε φτιάξω έναν καφέ;)

#39
HODJAS

Άσ' τον. Σ' άλλη ταινία...
One had better miss the action than miss the point :-(

#40
allivegp

Η απαθής στάση του Πάκη του Παυλόπουλου κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, εντελώς ασύντονη με τα τεκτενόμενα μπροστά του και ευρισκόμενη στα όρια της σχιζοφρενικής αποπροσωποποίσης/αποπραγματοποίησης, οδήγησε στην παροιμιώδη πλέον φράση 'Έμεινα Παυλόπουλος«, τ. »έμεινα παγωτό/μαλάκας« δλδ έμεινα ενεός ή ξυλάγγουρο.