Έκφραση που δηλώνει την παντελή έλλειψη σοβαρότητας, λογικής και την αδυναμία ενός ατόμου να διαχωρίσει σοβαρές από ανούσιες υποθέσεις, μετρημένες από απρεπείς συμπεριφορές, ή η συμπεριφορά του έρχεται σε αντίθεση με όσα δηλώνει και προβάλλει. Χρησιμοποιήται για πρόσωπο ή κατάσταση.

Σημασία : Καθιερώθηκε εφόσον αυτές οι δύο καταστάσεις (χέζω-παίζω), δεν ταιριάζουν και δεν συνοδεύει πότε ή μια την άλλην.

Πέρασα από το σπίτι της Μαρίας τις προάλλες.Στην μίαν άκρη κυκλοφορούσε ο γκόμενος ξεβράκωτος, και στην άλλη τα παιδιά της. Χέζω παίζω!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
dryhammer

Στη Χίο για να περιγράψουμε τέτοιες ασύμβατες καταστάσεις αλλά και το εν γένει άτοπο, χρησιμοποιούμε το έμμετρο "άρμεγε και κούρευε, χέζε και δεμάτιαζε".

#2
vikar

οι δύο καταστάσεις (χέζω-παίζω), δεν ταιριάζουν και δεν συνοδεύει πότε ή μια την άλλην.

Όχι δά και ποτέ! Για να μή το πάμε σε βρόμικο, όνομα και πράμα, σέξ, ειδικά πιά με τα κινητά και τελευταία και τις ταμπλέτες, το παιχνίδι στην τουαλέτα είναι χαλαρό στανταράκι και για ενήλικες. Τα δέ παιδιά παίζουν όπου βρεθούν και ότι και να κάνουν, και φυσικά και στην τουαλέτα -θα βρούν χιλιάδες τρόπους και πάντα έβρισκαν. Ίσως μάλιστα να πατάει και κεί η έκφραση, δέν ξέρω.