Η έντονη επιθυμία για αφόδευση ( < πολύσημο χυδ. ελλην. ρημ. χέζω ). Προσοχή όμως, δεν μιλάμε για τη γνωστή κυριλέ, άνετη φάση στο σπιτάκι μας, στην προσφιλή μας χέστρα με τα περιοδικά, το αρωματισμένο κωλόχαρτο και τον πάλλευκο τι-έχουν-δει-τα-μάτια-του μπιντέ. Όχι αγαπητοί, το χεζουριό είναι ανελέητη τρέχα-πατριώτη-τη-χάνουμε-τη-δίκη κωλοπηλάλα, συνδεόμενη συνήθως με ισχυρό τρόμο ή και άλλες αιτίες, όπως μας λέει το γ' παράδειγμα.

Ο φίλτατος σύσσλανγκος dryhammer εδώ μας πληροφορεί ότι έχει υπ' όψιν του τη λέξη με την έννοια της τουαλέτας. Όθεν, παρακαλείται / προσκαλείται (αυτός ή οποιοσδήποτε άλλος), εφόσον έχει στοιχεία να τα καταθέσει στα σχόλια ώστε το λήμμα να γίνει τελείως κώλος. Τη σκαταθέσεως περατωθείσης ο απαραίτητος υγειονομικός χάρτης θα είναι ευγενής προσφορά του καταστήματος.

  1. φιλε μου πεσμου οτι εχεις καμια ταινια με μεταφυσικα με φαντασματα και τετοια αλλα να ειναι χεζουριο,να τα κανεις πανω σου ομως ;P καθήστε

  2. Η ειδικη με την Αθανασια εχει κοπει μερες τωρα, λογω ακαταλληλοτητας και υψηλης μεσης ωριαιας, μπαλκονιων και γενικως οπως λεει και ο πατηρ σου θα μαζευε πολυ χεζουριο αν γινοταν, ευκοιλια δηλαδη, ειδικα στις κατηφορες. χαλαρώστε

  3. Η Ντενίζ είχε χωθεί στον καμπινέ κι έχεζε με τις ώρες. Άμα αργούσε να πάρει την πρέζα του τον έπιανε χεζουριό! Η Λουτσία είχε χωθεί στην αιώρα, είχε κουλουριαστεί, έσφιγγε το στομάχι του και μούγκριζε.

Θόδωρος Σαραντόπουλος "300 τρόποι θανάτου" (εκδ. Υάκινθος, 1983).

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
soulto

Πάρε +5 ευωδιαστά εύγε.

#2
σφυρίζων

Με τις υγείες μας

#3
ΣτοΔγιαλοΧτηνος

Και καλή μας όρεξη.

#4
Khan

Ωραίος!

#5
dryhammer

Σκάτιστον!! ως αρμόζει.

Το άσχετο (;) σχόλιο (συντομευμένο γιατι βαριέμαι το γράψιμο):

Φίλη, μου διηγόταν για μια εκδρομή της σε νησάκι των Κυκλάδων, κάποιο πολύ παλιό καλοκαίρι όπου στην παραλία την έπιασε κόψιμο μέρα μεσημέρι, απο 'κείνα που περιγράφει ο ορισμός. Με τα πολλά βλέπει ένα σπιτάκι κοντά στην παραλία, φτάνει με σοκ και δέος και κρύο ιδρώτα ως εκεί, χτυπάει, τήν βλέπουν την λυπούνται, της δείχνουν την τουαλέτα, μπαίνει, κάθεται, κλείνει τα μάτια και ...αααχχχ!!! κι όταν τα ανοίγει βλέπει μπροστά της ...τη λεκάνη. Πάνω στη φούρια είχε καθήσει στο μπιντέ!

#6
vikar

Σά να θυμάμαι τη λέξη και απο Λουντέμη;...

Ξεροσφύρη, εξαιρετική μαρτυρία.

#7
ΣτοΔγιαλοΧτηνος

(Σόρυ, είχα πάει τουαλέτα κι άργησα).

Σωστός ο Βικ. Από το Οδός Αβύσσου αριθμός 0.

- Κύττα...Έχασε τη ζώνη του και θα του πέσουνε τα βρακιά...φώναξε ο Πέντε-Πούντας. - Και τον έπιασε και το χεζουριό...συμπλήρωσε ο Ζουμάρας που έτρεχε παραδίπλα.