Άνδρας με μεσαίο προς μικρό ανάστημα, ελαφρύς και συχνά πολύ νεανικό πρόσωπο. Είναι αδιαλείπτως με το παράπονο και γκρινιάζει ασυστόλως. Στα μαθητικά του χρόνια τις περισσότερες φορές ήταν μισοκλαμμένος γιατί τα υπόλοιπα αγόρια τις τάξης δεν τον έβαζαν στην ποδοσφαιρική ομάδα τους ή όταν τον φώναζαν για 5x5το απόγευμα -παρότι ο πεκινουάς έφερνε την μπάλα - τον άφηναν εκτός να μαζεύει το τόπι.

Στη συνέχεια της ζωής του ο πεκινουάς καταλήγει κομπλεξικός υπάλληλος στο δημόσιο, παντρεμένος με μια μπράσκα και 2 παιδιά. ΠΡΟΣΟΧΉ μην πιάσετε πότε γκόμενο έναν πεκινουά. Είναι συνήθως μιρμίρης, καρμίρης και συχνά νούλα

-Τον θυμάστε τον Σπύρο από το σχολείο;
- Ποιον μωρέ; Εκείνο το παιδάκι το κακόμοιρο;
- Ναι εκείνον τον πεκινουά! Τον βόλεψαν στο Δήμο.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
soulto

Με την μορφή "πεκινουά" είναι και πολιτικό (κυρίως) μπινελίκι, συνώνυμο με το σκυλάκι, δηλ. αυτός που είναι ενεργούμενο κάποιου ισχυρού.
Χρησιμοποιείται κατά κόρον από μια κοινωνία χέιτερ όπου οι αποχρώσεις και οι διαβαθμίσεις στον λόγο και τη ρητορική έχουν σχεδόν εξαληφθεί και αντικατασταθεί από πσόφους, τσολάκογλου, γερμανοτσολιάδες, κρεμάλες κ.ά.

Αγοράζουν κ΄μουρη' με #adeies, αντί για τίγρεις κ άλλα θηρία α λα Εσκομπαρ θα έχουν ομιλούντα πεκινουά γνωστά και ως 'δημοσιογράφοι'

Χωμενίδης και Βενιζέλος στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Συνιστάται σε όσους θέλουν να ψυχολογήσουν τον διανοούμενο-πεκινουά της εξουσίας.

καμία δουλειά δεν ειναι ντροπή, αλλα να είσαι το πεκινουά του Μουρούτη ειναι ξεφτίλα...

-SKAI.gr Λεβέντης: "Δεν είμαι δεκανίκι του Τσίπρα"
-Είσαι το πεκινουά του Αλέξη

Παριστάνει τον εισαγγελέα κ τον κήνσορα το πεκινουά του Κουρή

-Τσίπρας Το πεκινουά του Shauble.
-πεκινουά του ΣΥΡΙΖΑ κ υπηρέτης Καμμένου
-Σάκης το πεκινουά της Βαρδινογιάννη
-Τό πεκινουά τής ssυγγρού!!!!!!