Στη Λευκάδα, μπροστομούνι είναι η ονομασία της ποδιάς που φορά η γυναίκα επειδή το ύφασμα πέφτει μπροστά από το συγκεκριμένο σημείο του σώματός της.

Μαριώ τράβα μπρουστά το μπρουστουμούνι σου άιντε!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
soulto

Υπάρχει εδώ και 8 χρόνια ο ορισμός μπροστομούνα. Κοίταζε λίγο στο ψαχτήρι, έλεος κάπου όμως αφού.

#2
kathystavroumina

Πριν καιρό μου είπαν να κάνω αναζήτηση στα λήμματα και στους ορισμούς. Αν δεν το βρήκα ήμαρτον. Δε χρειάζεται τέτοιου είδους συμπεριφορά!

#3
dryhammer

Στο ψαχτήρι βάζε το λήμμα μέ μικρό το πρώτο γράμμα και μόνο τη μισή λέξη.

πχ βάλε "μπροστο" και δές τι βγάζει...

#4
kathystavroumina

φίλε μου το έκανα αλλά δεν προέκυψε κάτι. Τελοσπάντων! Αν ήξερα πως θα ενοχλούνταν κάποιοι τόσο πολύ εδώ μέσα δε θα συμμετείχα καν. Πάντως ευχαριστώ για τη σωστή σου συμπεριφορά. Καλές γιορτές να έχουμε!

#5
malakia

λάβλι

#6
vikar

Φίλε ή φίλη καθιστά βρούμινα (ινδιάνικο, έτσι;... :-Ρ), καλωσήρθες καταρχήν στο σάιτ, δέν ξέρω αν σ' τό 'πανε στο μεταξύ. Για την αναζήτηση έχε απλά υπόψη οτι μπορείς να κάνεις αναζήτηση είτε «σε ορισμούς» είτε σε «λήμματα» είτε «σε σχόλια» και ούτω καθεξής (που τα βλέπεις κλικάροντας στο βελάκι αριστερά απ' τον μεγεθυντικό φακό)· θέλω να πώ, για την ώρα, δυστυχώς, αυτά τα «είτε» είναι αποκλειστικά διαζευτικά, δέν μπορούμε να κάνουμε αναζήτηση ταυτόχρονα καί σε σχόλια καί σε λήμματα καί σε ορισμούς, και λοιπά. Ίσως κάπου εκεί να σου ξέφυγε το μπροστο.

Επίσης, έχε υπόψη οτι μπορείς να χρησιμοποιείς το αστεράκι * στην αναζήτηση, που λειτουργεί ως μπαλαντέρ, αριστερά, δεξιά (καί αριστερά καί δεξιά είναι το ίδιο με το καθόλου αστεράκια, και είναι το ντιφόλτ) ή και εντός συμβολοσειράς: πιχί, για τη συμβολοσειρά εο, κλίκαρε και δές τι παίρνουμε: *εο, εο*, *εο*/εο, ε*ο. (Πρόσεξε ακόμα οτι ο τόνος δέν λαμβάνεται υπόψη κατα την αναζήτηση, άν αλλάξεις τα εο πρίν, σε έο ή εό ή έό, τα ίδια θα πάρεις.)

Καλή συνέχεια.

#7
kathystavroumina

ολα όσα προτείνεις τα κάνω αλλά....