«Εμπαινα». Μια λέξη που χρησιμοποιείται ευρέως τελευταία και σχεδόν πάντα θεωρείται σεξιστική και καφρικη. Τι πραγματικά σημαίνει «εμπαινα»; Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια συντόμευση του: *»Σκέφτομαι με ιδιαίτερα θετικό τόνο το ενδεχόμενο να συνευρεθώ σεξουαλικά μαζί σου παρά τα όποια ελαττώματά σου.»

Παράδειγμα εδώ

-Πάλι μου έπρηξε τα αρχιδια στη δουλειά η Σοφία.

-Ναι αλλά έμπαινες.

-Φυσικά και έμπαινα.

Στο παραπάνω παράδειγμα βλέπουμε ότι ο φίλος μας, παρά την προβληματική συμπεριφορά της Σοφίας που τον εκνευρίζει,τη συγχωρεί και επιπροσθέτως τη δέχεται ως πιθανή ερωτική σύντροφο. Και ερωτώ : ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΑΥΤΟ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;! Η λέξη «εμπαινα» διακατέχεται από έναν άκρατο ρομαντισμό που αν υπήρχε παλαιότερα θα επηρέαζε την ποπ κουλτουρ. Θα ήταν σε τίτλους ρομαντικών και φυσιολατρικων ταινιών οπως:» Σε όσα μπαίνει ο ανεμος», «Μπαίνοντας με τους λύκους». Ο Βιτσέντζος Κορνάρος ίσως να έβγαζε το έργο του»Εμπαινόκριτος».

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
martinakizzz

Ιντερνετικά γράφεται συχνά ως έμπ1. Χρησιμοποιείται και από τα δύο φύλα, παρά το ανατομικό παράδοξο. (Εδώ σηκώνει ολόκληρη συζήτηση, ε;)

#2
Δον Βίτο

Εχετε απόλυτο δίκιο φίλτατε, τώρα όσον αφορά το παράδοξο της χρήσης του λήμματος και από τα δύο φύλα νομίζω πως το τελευταίο νομοσχέδιο της κυβέρνησης πάνω στα διεμφυλικά άτομα λύνει τα πάντα...

#3
Αναγράμματος

Δεν είναι σημαίνει απαραίτητα ότι ο "στόχος" έχει ελατώματα, αλλά ότι περνάει τη βάση της "αξιαγάμητης".

-Ήρθε καινούργια συνάδερφος στο λογιστήριο!
-Την είδες; Τι λέει; Έμπαινες;