Selected tags

Ανήκει στην ορολογία του dating και σημαίνει ότι κάποιος/α κρύβει (to stash στα αγγλικά) κάποιον/α με τον οποίο/α βγαίνει και δεν τον/α παρουσιάζει σε φίλους και συγγενείς, επειδή δεν θέλει καθόλου να επισημοποιηθεί η σχέση και να γίνει ορατή.

Μου κάνει στάσινγκ σαν τον Μαρκορά στην Κουντουράτου.

Got a better definition? Add it!

Published

Όρος του online dating που σημαίνει ότι κάποιος/α κρατάει άλλο/η ως καβατζογκόμενο/α, στο περίμενε, διερευνώντας αν παίζει κάτι καλύτερο και δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον μόνο αν δεν ευοδωθούν άλλες καλύτερες εναλλακτικές. Από την αγγλική λέξη bench, που σημαίνει πάγκος, δηλαδή κρατάω κάποιον στον πάγκο, όπως κάνει ένας προπονητής σε μια ομάδα.

Δεν το βλέπω να προχωράει με τη Μαρία. Μάλλον μου κάνει μπέντσινγκ.

Got a better definition? Add it!

Published

Ανήκει στο ιδίωμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του online dating και σημαίνει την πρακτική της αλληλεπίδρασης και της παρακολούθησης των λογαριασμών ενός ατόμου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, παρόλο που έχει ξεκαθαριστεί πως δεν υπάρχει ενδιαφέρον για σχέση. Από την αγγλική λέξη orbit που σημαίνει τροχιά. (Δες).

Το όρμπιτινγκ δεν είναι μαγκιά, είναι αυτολύπηση.

Got a better definition? Add it!

Published

Αγγλιστί micro-flirting. Ανήκει στο ιδίωμα του online dating και σημαίνει την τέχνη του να κάνεις τον άλλο να νιώσει ότι ενδιαφέρεσαι ερωτικώς για αυτόν χωρίς να του την πέσεις ευθέως, προφυλάσσοντας έτσι και τον εαυτό σου ή και τους δύο από μία ρητή απόρριψη.

- Έχω την εντύπωση ότι μου κάνει μικροφλέρτ. - Μπα, η ιδέα σου είναι.

Got a better definition? Add it!

Published

Όταν ένας πρώην σου, συχνά κάποιος/α που σου έκανε γκόστινγκ επιστρέφει στη ζωή σου, σαν να μην συνέβη τίποτα. Συχνά συμβαίνει επειδή σε χρησιμοποιεί ως καβατζογκόμενο/α και κάτι άλλο δεν έχει πάει καλά στη ζωή του/της. Χρησιμοποιείται στο ιδίωμα των διαδικτυακών ραντεβού.

Ναι. Καλά κατάλαβες η λέξη ζομπινγκ προέρχεται από τη λέξη «ζόμπι» και αυτό σημαίνει πως ο εξαφανισμένος σύντροφος/ συντρόφισσα εμφανίζεται ξανά από το πουθενά μετά από μια μακρά περίοδο... γκοστινγκ. Τύπου νεκρανάσταση, δηλαδή. Ήδη οι χρήστες στα social media έχουν αρχίσει και συζητούν έντονα για αυτή τη νέα τάση στις διαπροσωπικές σχέσεις.

Αφορμή στάθηκε μια δημοσίευση που έκανε στο TikTok η τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Mariel Darling η οποία μοιράστηκε με τους ακολούθους της την εμπειρία της. «Είναι σαν το γκοστινγκ αλλά γυρνάει πίσω μετά από δυο μήνες και σε...χτυπάει» εξήγησε η ίδια στο βίντεο που ξεπέρασε το 1,5 εκατομμύριο προβολές και τα 151.100 likes. (Εδώ).

https://www.tiktok.com/@mariel_darling/video/7223854455677586734?is_from_webapp=1&sender_device=pc&web_id=7021636081745774086 Οι ακόλουθοι της άρχισαν να λένε τις δικές τους ιστορίες με μια από αυτές να λέει «ο δικός μου έχει το σύνδρομο του Ιησού Χριστού, επιστρέφει κάθε 3 μέρες»! Και έναν άλλο να συμπληρώνει πως «είδα κάποιον βάζει emoji ταφόπλακα στο όνομά του στις επαφές του, ώστε να ξέρει να μην ασχολείται πια μαζί του».

Σύμφωνα με την ειδικό στις ανθρώπινες σχέσεις Samantha Jayne, αυτή η τάση υπήρχε από τότε που υπήρχαν οι σχέσεις. «Μπορεί το ζομπινγκ να είναι εξαιρετικά επιζήμιο. Επηρεάζει την αυτοπεποίθηση και αφήνει κάποιον με το άγχος της εγκατάλειψης. Όταν μια παλιά φλόγα αναζωπυρωθεί χωρίς εξήγηση και περιμένεις ότι τα πράγματα θα είναι φυσιολογικά στη συνέχεια, είναι σκληρό. Θυμηθείτε ότι αυτό το άτομο εμφανίζεται χωρίς καμία εξήγηση και περιμένει τα πράγματα να επανέλθουν στο σημείο που είχαν σταματήσει».

Όπως είπε η Jayne οι λόγοι για να κάνει κάποιος γκοστινγκ είναι δυο: Ο πρώτος είναι, απλ, να πρόκειται για έναν άνθρωπο που δεν ειναι καθόλου καλός στις διαπροσωπικές σχέσεις και στην επικοινωνία και ο δεύτερος, είναι να είσαι εσύ η... δεύτερη επιλογή οπότε να επιστρέφει σε εσένα κάθε φορά που η πρώτη του επιλογή τον απορρίπτει!

Got a better definition? Add it!

Published

Χρησιμοποιείται στα ραντεβού, στο dating, διαδικτυακό και μη, και σημαίνει όταν κάποιος από την αρχή δημιουργεί αίσθηση ψευδούς οικειότητας και ταύτισης, στην οποία έπεται η απογοήτευση. Από το αγγλικό the most (=τα περισσότερα), επειδή σου τάζει τα περισσότερα δυνατά και μετά επέρχεται ματαίωση.

“Στην ουσία, είτε μιλάμε για έναν απόμακρο νάρκισσο είτε για έναν άτολμο φοβικό, πίσω από το mosting κρύβεται ένα δειλό άτομο, που δεν τολμά να αποσαφηνίσει τις προθέσεις του. Επιθυμεί την εγγύτητα, αλλά φοβάται ότι κανείς δεν θα του δώσει αυτό που έχει πραγματικά ανάγκη. Όσο καλός κι αν είναι ο άλλος μαζί του, μιλάμε για έναν άνθρωπο που δεν θα νιώσει ποτέ ασφάλεια. Ακόμα κι αν η σχέση προχωρήσει, παρόλο που εκείνος με τη συμπεριφορά του μπορεί να προκαλεί τον άλλο να φύγει, θα επιλέξει να αναβιώσει το προσωπικό του δράμα και να φύγει τελικά εκείνος. Εάν η σχέση πάει καλύτερα, θυμάται ότι ο πόνος είναι αναπόφευκτος, οπότε φεύγει για να προλάβει την τελική και απόλυτη απογοήτευση” εξηγεί η ειδικός. Για όλα φταίει η μαμά λοιπόν ή, μάλλον, η σχέση μαζί της, που αναβιώνει ξανά και ξανά στις ερωτικές μας σχέσεις. (Εδώ).

How to (not) get the most

Πώς θα αποφύγεις την παγίδα του mosting;

Όλες γνωρίζουμε πολύ καλά ότι σε κάθε νέα αρχή δίνουμε εντυπωσιακά μεγάλα περιθώρια. Οι γυναίκες θέλουμε να πιστέψουμε ότι όλα αυτά που λέει ο άλλος έχουν βάση, αλλιώς δεν θα είχε λόγο να τα πει και να τα κάνει. Θέλουμε να πιστέψουμε ότι μπορεί, αυτή τη φορά, η σχέση να πετύχει, αγαπάμε να πατάμε το restart, όσες φορές κι αν έχουμε πληγωθεί στο παρελθόν. Κλείνουμε, λοιπόν, τα μάτια μας ή, μάλλον, τα αφτιά μας και αφηνόμαστε να μας συνεπάρει αυτή η νέα συνθήκη. Μέχρι να κάνει «μπαμ» και να σκάσει μπροστά μας ξυπνώντας μας απότομα από τον λήθαργο. Σύμφωνα με την Ανδριάννα Γεροντή, δεν είναι δύσκολο να αναγνωρίσουμε τους mosters: “Όταν δημιουργείται μια ψεύτικη αίσθηση οικειότητας, δεν χρειάζεται παρά να πλησιάσεις λίγο πιο κοντά για να καταλάβεις ότι δεν είναι αλήθεια. Το πρόβλημα, όμως, με το mosting είναι ότι συμβαίνει κυρίως εκεί όπου ενώνονται οι ανάγκες των δύο ανθρώπων. Οι mosters διακρίνουν εκείνους που έχουν ανάγκη να ακούσουν όμορφα λόγια και τους τα σερβίρουν απλόχερα”. Οπότε, ξεκινώντας από τον εαυτό μας και τις ανάγκες του, μπορούμε να καταλάβουμε αν είμαστε πρόσφορο έδαφος για να ευδοκιμήσουν οι πρακτικές ενός moster. Είμαστε, όμως, όλες ή πάντα έτσι; Εκείνο που δεν γνωρίζουν οι άνδρες, σύμφωνα με την ειδικό, είναι ότι μπορεί και μια γυναίκα απλά να θέλει να κάνει σεξ, χωρίς να της τάξεις τον ουρανό με τ’ άστρα, ούτε καν ένα δεύτερο ραντεβού. “Και οι γυναίκες εκτιμούν την ευθύτητα, οπότε αναλογιστείτε πόσες ευκαιρίες πάνε χαμένες και πόση φαιά ουσία θυσιάζεται στον βωμό του επίπλαστου ρομαντισμού…”.

Got a better definition? Add it!

Published

Χρησιμοποιείται στα διαδικτυακά ραντεβού και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σημαίνει όταν κάποιος δεν έχει το κουράγιο να διακόψει μια σχέση ή, κυρίως, μια αρχή σχέσης, και απλά εξαφανίζεται σαν φάντασμα (ghost στα αγγλικά), σαν να μην υπάρχει, αφήνοντάς σε στο "διαβάστηκε".

Παίρνεις τηλέφωνο, στέλνεις μηνύματα, καμία απάντηση. Περνάν οι μέρες και δε δίνει κανένα σημείο ζωής. Και καθώς συνεχίζεις τις προσπάθειες να βρεις ανταπόκριση, ξεκινούν οι σκέψεις “Γιατί εξαφανίστηκε;”, “Έκανα κάτι που τον/την πείραξε;”, “Είπα κάτι που τον/την ενόχλησε;”, “Φταίω εγώ;”, “Βιάστηκα;”, “Να περιμένω κι άλλο;”.

Σκέφτεσαι όλα τα πιθανά σενάρια και αναπολείς όλο το διάστημα που περάσατε μαζί. Ώσπου, καταλήγεις να αναλύεις μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια από την τελευταία σας επικοινωνία και ταράζεσαι γιατί δε μπορείς να βρεις μια λογική εξήγηση για αυτή τη συμπεριφορά. [...]

Σήμερα, το να εξαφανίζεται κάποιος έτσι απροειδοποίητα είναι ένα φαινόμενο που έχουν βιώσει, ή κάνει, ένα σημαντικά μεγάλο ποσοστό ανδρών και γυναικών. Παρά το πόσο κοινό είναι το ghosting, τα συναισθηματικά αποτελέσματα που αφήνει μπορεί να είναι καταστροφικά. Το ghosting μπορούμε να πούμε ότι είναι ένα χαρακτηριστικό συμπεριφοράς κάποιων ανθρώπων που επιλέγουν τη φυγή από τη «μάχη».

Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως το ghosting δεν έχει να κάνει με εσένα. Δηλαδή, δεν συνέβη επειδή εσύ έκανες κάτι λάθος. Έχει να κάνει καθαρά και μόνο προσωπικά θέματα του άτομου που εξαφανίστηκε. Για να προχωρήσεις ξανά σε νέες περιπέτειες, χρειάζεται να αποδεχθείς την κατάσταση και να μην ξεχνάς ότι δεν σχετίζεται με πράγματα που μπορεί να έκανες εσύ λάθος. (Εδώ).

Got a better definition? Add it!

Published

Μία από τις λέξεις του 2023 σύμφωνα με αγγλόφωνα λεξικά, είναι η φάση που έχεις μια "περίπου σχέση" με κάποιο/α, βγαίνεις μαζί του/ης, αλλά δεν είναι απολύτως σίγουρο ότι υπάρχει σχέση. Σε μια situationship μπορεί να μην υπάρχει σεξ ή μπορεί και να υπάρχει σεξ τύπου friends with benefits, φίλοι με προνόμια.

11 σημάδια ότι βρίσκεσαι σε μια situationship. (Εδώ).

Got a better definition? Add it!

Published

Ανήκει στο ιδίωμα της πολυσυντροφικότητας και αποδίδει στα ελληνικά την αγγλική λέξη compersion. Ειναι το να χαίρεσαι με τη χαρά που βιώνει και απολαμβάνει ο/η σύντροφός σου στο πλαίσιο μιας άλλης σχέσης πέρα από τη δική σας. (Δες).

Ο Γιώργος είναι πολύ κουλ τύπος και είναι εντάξει με τη συναπόλαυση, πράγμα που βοηθά πολύ στην ανοικτή μας σχέση.

Got a better definition? Add it!

Published

Το άτομο που μένει μόνο του, δηλαδή δεν έχει γάμο ή συγκατοίκηση, αλλά είναι ανοικτό σε πολλαπλές ερωτικές σχέσεις και σε πολυσυντροφικότητα. Εκ του solo polyamorous.

Δεν είμαι μπακούρης, είμαι σόλο πόλυ.

Got a better definition? Add it!

Published