Κρέας το οποίο έχει διατηρηθεί σε χαμηλές θερμοκρασίες στις αξιόμαχες καταψύξεις του Ελληνικού Στρατού. Ονομάζεται έτσι για δύο λόγους:

  1. η ημερομηνία κατάψυξής του, εκτιμάται από τους στρατιώτες ότι είναι γύρω στην περίοδο του πολέμου της Κορέας (άντε του Βιετνάμ)

  2. παρά τις όποιες φιλότιμες προσπάθειες των μαγείρων, χρειάζεσαι αλυσοπρίονο για να το κόψεις ακόμη και μετά από 6 ώρες στο φούρνο.

Σε θαλασσινά είδη (εκτός εξαιρέσεων), το αντίστοιχο φαγητό ονομάζεται Μόμπυ Ντικ, για προφανείς λόγους.

- Σειρά, έφαγες τον Γκοντζίλα το μεσημέρι;
- Άσ' τα φίλε, έβγαλα την ξιφολόγχη και πάλι δεν κατάφερα να το κόψω...

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
moutro9

episeis gotzilas legete i konserva (xoirinou) agnwstis markas kai psinete sinithws kathe kiriaki vradi, einai danezikis i olandikis proelefsews

292 LELE

#2
poniroskylo

Αυτό το έδεσμα που περιγράφει το moutro9 - ένα είδος no-name Zwan, σωστά; - το έχω ακούσει να λέγεται και γκοτζιλάκι, ακριβώς για να γίνεται η αντιδιαστολή με τον κλασικό Γκοτζίλα. Αλλά, δεν το έχω διασταυρώσει. Αν κάποιος το ξέρει για σίγουρα ως γκοτζιλάκι, ίσως αξίζει να ανεβεί ως χωριστό λήμμα.