Στο συγκεκριμένο ορισμό ο όρος εκφέρεται ειρωνικά για άτομο που κάνει ADSL downloading καταβροχθίζοντας στην καθισιά του τα μισά χορτοφάγα ζώα του ζωικού βασιλείου, αφήνοντας τα υπόλοιπα για αναπαραγωγική διαδικασία. Δε μιλάμε δηλαδή για χορτοφάγο και για βετζετέριαν άτομο. Για το αντίθετο πρόκειται. Πολλές φορές, κάποιος μπορεί να αποκαλέσει τον εαυτό του έτσι για να ειρωνευτεί το χάλι του με το χτίσιμο κοιλιακών, με το οποίο καθ' εκάστη ασχολείται κολατσίζοντας στρούγκες με αρνιά και βετούλια. Τρώει χορτοφάγες γελάδες και τείνει να καταντήσει και αυτός γελάδα. Ο όρος ακουμπά στη «λογική»: Τρώγοντας χορτοφάγα ζώα είναι σαν να 'ναι κι αυτός χορτοφάγος, έστω με την έμμεση έννοια. Πρέπει να 'ναι κανείς πολύ βλίτο όμως για να το πιστέψει αυτό. Η πικρή αλήθεια είναι πως δεν τίθεται θέμα εκπροσώπησης της τροφής του μέσω της τροφής αυτού που τρώει. Στην ουσία πρόκειται για κλασσικό θέμα ανάπτυξης των χοιροειδών αδένων .

Σημείωση για την έμμεση προσέγγιση, γενικότερα: Αν δούμε το θέμα της έμμεσης εκπροσώπησης στη διάσταση των ερωτικών συντρόφων, πέφτει τ ο γέλιο, αν αναλογιστούμε πυραμιδωτά μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε. Αυτό το θέμα αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον στον καλλιτεχνικό χώρο και στις σαπουνόπερες (Εκεί είναι θέμα χρόνου, να πηδηχτούν όλοι μεταξύ τους. Απ' τον παππού στην εγγονή κι απ' τη γιαγιά στον ανιψιό. Μια σχετική μαντινάδα λέει: Τέσσερα πόδια έχει ο λαγός και τέσσερα το ρίφι, πρώτα γαμούν την πεθερά και ύστερα τη νύφη.)

Η έμμεση εκπροσώπηση τελικά μπορεί να μην ισχύει. Ισχύουν όμως οι συνέπειές της. Έτσι στην περίπτωση της μάσας μπορεί να μιλάμε για ασθένεια που χτύπησε κάποιον (π.χ. εχινόκοκκος) εξαιτίας της μολυσμένης τροφής που έφαγε ένα ζώο. Αντίστοιχα στην ερωτική συνεύρεση, μπορεί κάποιος να πάρει παράσημο κατά τη συνουσία, μέσω copy/paste από ερωτικό σύντροφο σε ερωτικό σύντροφο.

– Άκουσα πως ο Μήτσος είναι χορτοφάγος. Αλλά με τέτοια κιλά ρε παιδί δεν το πιστεύω. Εκτός αν έγινε τώρα.
– Πάντα ήταν χορτοφάγος αλλά με άλλη έννοια. Τρώει χορτοφάγα ζώα. Οπότε αυτό που άκουσες ήταν καζούρα. Να σου πω περίπτωση να σου φύγει η μαγκιά. Είχαμε πει Ζαγοροχώρια και ενώ το σούργελο είχε παραγγείλει αρνί για κύριο πιάτο, όταν η σερβιτόρα ρώτησε αν θα πάρουμε καμιά σαλάτα, αυτός ζήτησε... ναι ζήτησε, για σαλάτα κοντοσούβλι. Και όταν του 'πα: Ρε μαλάκα αυτό δεν είναι σαλάτα, μου 'πε, είναι σαλάτα και μάλιστα, μεζεδοσαλάτα.

Αναμένοντας τον χορτοφάγο...Θα με φάει και θα τον φαώ επίσης.Είμαι τρελή αγελάδα εγώ (από GATZMAN, 06/11/08)Αναμένοντας τον χορτοφάγο Οβελίξ (από GATZMAN, 06/11/08)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
xalikoutis

σπεκ και πράιντ, έμμεσοι χορτοφάγοι του κόσμου γιουνάιτ!

#2
GATZMAN

Να δω συνδικαλισμό στα ζώα και τι στον κόσμο.

#3
smoke

Οταν η σκύλα μου τό'σκασε μ'έναν μούργο και τους κυνηγούσα( σαν το Μέγκελε τις Παπάριες)με ξεγελούσαν επί μισάωρο ο ένας αριστερά κι η άλλη δεξιά γύρω γύρω από το αυτοκίνητο.Ναι, μου βγήκε η γλώσσα.