Η απέλπιδα προσπάθεια που κάνουν -αντάρηδες να πείσουν τον κόσμο πως ακόμη διαθέτουν κάποιο είδος τρίχας στο κεφάλι τους ακόμη κι αν ο απέναντί τους τυφλώνεται λόγω αντανάκλασης του φωτός πάνω στο ταψί τους. Το σχέδιο είναι να μεγαλώσουν όσο μπορούν (αν δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα λυπάμαι αλλά πρέπει να περάσουν σε αυτό το λήμμα) το μαλλί τους από τη μία μεριά ώστε με μια περίτεχνη κίνηση να το γυρίσουν και να καλύψουν το υπόλοιπο γυμνό τους κρανίο. Δυστυχώς το θέαμα είναι απαράδεκτο αλλά το κόμπλεξ που έχει η κοινωνία με τα μαλλιά τους οδηγεί σε αυτόν τον εξευτελισμό.
Οι ασκητές του καραφλάζ ξεχωρίζουν από μακριά λόγω κάποιων εξόφθαλμων χαρακτηριστικών που θα έβλεπαν και οι ίδιοι στον καθρέφτη αν δεν είχαν χάσει την ιδιότητα της περιφερειακής όρασης λόγω παρατεταμένης επικέντρωσης στο σημείο του τριχωτού της κεφαλής. Το πρώτο είναι η εθνική οδός για τις ψείρες (από το παλιό, κρύο ανέκδοτο με τους Πόντιους και την χωρίστρα, αλλά εδώ ταιριάζει γάντι) που σχηματίζεται με μιας μόλις μαζέψουν όλες τις τρίχες από τη μία μεριά. Κάτι σαν χωρίστρα, αλλά πολύ μεγαλύτερη, στα πλάγια ή στο πίσω μέρος του σκαλπ. Το δεύτερο είναι η χτένα στην τσέπη του πουκαμίσου. Λέγεται ότι κάθε φορά που βρίσκεται κοντά σε καθρέφτη πάλλεται ώστε ο κάτοχος να μην χάσει καμιά ευκαιρία να θαυμάσει την κόμη του. Τέλος, η αδυναμία τους να γυρίσουν το λαιμό μήπως και χαλάσει η κόμμωση, κάτι που οδηγεί σε δικαιολογίες του κώλου τύπου «Άσε, πάλι ξέχασε το Μαράκι το παράθυρο ανοιχτό και έπαθα μια ψύξη όλη δική μου».
Η λέξη προέρχεται από τις εξής δύο: καράφλα και καμουφλάζ για τους ευνόητους λόγους. Στο σημείο αυτό είναι καλό να αναφερθεί πως ακόμη και καραφλοχαίτουλες μπορούν να υποκύψουν στον πειρασμό της άσκησης καραφλάζ, μιας και το μέτρο της αποτελεσματικότητας μεταξύ των δύο είναι δυσδιάκριτο.
- Άσε ρε φίλε, περπατάω με τον θείο μου το Μανώλη και ξαφνικά σκάει ένα μπουρίνι και τον βλέπω από τη μια στιγμή στην άλλη με αλογοουρά! Έτρεχε να κρυφτεί ο κακομοίρης! Έκανα πως δεν τον είδα αλλά δεν άντεξα όταν έβαλε τα χέρια στο κεφάλι και τον ρώτησα γιατί.
- Και τι σου είπε ρε;
- Ότι φοβάται μη πάει τίποτα από τον αέρα στο κεφάλι του και τον χτυπήσει! Λες και δεν ξέρουμε ότι κάνει καραφλάζ! Αλλά έτσι είμαστε στο σόι μας, κιμπάρηδες και αλάνια.
- Αυτό που κολλάει;
- Πουθενά, απλά δεν θέλω να αρχίσεις το δούλεμα.
35 comments
acg
H νεα γενια τα σπαει. Τιγκα στον αστερια απο μενα.
Vrastaman
Uber-σπεκ!
knasos
Καλά Vrastaman η φωτό είναι μακριά! Όλος ο ορισμός σε 1 εικόνα και περισσεύουν και καμιά εξακοσάρα λέξεις.
Vrastaman
knasos, βλ. και το φλοκάτη ;-)
Το δικό σου μου αρέσει περισσότερο!
lxar
Γνωστός και ως Ρομπέν των δασών όταν φυσάει μια και το σάλιο που στερεώνει το μαλί δεν πιάνει κάπου στέρεα σε μία γκαούκα και σηκώνεται σύκωλο όρθιο θυμίζοντας τα φτερά στο καπέλο του ευγενικού μεσαιωνικού ήρωα
smoke
Μπράβο ρε φίλε!
electron
Ωραίο. Δεν ξέρω αν χρησιμοποιείται. Αν δεν, πρέπει να αρχίσει να χρησιμοποιείται. Εγώ το έχω ακούσει από πολλούς ως «δάνειο», μια και το τριχωτό της κεφαλής δανείζει στο υπόλοιπο καραφλό κεφάλι, τρίχες!
Vrastaman
Το ανέφερα στον μπαρμπέρη μου ο οποίος το διαδίδει με ενθουσιασμό σε όλο το σινάφι του.
knasos
Ξεκίνησε από μια παρέα (με κουρέα μέσα) πριν το βάλω στο σλανγκ και συνέχισε και σε άλλους με τον ίδιο ενθουσιασμό του μπαρμπέρη του Βράστα.
Με το πλάνο που έχω κάτσει να κάνω λογικά σε 3,4 χρόνια θα το λέει το 1/12 του πληθυσμού, όσοι δηλαδή επιδίδονται στο άθλημα. Αν δε η κρατική τηλεόραση συνεχίσει το πρότζεκτ ενός ντοκιμαντέρ με κουρεία ανά τον κόσμο (σε συνεργασία με την EBU) το οποίο είχα την τύχη να δω θα γίνει διάσημο σε πολύ λιγότερο.
Galadriel
Μη σου πω θα υιοθετηθεί και διεθνώς όπως με την ιατρική ορολογία ένα πράμα...
knasos
Κάτσε γιατί θα μας τρελάνεις εσύ, το μήνυμα στο σχόλιο του Βράστα δεν το είδες; Έχει ήδη γίνει.
knasos
Εννοώ στο μύδι του Βράστα, στο μύδι!
Galadriel
Αυτό είναι γαλλικό δεν είναι διεθνές. Θα λέγεται σε συνέδρια αμερικάνικα, θα το μολογάνε και οι Παπούα.
HODJAS
Εύγε Κνάσε!
Πώς σου φαίνεται το καραμουφλάζ =(καράφλα+μούφα+καμουφλάζ);
knasos
Χμ, καλό ακούγεται, αλλά ακούγεται;
HODJAS
Όχι ρε συ, απ' το δικό σου μου' ρθε.
johnfistikis
Πρώτος διδάξας
Λαυρέντης Διανέλλος σε επικές Ελληνικές ταινίες
Επισκέπτης
Το καραφλαζ, αποκαλειται και φαινομενο <<ρομπεν των δασων>>, απο τουσ φτωχουσ στουσ πλουσιουσ, μεταφερωντας τα μαλλια απο τη μια στην αλλη..
vikar
Ωραίος. Το αναφέρει και ο ελχάρ πιο πάνω (αλλα το δικαιολογεί αλλιώς). Δέν το ανεβάζεις μία;
chrissst
το φαινόμενο καραφλάζ , έχει σαν επέκταση το άλλο καλο ..
το «γεφυρα μαλλιατράβα» απο την γνωστη γεφυρα στην Μεσογειων «γεφυρα καλιατραβα» καλιατραβα ειναι ο σχεδιαστης της γεφυρας .Προολυμπιακό εργο.
protnet
Η συγκεκριμένη κόμμωση παλιότερα λεγόταν ραμόνα
perkins
Εγω το ξέρω και σαρίκι λογω της σπειροειδούς κατεύθυνσης των αποδέλοιπων μαλλιών
hudini
Ω θεοι! Μιλάτε προφανώς για το περιφημο κούρεμα-χτενισμα γνωστο και ως «παστος μπακαλιάρος». Το συγκεκριμένο φυσικά διέπεται απο αρχές και νόμους και επουδενι δεν ειναι μπατσοι-σκυλοι καλεστε...
Μια βασική αρχη λέει οτι ο συνηδειτοποιημένος και χρονιος και ουχί περιστασιακός φέρων εις την κεφαλήν «παστο μπακαλιάρο» τον κολλάει ΜΟΝΟ με το σάλιο του και δεν κανει χρηση υγρών και γέλης (νερο,ζελε,μπρίν κρίμ κτλ...). Στην αγγλικη γνωστο ως combover
Γεωργια
ρισπεκτ απο μενα παιδια!!!
panagxra20
Μηπώς είναι ταυτόσημη με το πλαγιοδάνειο;
Ahaab
αλλιώς φλούδα!
deinosavros
ακριβώς panagxra20, πρόκειται για την μεταφορά τριχών από τα πλάγια του κρανίου στην κορυφή, εκεί που είναι κυριολεκτικά κρανίου τόπος.............
γαυρος μεχρι το κοκαλο
πεθαινω απτα γελια
vic
axax...korufaio
Pandwra
καλο και ευχρηστο ... ευκολομνημονευτο ... κατι σαν σερνικο ντεκαπαζ ...
Μητσάκος
Λέγεται και τραγιάσκα επαφής (κατά τους φακούς επαφής).
chris1312
Η αλλιώς «μεταφορά υπολοίπου»
σφυρίζων
Εξαιρετικό, να το ανεβάσεις!
soulto
soulto