Όταν κατασκηνώνεις χωρίς σκηνή. Το φαινόμενο εμφανίζεται κυρίως σε λιμάνια και παραλίες νησιών από άτομα που δεν έχουν κλείσει δωμάτια και ξεμένουν είτε σε νησιά, όπως η Ικαρία, όπου άτομα αποφεύγουν την σκηνή εσκεμμένα. Συνοδεύεται απαραίτητηα από την απουσία μπάνιου για πολλές μέρες οπότε και οι κατάδες εξελλίσονται σε νησίδες βιοποικιλότητας και αγαπημένα αντικείμενα όσφρησης για τους χαρούμενους τετράποδους φίλους μας. Σε ακραίες περιπτώσεις ο κατάς μετατρέπεται σε σκατάς.

- Μάγκες πρέπει να βρούμε μια γωνία στην παραλία να αράξουμε το κατά μας.

- Παιδιά και σεις για κατά ήρθατε;

Got a better definition? Add it!

Published

Ενέργεια επεμβατικού χαρακτήρα ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση της κλανιάς.

Αυτό γίνεται όταν βρισκόμαστε σε χώρους όπου το κλάσιμο απαγορεύεται ρητά (είτε εγγράφως, είτε για άλλους λόγους) και μια κλανιά βγει απροειδοποίητα ή ακάλεστα ή η μυρωδιά δεν είναι η αναμενόμενη. Ο τρόπος με τον οποίο εκτελείται το κλανορούφι είναι ο ακόλουθος: με το που αισθανθούμε το πρόβλημα, αμέσως αρχίζουμε και εισπνέουμε όσο περισσότερο αέρα μπορούμε σε μια ακτίνα γύρω από την θέση μας, η οποία ποικίλλει γενικά και είναι τέτοια ώστε να μην γίνει αντιληπτή στους άλλους η κίνησή μας. Με τον τρόπο αυτό φιλτράρουμε τον αέρα γύρω μας ώστε η κλανιά να έχει αραιώσει και καθώς ανοίγει να περάσει απαρατήρητη.

Να σημειωθεί πως σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες (μικρός χώρος, πολύ βρωμερή κλανιά κ.α.) θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε και το στόμα το οποίο μας επιτρέπει να κατεβάσουμε μεγαλύτερη ποσότητα αέρα και ταχύτερη εισπνοή-εκπνοή.

  1. - Μαλάκα... σνιφ... βοήθεια... σνιφ... γρήγορα κλανορούφι όσο προλαβαίνουμε... σνιφ...
    - Τελευταία φορά που σε βοηθάω. Να μάθεις να κουμαντάρεις τον κώλο σου.

  2. - Κοίτα τον Μήτσο στη γωνία που ρουφάει την μύτη του. Πρέπει να είναι κρυωμένος πάλι...
    - Ναι, κρύωσε και βήχει από τον κώλο...

(από Vrastaman, 29/11/12)δις ιζ klanorufi ρε! (από MXΣ, 29/11/12)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Ένα μικρό δοχείο το οποίο χρησιμοποιείται για να εγκλωβιστεί το αέριο της κλανιάς ενός ατόμου, ώστε να το εισπνεύσει αμέσως μετά. Το δοχείο αυτό, στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι ένα ποτήρι (εξού και το δεύτερο συνθετικό στον όρο). Είναι ευρύτατα διαδεδομένο σε κύκλους αντικοινωνικών ατόμων ή ατόμων που διασκεδάζουν με κάθε είδους αστεία που περιέχουν κόπρανα ή κλανιές, ενώ είναι ιδιαίτερα εθιστικό.

Το κλανοπότηρο χρησιμοποιείται ως εξής:
1) αρχικά το άτομο που θέλει να το κάνει προμηθεύεται ένα ποτήρι (κατά κύριο λόγο ένα συνηθισμένο ποτήρι νερού) 2) όταν αισθανθεί την ανάγκη να κλάσει τοποθετεί το κλανοπότηρο στον πρωκτό φράσσοντας νοητά την έξοδο 3) στην συνέχεια, κλάνει και όταν νιώσει πως έχει «αδειάσει» φέρνει το ποτήρι στην μύτη του για να το εισπνεύσει.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να γίνουν ορισμένες προφανείς αλλά καθόλου περιττές παρατηρήσεις, ώστε να διευκολυνθούν οι πρωτάρηδες που θα το χρησιμοποιήσουν:
1) Το κλανοπότηρο πρέπει να χρησιμοποιείται κυρίως για προσωπική ευχαρίστηση.
2) Το τυχόν σώβρακο ή παντελόνι που παρεμβάλλεται μεταξύ πρωκτού και κλανοπότηρου ουδόλως εμποδίζει την κλανιά να εξέλθει ή την φιλτράρει.
3) Το σημαντικότερο είναι πως η ένταση της μυρωδιάς αυξάνεται εκθετικά σε σχέση με μια τυπική κλανιά που ρίχνουμε και στην συνέχεια αυτή έρχεται σε μας και την εισπνέουμε. Αυτό το καταλαβαίνουμε εύκολα αν σκεφτούμε ότι όλη η κλανιά εγκλωβίζεται σε ένα μικρό χώρο και αυτό που αναπνέουμε είναι καθαρή κλανιά. Οπότε χρειάζεται προσοχή καθώς μπορεί να προξενήσει λιποθυμία ή προσωρινή απώλεια της όρασης. Μάλιστα έχει καταγραφεί ένα περιστατικό, όπου το άτομο έπεσε σε κώμα για μια βδομάδα.
4) Ποτέ δεν μυρίζουμε κλανοπότηρο που προέρχεται από άλλον επειδή δεν μπορούμε να ξέρουμε τι περιέχει ένας άλλος κώλος.

Όταν μια παρέα θέλει να κάνει μια τζούρα, τότε αντί ενός ποτηριού χρησιμοποιείται ένα σφηνακοπότηρο, οπότε μιλάμε για κλανοσφηνάκι.

- Εε μαλάκα τι έχεις; Γιατί έχουν θολώσει τα μάτια σου; - Δεν έχω τίποτε...
- Άσ' τα αυτά, πάλι κλανοπότηρο έκανες; Πρέπει κάποια στιγμή να το κόψεις.
- Φίλε δεν μπορώ να ξεφύγω...

-Πρρρ... στην υγειά μας παιδιά!!

βλ. και κλανιόλα

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified