Ο όρος προκύπτει εκ των λέξεων αγουροξυπνημένος και αγγούρι.

Αγουροξυπνημένος θεωρείται αυτός που ξύπνησε ή τον ξύπνησαν πολύ νωρίς ή αυτός που έχει μόλις ξυπνήσει, αλλά δεν έχει συνέλθει ακόμη πλήρως από τον ύπνο. Οι νοητικές λειτουργίες είναι σε λανθάνουσα κατάσταση. Δεν έχει μπουτάρει ακόμα.

Εκφέροντας τον όρο αγγουροξυπνημένος, δίνουμε έμφαση στη δυσκολία που αντιμετωπίζει κάποιος, προκειμένου να συνεχίσει τον ύπνο του, η να ενταχθεί φυσιολογικά στο πρόγραμμα της ημέρας, λόγω ξυπνήματος. Αισθάνεται λες και τον έχουν φυστικώσει με αγγούρι καλυβιώτικο. Λέμε τώρα...

Ο αγγουροξυπνημένος μπορεί να εκδηλώσει έντονες καφαρχιδιστικές τάσεις. Έτσι το αγγούρι που δωρεάν έλαβε, μπορεί να δοθεί απλόχερα στους άλλους. Και επειδή η δράση προκαλεί αντίδραση δεν είναι απίθανο κάποιος να του το επιστρέψει με τόκο. Εμ...Η συμπεριφορά προκαλεί συμπεριφορά...Ας μην το κρύψωμεν άλλωστε.

  1. Αγγουροξυπνημενος όμως και μες τις κατουρόκαβλες καθώς ήταν, ανακάθισε στο κρεβάτι και καθώς έσκυψε να δέσει τα σανδάλια του παρ’ολιγο να βγάλει το μάτι του με το μπούτσο του.
    Δες

  2. Η καλή Forthnet μου λεει θα ενεργοποιηθείτε στις 13 Ιουνίου. Γυρίζω και γω σπίτι μου 13 Ιουνίου, τηλέφωνο πάπα.. α, ωραία λεω, θα κάνουν τα διάφορα.. Μέχρι το βράδυ δεν έχει γίνει κάτι, δε δίνω σημασία... Την άλλη μέρα παίρνω το πρωί να ξυπνήσω το σύζυγο - διότι εκτελώ και χρέη ξυπνητηριού - και απαντάει ένα παιδάκι.. Πότε έκανα εγώ παιδάκι; Λάθος θα πήρα φαίνεται.. Κλείνω, ξαναπαίρνω... Τσεκάρω και το νούμερο να’μαι σίγουρη... Το σηκώνει ένας κύριος, καθόλου αγγουροξυπνημενος και καθόλου ο άντρας μου... Συγγνώμη του λεω είναι το ΧΧΧΧΧΧΧ νούμερο; Όχι μου λεει είναι το ΧΧΨΨΨΨ.. μάλιστα... εγώ όμως πήρα το ΧΧΧΧΧΧΧ...
    Δες

(από GATZMAN, 20/09/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified