Η δίχως μέτρο κατανάλωση κρεατικών και ειδικώς αμνών, αιγών, άλλων συναφών, αλλά και παραγώγων τους (παϊδάκια, πλάτες, συκωταριές κ.λπ.). Εκτός των κρεατικών, χοληστερίνη πάρτυ μπορεί να γίνει και με θαλασσινά (αστακούς, κωλοχτύπες, μακαρονάδες, διάφορα μαλάκια κ.λπ.).

Παρόλο που πολλές φορές το κλου των χοληστερίνη πάρτυ περιλαμβάνει και εντατική μονάδα νοσοκομείου, οι τακτικοί θαμώνες αυτών των πάρτυ δεν πτοούνται και επιδίδονται συχνά - πυκνά σε αυτά, καταναλώνοντας ποσότητα κρεατικών μεγαλύτερη από τη δεκαετή κατανάλωση ενός μέσου μεγέθους κροκοδείλου.

Τα σημεία που διεξάγονται τα συγκεκριμένα πάρτυ διαφέρουν ανάλογα με την περίσταση, και μπορεί να είναι από οργανωμένα μαγαζιά - ταβέρνες - ψητοπωλεία, έως χωράφια, οικόπεδα ή αλάνες. Πάντως υπάρχουν και κάποια αξεπέραστα στάνταρντς: Βλάχικα, Δερβενοχώρια, Στενή Ευβοίας, Μαγούλα, Τρίκαλα Κορινθίας, παλιότερα ο Άγιος Στέφανος κ.α.

Επίσης πολύ επιτυχημένα «χοληστερίνη πάρτυ» διεξάγονται σε όλη την επικράτεια την Κυριακή του Πάσχα, καθώς και κάθε Τσικνοπέμπτη. «Χοληστερίνη πάρτυ» χαρακτηρίζονται επίσης τα παραδοσιακά γλέντια σε γιορτές ή πανηγύρια όπου περιλαμβάνεται και το ψήσιμο αμνοεριφίων.

  1. - Γιατρέ πως είναι οι εξετάσεις μου;
    - Θα σου τα πω με τακτ Λάκη: Κόψε τα χοληστερίνη πάρτυ γιατί αντί για κοράκια θα σε κουβαλάνε τριγλυκερίδια στην κηδεία σου.

  2. - Περάσατε καλά εχθές στο γάμο;
    - Χοληστερίνη πάρτυ αδελφέ. Πρέπει να καθαρίσω τα δόντια μου με σβουράκι black & decker.

(από dimitriosl, 29/03/10)(από dimitriosl, 29/03/10)(από dimitriosl, 29/03/10)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified