Το αδελφάτο των λημματοδοτών. Επειδή αισθάνονται μεταξύ τους αδέλφια και συντρόφια, όπως οι πρώτοι χριστιανοί, οι κομμουνιστές κ.ο.κ., όντας στο κυνήγι του λήμματος του επιούσιου. Και επειδή το slang.gr κινδυνεύει να οδηγήσει σε κατάρρευση την ελληνική γλώσσα, όπως η Lehman Brothers το καπιταλιστικό σύστημα.

Κατά μία πιο συγκεκριμένη τροπή της σημασίας, πρόκειται για ένα φαινόμενο που παρατηρείται στην πρόσφατη πολιτική οικονομία της σλανγκ. Για μια μεγάλη περίοδο, οι σλανγκοπαραγωγικές πηγές φαίνονταν ανεξάντλητες και με ένα πνεύμα κυρίαρχης αισιοδοξίας οι Σλάνγκοι Δράκοι ανέβαζαν δεκάδες λήμματα την ημέρα ατενίζοντας με σιγουριά το μέλλον. Έφτασε όμως μια εποχή, όπου άρχισε πλέον να φαίνεται στον ορίζοντα η προοπτική εξάντλησης των σλανγκοπαραγωγικών πηγών από την αλόγιστη εκμετάλλευση που χρειαζόταν για την εκβιομηχανισμένη σλανγκική παραγωγή.

Μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο ορισμένοι λημματοδότες Λήμμαν Μπράδερς ακολούθησαν την τακτική να ανεβάζουν λήμματα, που δεν αντιστοιχούσαν σε απόθεμα καθαρής σλανγκ, με παρόμοιο τρόπο που οι ΗΠΑ τυπώνουν χαρτονόμισμα, που δεν αντιστοιχεί σε καθαρό χρυσό. Επρόκειτο δηλαδή για λήμματα αυτοαναφορικά, ομφαλοσκοπικά, ποστίλες, εγκώμια για σλανγκόμενες, αυτοειρωνικά, τεχνητές λεξιπλασίες, ήτοι λήμματα που δεν είχαν αντίκρυσμα σε καθαρή σλανγκ για ναρκωτικά, πούστηδες, πουτάνες, περιθώριο, γήπεδο, στρατό κ.τ.λ. Αυτή η τακτική των Λήμμαν Μπράδερς τους έβγαλε πρόσκαιρα από το αδιέξοδο της διαφαινόμενης εξάντλησης των σλανγκοπαραγωγικών πηγών, αλλά μακροπρόθεσμα οδήγησε σε έναν φαύλο κύκλο: Η νόθευση της σλανγκ με λήμματα των Λήμμαν Μπράδερς, προκάλεσε πληθωρισμό λημματολάσπης, που κινδυνεύει να οδηγήσει το σύνολο σλανγκιστικό σύστημα σε κατάρρευση.

Μπροστά σ' αυτό το ενδεχόμενο γενικευμένης κατάρρευσης, που οφείλεται στην επιπολαιότητα, την πλουτοκρατία και την αδηφάγα αστρολαγνεία μιας χούφτας από σπεκουλαδόρους Λήμμαν Μπράδερς, πολλοί άρχισαν να μιλούν για την ανάγκη να χαραχτεί μια γραμμή νέου ιστομαστορικού παρεμβατισμού. Εξάλλου και ο θεσμός του Δημόσιου Προχείρου ήταν από παλιά ένα είδος σλανγκικού σοσιαλισμού που προσπαθούσε να στηρίξει την μικρομεσαία λημματοδοτική τάξη από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των Λήμμαν Μπράδερς, που δεν διστάζουν και να επιστρατεύσουν μπαγαποντοδότες για τους ανίερους σκοπούς τους.

Άλλοι, όμως, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι παραπάνω παρεμβατισμός θα σήμαινε το τέλος του σλανγκικού φιλελευθερισμού και του laisser faire- laisser slanguer, επί του οποίου θεμελιώθηκε το σλανγκικό σύστημα. Οι τελευταίοι θεωρούν ότι η σλανγκ διαθέτει από μόνη της τις δυνάμεις να ξεπεράσει την κρίση μέσα από μια δημιουργική καταστροφή των σπεκουλαδόρων που δεν λειτουργούν υγιώς για το σύστημα.

Το ίδιο το λήμμα «Λήμμαν Μπράδερς» είναι ένα καλό παράδειγμα των μεθόδων που μετέρχονται Λήμμαν Μπράδερς σε πρόθυρα νευρικής κρίσεως για τη στέρευση των σλανγκοπαραγωγικών πηγών.

Το Λίλιαν καλυμένο με τον πληθωρισμό που προκάλεσαν οι Λήμμαν Μπράδερς για πάρτη του! (από Hank, 06/02/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified