Ο πουστράκος που προσέχει ιδιαίτερα την εμφάνισή του, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας των γαλλικών και ελβετικών εργαστηρίων τύπου Μένγκελε για την φροντίδα του δέρματος του, της λάμψης των μαλλιών του, της ενυδάτωσης των νυχιών του κ.λπ.

Είναι οπωσδήποτε μέσα στην τρεντιά, από το διαστημικό γυαλί που θα προστατέψει τα ματάκια του το πρωί, μέχρι το υπερατλαντικό κοκτέηλ που θα ζητήσει από τον μπάρμαν για να τον στείλει για ύπνο το βράδυ. Οι φαινομενικά πολλές επιτυχίες του με το ωραίο φύλο, ιδίως νεαρής ηλικίας, έχουν κάτι από τηλεοπτικό στάρντομ, flashy κι έτσι, αλλά μάλλον είναι μπαλαμούτι.

Ντύνεται όσο αστραφτερά χρειάζεται για να μην τον πεις τελειωμένη με την πρώτη ματιά, αλλά, αφού στο τέλος θα το κάνεις, αν έχεις εκπαιδευμένο μάτι μπορείς να κερδίσεις χρόνο. [© στο τελευταίο: Αρκάς]

Πασίγνωστο δείγμα ο Λούλης Κουκλεντές των Α.Μ.Α.Ν.

- Τι μας έφερες τον κουκλεντέ στις παγάνες ρε; αυτός ακούει ντουφεκιά και μετράει τις ρυτίδες του! Πάμε να τον παρκάρουμε σε κάνα καταφύγιο να κυνηγήσουμε με την ησυχία μας.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Hank

Μεγάλε, καυλώστονα! Σαν έτοιμος από καιρό, σαν σλανγκαλέος! Μπράβο για τον πολυγραφότατο οίστρο και την άριστη χρήση Βιβλιογραφίας που κάνεις! Έξοχος! Τι προφητεύει το αναγραμμαντείο;

#2
Hank

ΥΓ. Ετυμολογία του «κουκλεντές»;

#3
patsis

Thanks, thanks!
Χμμ... Με μια ράντομ σάιενς τεκμηριωμένη προσέγγιση: από το κούκλος και το επίθεμα (τσσς!) -ντε που βγαίνει είτε από την αντρίκια προσφώνηση «άντε καλέ!» είτε ηχοποίητο από τα καλαμπαλίκια (με την καλή έννοια) που κρεμάει ο εν λόγω ομορφάντρας πάνω του για εφέ.

#4
Galadriel

Κάτι θα 'χει να κάνει με το κούκλος...

#5
GATZMAN

Οσο και τελειωμένη να μην την πεις, το end υπάρχει μέσα

#6
poniroskylo

Θα έλεγα ότι προέρχεται από το κούκλος + κουτεντές, δλδ ωραίος αλλά βλάκας, αφελής

#7
GATZMAN

Ωπ!

#8
Hank

Στις ετυμολογίες το Πονηρόσκυλο είναι μια κλάση παραπάνω!

#9
patsis

Ταπεινώνομαι πάτερ μου! Εννοείται πειστικότερη η ετυμολογία του πονηρόσκυλου. 'Στω και σπεκ!

#10
patsis

Ίσως η λέξη δεν έχει απαραίτητα νύξη σε ομοφυλοφιλία, π.χ. βλ. το παράδειγμα από εδώ:

δεν νομιζω οτι η ανακοινωση των οπαδων της ΑΕΚ προσπαθει να πει κατι παραπανω απο το «εισαι ενας κουκλεντες χωρις παραπανω βαθος αλλα whatever εμεις για το ποδοσφαιρο σε θελαμε μεχρι που απεδειξες οτι εισαι και φασιστας...»