Οταν μιλάμε για μυαλό φραπέ, μπορεί να αναφερόμαστε στις παρακάτω περιπτώσεις:

1) Στην περίπτωση που κάποιος θεωρεί πως κάποια πηγή (π.χ: άτομο, οργανισμός, βιβλίο, κλπ) έχει το κύρος και έτσι καταπίνει τα πάντα αμάσητα, χωρίς να διαπραγματευθεί κριτικά το προσλαμβανόμενο νόημα. Έτσι αφήνει το μυαλό του έρμαιο στα θέλω κάποιων, όπως ακριβώς το μείγμα καφέ-νερού-ζάχαρης δεν προβάλλει αντίσταση κατά το χτύπημα εντός σέικερ, προκειμένου να γίνει φραπέ.

2) Η αίσθηση της ζαλάδας από έντονο κούνημα που υφίσταται κάποιος, έτσι ώστε να περνιέται και καλά η εντύπωση πως το μυαλό του, από το ταρακούνημα, έχει γίνει φραπέ (π.χ: εντός αυτοκινήτου που πέφτει σε λακκούβα, εντός αεροπλάνου που πέφτει σε κενό αέρος).

3) Εδώ αναφερόμαστε σε τύπο που δεν έχει σταθερή άποψη και γνώμη για κάτι, λες και το μυαλό του, ως μείγμα καφέ-νερού-ζάχαρης, χτυπιέται σε σέικερ, μ' αποτέλεσμα να ανακατεύονται οι σκέψεις του και τα θέλω του, ώστε αυτός να μπορεί να παραλληλιστεί, με γεννήτρια τυχαίων καταστάσεων (βλ. μυαλό ανεμόμυλος).

4) Αναφερόμαστε σε κάποιον, που είναι κολλημένος σε κάποια δραστηριότητα, μ' αποτέλεσμα το μυαλό του να απορροφηθεί από αυτή τη δραστηριότητα, ώστε να αμελήσει όλα τα άλλα θέματα, μ' αποτέλεσμα να μην επιτευχθεί ισόρροπη ανάπτυξη του μυαλού του και αυτός να κουτιάνει, λες και το μυαλό του, ως μείγμα καφέ-νερού-ζάχαρης, έχει χτυπηθεί, εντός σέικερ, προκειμένου να γίνει φραπέ.

  1. - Και το έχω ξαναπεί, η τηλεόραση κάνει το μυαλό φραπέ κι εμάς παπαγάλους...
    Δες

  2. Στην περίπτωση του rx8 νομίζω ισχύει η παροιμία: μας χαρίζουν γάιδαρο και εμείς τον κοιτάμε στα δόντια. Δεν λες που μπορούμε και μείς να αγοράσουμε ένα αυτοκίνητο με την μετάδοση στο σωστό άξονα (και με μπλοκέ διαφορικό), καλοζυγισμένο πλαίσιο, αρκετή ακόμη και για τα σημερινά δεδομένα ιπποδύναμη, ένα αξιοπρεπές και ποιοτικό εσωτερικό σε συνδυασμό με ένα ιδιαίτερο αμάξωμα, που αν μη τι άλλο θεωρείται από πολλούς ωραίο και που την ίδια στιγμή δεν σου κάνει το μυαλό φραπέ όταν περνάς από κακοτεχνίες του δρόμου μεταφέροντας και τέσσερα άτομα, η κατανάλωσή του μας πείραξε. Ίσως να την θεωρούσαμε φυσιολογική αν το χρυσοπληρώναμε.
    Δες

  3. - Μη δίνεις σημασία στα λεγόμενα του. Σήμερα στα λέει έτσι, αύριο αλλιώς. Μυαλό φραπέ...ο τύπος.

  4. - Κολλημένο μια ζωή το μυαλό του Πέτρου, στο κούνημα του σέικερ από φραπεδιάρες. Τίποτα άλλο δε σκέφτεται. Κι έτσι από τον πολύ φραπέ, τι μυαλό θα μπορούσε, να 'χει;
    - Mυαλό φραπέ, τι άλλο;
    - χα χα χα!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Βασίλης-7

Άψογο φίλε TZ MANGA :)

#2
GATZMAN

Double μερσί. Μ' αρεσε ο αναγραμματισμός.
Το δικό σου αναγραμμαντείο φραντσαϊζ είναι; χα χα χα
Θένκια αδέρφι

#3
Βασίλης-7

Ναι και το πλήρωσα ακριβά χα χα...