Δεν μπορώ να χαλαρώσω και να κοιμηθώ κανονικά. Γιαυτό και στριφογυρίζω στο κρεβάτι, λες κι είμαι αρνί που στριφογυρίζει στη σούβλα.

Κάποιος ή κάποιοι βασικοί λόγοι που συντελούν σ' αυτό παρουσιάζονται ακολούθως:

- Είμαι τίγκα στα νεύρα η στην ανησυχία, από μια κατάσταση που με ταλαιπωρεί, ή πρόκειται να αντιμετωπίσω. Γι' αυτό δυσκολεύομαι να κοιμηθώ (βλ. παραδείγματα 1, 2).

- Αντιμετωπίζω πρόβλημα υγείας που δε μ΄αφήνει να χαλαρώσω και να κοιμηθώ κανονικά. (βλ. παράδειγμα 3).

- Σκέφτομαι κάποιο θέμα, στο οποίο πρέπει να πάρω μια κρίσιμη απόφαση, την ώρα που έχω πέσει για να κοιμηθώ, μ' αποτέλεσμα να μην μπορέσω να χαλαρώσω και να κοιμηθώ. (βλ. παράδειγμα 4).

- Προσπαθώ να κοιμηθώ σε κακής ποιότητας στρώμα, αλλά ταλαιπωρούμαι. (βλ. παράδειγμα 5).

- Προσπαθώ να κοιμηθώ σε διαφορετικές ώρες απ' ότι συνήθως (ασυμφωνία με βιολογικό ρολόι). Γι' αυτό δυσκολεύομαι να κοιμηθώ. (Βλ. παράδειγμα 6).

- Γίνεται αρκετός θόρυβος (π.χ: εξωτερικός θόρυβος, κάποιος ροχαλίζει, κ.λπ.), που δε μ' αφήνει να χαλαρώσω και να κοιμηθώ. (βλ. παράδειγμα 7).

  1. Το χειρότερο είναι ότι όλο το βράδυ στριφογύριζα σαν το αρνί στη σούβλα από τα νεύρα μου. Δες

  2. - Σκεφτόμουν, το βράδυ, στο κρεβάτι, το χειρουργείο που είναι κάνω τις επόμενες μέρες. Αποτέλεσμα; Μου βγήκε ο ύπνος και στριφογύριζα σαν το αρνί στη σούβλα.

  3. - Είχα φοβερό πονόδοντο που με τίναζε από το κρεβάτι το βράδυ. Οπότε...καταλαβαίνεις. Δεν κοιμήθηκα καλά. Στριφογύριζα σαν το αρνί στη σούβλα.

  4. - Προσπαθούσα στο κρεβάτι να σκεφτώ, ποια από τις δυο θέσεις που μου προτείνουν στη δουλειά, με συμφέρει περισσότερο. Πολλά τα συν και τα πλην εκατέρωθεν. Οπότε όλο το βράδυ στριφογύριζα σαν το αρνί στη σούβλα.

  5. Τον τελευταίο καιρό παρατήρησα πως το στρώμα στο οποίο κοιμάμαι με ταλαιπωρεί... Στριφογυρνούσα σαν το αρνί στη σούβλα.
    Δες

  6. Το βράδυ μέχρι το πολύ στις 12 έχουν κλείσει τα ματάκια μου από τη νύστα αλλά το πρωί στις 7 είμαι ξύπνια. Ακόμα και όταν είμαι ξενυχτισμένη δεν μπορώ να κοιμηθώ πάνω από τις 10 γιατί τότε αρχίζω και στριφογυρίζω σαν το αρνί στη σούβλα!
    Δες

  7. Μαρία:
    - Προσπαθούσα να κοιμηθώ, αλλά, ο άντρας μου ροχάλιζε από την κούραση. Ετς, στριφογύριζα σαν το αρνί στη σούβλα και γιαυτό με βλέπεις σήμερα σαν μπαγιάτικο μύδι.

(από GATZMAN, 13/05/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified