Όχι, δεν μιλάμε εδώ για φαρμακαποθήκες (εταιρείες που λειτουργούν ως μεσάζοντες, μεταξύ φαρμακευτικών βιομηχανιών και φαρμακείων, προμηθεύοντας τα φαρμακεία με φάρμακα).

Ο συγκεκριμένος όρος ενέχει το στοιχείο της υπερβολής και αναφέρεται στα σπίτια που, λόγω υπερεπάρκειας φαρμάκων, θυμίζουν και καλά φαρμακαποθήκες.

Πολλά άτομα διπλογράφουν και τριπλογράφουν φάρμακα στο ΙΚΑ, για κάθε ιατρικό πρόβλημα (οσοδήποτε απλό) που αντιμετωπίζουν ή που νομίζουν πως αντιμετωπίζουν, ή απλά για να μην αντιμετωπίσουν μελλοντικά, μ' αποτέλεσμα σε βάθος χρόνου να 'χουν συγκεντρωθεί στο σπίτι τους (σε επίπεδο οικογένειας) τα... φάρμακα. Πολλές φορές πολλά από αυτά τα φάρμακα έχουν λήξει, αλλά τίποτα δεν τα εμποδίζει να κάνουν παρέα με τα άλλα.

Μιλάμε για ένα σύγχρονο κοινωνικό φαινόμενο στη βάση του οποίου κρύβεται η συσσωρευμένη ανασφάλεια για τη ζωή κάποιου, καθώς και η αξιοποίηση της συγκυρίας (ευκολία γράψιμου φαρμάκων στο ΙΚΑ).

Όσο μεγαλώνει βέβαια ο άνθρωπος, τα προβλήματα υγείας πληθαίνουν και το άγχος για τη διατήρηση της ζωής του μεγαλώνει, μ΄αποτέλεσμα, το στοκ των φαρμάκων να μεγαλώνει κι αυτό. Στα σπίτια των συνταξιούχων... χαμός γίνεται.

Το φαινόμενο χτυπάει κόκκινο σε περιπτώσεις που αφορούν άτομα που πάσχουν από ανίατο πρόβλημα υγείας, άτομα που είναι έτοιμα για cut paste στην τελευταία κατοικία τους περιμένοντας το ΦΕΚ, κλπ.

- Όλοι στην οικογένεια του Γιώργου... με το παραμικρό τρέχουν στο ΙΚΑ. Δε μιλάμε για σπίτι... Για φαρμακαποθήκη μιλάμε... χα χα χα. - Λογικό είναι. Όταν τρέχουν με το παραμικρό στον γιατρό, λογικό είναι να έχει δημιουργηθεί στο σπίτι τους το... στοκ. Το σπίτι μικρό... αλλά το στοκ μεγάλο. Όπως πάνε, σε λίγο θα νοικιάσουν χώρο για να αποθηκεύουν τα φάρμακα. Και να πεις ρε γαμώτο πως έχουν και κανένα σοβαρό πρόβλημα υγείας; - Ασ' τα... Αν τύχει ο φαρμακοποιός της γειτονιάς τους και ξεμείνει από φάρμακα... ξέρει ποια πόρτα θα χτυπήσει... χε χε χε.
- Μάγος είσαι;

(από GATZMAN, 29/09/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
Hank

Έτσι είναι το πατρικό μου!
Υπάρχει και το ανέκδοτο με τους συνταξιούχους που παντρεύονται και κάνουν λίστα γάμου στο φαρμακείο!...

#2
GATZMAN

Μπράβο ρε Χάνκ, που το θύμισες

Νατο

Μια γριά κυρία, άνω των 90, αλλά καλοστεκούμενη, μπαίνει σ’ένα φαρμακείο.

- Καλημέρα σας κύριε, έχετε ασπιρίνες; - Ναι, χωρίς αμφιβολία.

- Έχετε παυσίπονα ;- Βεβαίως. Κανένα πρόβλημα.

- Έχετε αντιρρευματικά; -Είναι βέβαιο ότι έχουμε...

- Έχετε Viagra; - Βεβαιότατα.

- Έχετε χάπια για τις ρυτίδες; - Έχουμε και τέτοια.

- Έχετε αλοιφή για τις αιμορροΐδες;- Προφανώς.

- Έχετε σόδα για το στομάχι; - Βεβαίως έχουμε.

- Έχετε φάρμακα για το συκώτι; - Μάλιστα.

- Έχετε αγχολυτικά; - Μάλιστα χωρίς αμφιβολία.

- Έχετε υπναγωγά;- Ναι, Ναι, έχουμε.

- Έχετε φάρμακα για την μνήμη; - Ναι…..Μερικά !

- Έχετε μπαστούνια; - Προφανώς.

- Έχετε στρώματα για τους ηλικιωμένους; - Μα, φυσικά.

- Έχετε ...
- Επιτέλους Κυρία μου... είμαστε ένα επαγγελματικό φαρμακείο. Έχουμε όλα τα απαραίτητα προϊόντα. Ποιο είναι το πρόβλημά σας;

- Πρέπει στο τέλος του μηνός να παντρευτώ τον Λεών, που είναι 95 ετών. Θα θέλαμε να ξέρουμε αν μπορούμε να δηλώσουμε.... λίστα γάμου σε σας

#3
Vrastaman

...με τις φαρμακομούνες τι παίζει;

#4
GATZMAN

Μ' αρεσει που το gps σου, δε χάνει πότε το focal point σου (*. μούνα)

#5
iron

κερνάω άμα θέλετε. δεν περιμένω τη σύνταξη, τα μαζεύω από τώρα.

κατά τον Πλάτωνα (Πολιτεία), η κοινωνία που έχει ανάγκη ιατρούς και δικηγόρους είναι πάσχουσα.

#6
GATZMAN

Και το κυνοβούλιο μας, είναι τίγκα από δαύτους

#7
Vrastaman

Ο Πονηρόσκυλος στη βουλή;