Αρχετυπική μορφή γυναίκας σε παλιά ελληνική ταινία, υποδυθείσα από την Ίλυα Λιβυκού. Μόνιμο απωθημένο του Βασίλη Λογοθετίδη, την βλέπει και ξερογλείφεται. Όνομα από άλλες εποχές που μπορεί κάλλιστα να αποκτήσει καινούριο νόημα στις μέρες μας. Να πως το σκέφτηκα.

Λωλ: παραπέμπει στο lol γνωστό τοις πάσι laughing out loud.
-ότα: αρχαιοελληνιστί ήταν τα ώτα, τα αυτιά.
Έτσι Λωλότα είναι η γυναίκα που γελάει δυνατά σαν σκουριασμένο μπλακεντέκερ και σου τρυπάει τα αυτιά, η ενοχλητική ωραία γκόμενα που σιχαίνεσαι να ακούς, αλλά λατρεύεις να βατεύεις.

Αποτυχία χτες το ραντεβού στα τυφλά. Η κοπέλα βγήκε Λωλότα, γελούσε με ό,τι έλεγα, το γέλιο της ήταν σαν κακάρισμα νυμφομανούς κότας και μου πήρε τα αυτιά, άσε που όλοι μάς κοιτούσαν περίεργα στο φραπάδικο που πήγαμε για καφέ.

Η τετράδα επι σκηνής (από GATZMAN, 18/06/09)Lolita (από allivegp, 18/06/09)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
johnblack

αχαχα ε όχι και ωραία, αυτή η λιβυκού ήταν σα τραβελι με το ζμπάθειο κιόλας, σωματοφύλακας του Καντάφι ένα πράμα.. :-Ρ

#2
GATZMAN

Σωστός
Αλλά, ρε εσύ φίλε lxar, νομίζω πως η Λιβυκού ήταν η γυναίκα του και η Λωλότα η ερωμένη. Κάποια στιγμή παρακάτω εγινε η συνάντηση των τεσσάρων (των προηγούμενων τριών+ του Κωσταντάρα), στον κόμβο της Θυμαριάς, στο σπίτι του σταθμάρχη Φωτόπουλου.

#3
lxar

Χμμ ίσως τότε μπερδεύω τις ταινίες δεν είμαι σίγουρος εγώ έχω συνδέσει την Λωλότα με την Λιβυκού. Επιτέλους ένας που γράφει σωστά το νικνέημ μου...

#4
Galadriel

Ωχ.

#5
GATZMAN

Φίλε, sorry που σου χάλασα την εικόνα που είχες, αλλά τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Η Λολότα (Ρένα Στρατηγού), είναι η ερωμένη και η Λιβυκου (Πόπη), είναι η γυναίκα του. Δες. Αλλά όπως λεει κι ο Πιραντέλο, είναι έτσι αν ετσι νομίζετε. Μικρό το κακό.

#6
poniroskylo

Βεβαίως, η Ρένα Στρατηγού ήταν η Λολότα. Η οποία Ρένα Στρατηγού είναι αδελφή του Στέφανου Στρατηγού, της Αλέκας Στρατηγού και της Στέλλας Στρατηγού.

Άσχετο. Στη συγκεκριμένη ταινία «Ούτε γάτα ούτε ζημιά» η Ίλια Λιβυκού κουβαλάει τόσα παραπάνω κιλά που σήμερα χαλαρά θα την έλεγαν παχύσαρκη.

#7
patsis

Ξενοφών Λωλότας. Ορισμός εκκρεμεί.