Είναι η σύγχρονη μορφή του γνωστού σαρδάμ ( εκ του παλαιού ελληνοαμερικανού κινηματογραφιστή Μαρδά, από τον αναγραμματισμό του ονόματος του οποίου προήλθε ο όρος σαρδάμ ) στην ηλεκτρονική της μορφή. Παρατηρείται άμεσα συνδεδεμένο με το καινοφανές τέρας, μακρινό απόγονο του Χομπσιανού Λεβιαθανούλη, τον Κορέκτορα τον αψευδή. Αυτός ο μάγιστρος της αλήθειας, η ηχώ των προγραμμένων στο φουμπου, και σε κάνει ρόμπα στο λεπτό. Θες να στείλεις στο μωρό που γνώρισες χτες ένα μήνυμα ευγενικό και γράφοντας χάρηκα σου πετάει ενα "χυνω" που είχες γράψει τον αύγουστο στο τσουλάκι που καυλάντιζες απ το viber επειδή η γκόμενα που γούσταρες δεν σε είχε ούτε για φτύσιμο σε παλιό καφενείο στην Τρούμπα.Γίνεσαι λοιπόν ξεφτίλας, σε προδίδει πως σεξοτσάτιαζες πριν και δεν είσαι ο σοβαρός γκόμενος που θα φορέσει παντελόνι μέχρι τον αστράγαλο και σκαρπίνι χωρίς κάλτσα με το πόδι μέσα να κολυμπάει στον ιδρώτα σα βάρκα σε λάδι. Το έχουμε πάθει όλοι. Κάποιες φορές το κάρμα συγχωρεί και μπορείς να τα μπαλώσεις. Κάποιες άλλες όμως σου ρίχνει κωλοδάχτυλο και σε φτύνει, όπως οι γέροι που λέγαμε πριν στον προσφυγικό Πειραιά το 'καναν με σιχασιά όταν αναφέρανε το βασιλιά στο μουχαμπέτι τους. Και στέλνεις το μήνυμα στο αφεντικό σου, στον φίλο του πατέρα σου που σου έστειλε μήνυμα να προωθήσεις έναν έρανο με χίλια likes δίνονται δώρο δέκα γρανίτες στα ορφανά απ τον άγνωστο πόλεμο.

Παράδειγμα εδώ Καυλα είσαι Γιώτα; ενώ ήθελες να γράψεις καλά είσαι Γιώτα; Γειά σου φίλε μου και να το διακόψει μια αβίαστη κουβέντα (το παραπάνω κείμενο βγήκε πατώντας την κεντρική επιλογή στο swiftkey πληκτρολόγιο επί11 φορές...)

Got a better definition? Add it!

Published

Πρωτεΐνη του τρίτου κύκλου του Κρεμπς, της ανοσιοδιασταλτικής γονιδιακής φωσφατίνης, της οικογένειας των φεϊσμπουκιδών.

Εμφανίζεται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε με απλή ενεργητική μορφή, είτε στην βαρύτερη αυτοάνοση και αυτοπαθή. Πρόκειται για την ανάγκη κάποιου να βγάζει στη φόρα τα σώψυχα, τα σώβρακα και τα γκαγκά του προς άγραν μερικών like, να δημοσιεύει hoaxes τόσο προφανή όπως «Σοκ, δείτε τον άνθρωπο που έφαγε 2.5 κιλά φασολάδα βραστερή και δεν έκλασε» ή «chain messages» σαν το κλασικό «στα 12 shares που θα γίνουν απ το δικό σου μεγαλώνει ο παργαλάτσος σου 12micron».

Η δράση της είναι άμεση, καταπραϋντική και αντιγηραντική. Εκλύεται ακόμη με δημοσίευση τραγουδιών με άποψη και σπάνιων, που κανείς δεν ξέρει όπως το «nothing else matters», «losing my religion» αν πρόκειται για ξαναμμένο ροκά ή τη «συννεφιασμένη κυριακή» αν είναι λαϊκό παιδί. Από κάτω βάζει πρώτος το like παίρνοντας την ημερήσια συνιστώμενη δόση του. Αυτή είναι και η βαριά μορφή της μεταλλαγμένης likeίνης, εφάμιλλη του αυνανισμού μπροστά σε καθρέφτη με φαντασίωση φτασμένου γαμιάς.

Ρε μαλάκα θα τη μπλοκάρω την Τασούλα απ το φουμπου, έβγαλε φωτό την πρώτη ματωμένη σερβιέτα της, τζάνκι για likeίνη έχει καταντήσει.

(από Khan, 28/11/13)(από Khan, 30/03/15)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Η πλέον βλακώδης, η πιο ανούσια, η βλακιστάτη ευχή στα όρια της ευκοίλιας, της τσίρλας και του εμετού μετά από κατάποση πατσά ανάμικτου χοντροκομμένου με ταμπάσκο και σκορδοστούμπι. Εκστομίζεται πρωτίστως στο facebook από άτομα στερούμενα εγκεφάλου που ξύνουν τη μύτη τους με το δαχτυλάκι του «like» και αν τους υποχρέωναν να γράψουν αφιέρωση στο εμπροσθόφυλλο βιβλίου θα έψαχναν για wall. Κατά ριπάς εκτελούμενη βρωμίζει κατ εμέ τον εορτάζοντα και τον προσβάλλει. Τί έχει να χαρεί ο εν εορτή ων ρε μαλακισμένο βούρλο απ' το όνομά του; Να χαρείς με λίγο καλό μπακλαβά δεκτόν. Αλλά να χαρείς το όνομά σου... πώς ακριβώς; Δώσε καμιά οδηγία, έστω σε pdf ρε γαμώτο! Εκεί που νομίζεις πως η βλακεία έπιασε peak εκεί και ξεπροβάλλει σε νέα δυσθεώρητα ύψη.

Σκηνικό: Ντουβάρι φρεσκοσοβατισμένο, που στην μια γωνιά κατούρησε κόπρος.
Ανίδεος βλαξ παίρνει μπογιά και αναρτά κοτσάνα:
«Χρόνια πολλά Μαριέττα-Λωξάντρα-Μελπομένη μου, να χαίρεσαι το ονοματάκι σου».

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Έαρ ή θέρος και η πλάση φοράει τα καλά της. Ιδιοκτήτης πιστιάρας μηχανής φοράει το μαϊμού δερμάτινό του παντελόνι και φορτώνει την πατσοκοιλιασμένη, συνήθως, γκόμενα στο μοτόρι και ξεχύνονται στας εξοχάς να πιάσουν το μάη ή στη χειρότερη κανα παιδί. Η συνοδηγός ευτυχής για την τσάρκα και για να εντυπωσιάσει - καρακαυλώσει τον Ρόσι της, φοράει τα καλά της ή, σε απλά ελληνικά, τα ξέκωλά της. Χαμηλοκάβαλο τζιν-μπλουζάκι αφαλοκόφτικο.

Η χαραδροκώλα, λοιπόν, γυνή, είναι αυτή που μόλις καθίσει στη σέλα προσφέρει άπλετο θέαμα στους οπισθοπορευόμενους. Το θέαμα είναι αμφιβόλου κάλλους, μια και η ανατομική λεπτομέρεια διαχωρισμού των κωλομερίων είναι ευμεγέθης και αρκετά μακριά, καταλήγουσα ενίοτε λίγο κάτω από τον σβέρκο της. Σε αμερικανοτραφέντα οδηγό κορβέτ -ας θα θυμίσει τον γκραν κάνυον στον ζωνιανίτη οδηγό δικάμπινου αγροτικού με χρωμιωμένη μάσκα και κρυφά ούζι στον προφυλακτήρα, θα θυμίσει το φαράγγι της Σαμαριάς, εξ ου και ο γενικευθείς ορισμός. Απαραίτητο αξεσουάρ της αμφίεσής της οι πουτανόγοβες, από 10ποντα και άνω, κάνοντας την θέα της χαράδρας ακόμη αβυσσαλεότερη, προσπαθώντας να πατήσει στα σταντ της μηχανής.

Όλοι μας σε μποτιλιάρισμα οδεύοντας προς λαοφιλή πλαζ έχουμε συναντήσει καλλίκωλες ή χαραδροκώλες συνεπιβάτισσες σε μηχανή χιλιάρα και άνω, οπότε επικαλούμαι το μνημονικό των αναγνωστών του λήμματος για παράδειγμα γλαφυρότερον ενός εικαζομένου προκατ εξάμπλ.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Παρατηρώντας μια πρόσφατη εμμονή σε βυζολήμματα -και... ενίοτε βυζολύματα- στον ορίζοντα, είπα να καταγράψω αποφατικώς την γλαφυρώς ήδη εκτεθείσα γυναίκα, η οποία μπορεί να πάει στα μπεν μιξ. Κοινώς να εμφανιστεί στην παραλία φορώντας στο στήθος γυαλιά κολύμβησης και να καλύψει ικανοποιητικότατα τα (ανύπαρκτα) μεμέ της. Αντίστοιχο με την επικράτηση τοπωνυμίων τύπου «Λευκός Πύργος» (που είναι σκέτο μπατάκι ένα πράμα) ή Εύοσμος Σαλλονίκης (πρώην Βρωμούσα, σκουπιδότοπος) έτσι η Σπανιόλα είναι η άβυζος καλλονή, η οποία κυκλοφορεί με ένα ζεύγος ρώγες εκεί που θα πρεπε να φυτρώσει βύζος.Το θέαμα καθίσταται ειδεχθέστερο στην περίπτωση που η Σπανιόλα μας είναι ολίγον τροφαντή. Διότι νταρντανοκάπουλη ά-μεση κορασίς που είναι δίπλατη δεν λέει!

Σαφέστατη Σπανιόλα είναι η γνήσια Μαδριλένα Ιζαμπέλα ντε λα ρώγες μονάχα, ιδιοκτήτρια τσιπουράδικου στον τρίτο μαχαλά δεξιά της Μαδρίτης που ο έμμπρατσος αδερφός της σηκώνοντάς την στο ένα χέρι χρησιμοποιεί σαν δίσκο το στήθος της για να σερβίρει τάπας με ρακή και παέγια με ρέγκα και σέσκουλο τζιτζιριστό

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Λήμμα επηρεασμένο σαφώς από τον Ρώσο αριστερό φιλόσοφο Mikhail Bakunin. Είναι ο τύπος αριστερόμαγκα, ο οποίος σε συγκεντρώσεις της κνε απαγγέλει τσιτάτα από Μαρξ, Τρότσκι, Μπακούνιν, φυσικά, έως Κροπότκιν για να εντυπωσιάσει αξύριστες ζεμπιλοφορούσες αριστερών φρονημάτων κορασίδες. Έτσι, ενώ ακούγεται γοητευτικός σε κομματικές πανεπιστημιακές συγκεντρώσεις, είναι πολύ ανιαρός αν βγει ραντεβού και γι' αυτό καταλήγει μπακούρι. Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο τύπος αυτός κάνει την μπακουριά ιδεολογία για να δικαιολογήσει πως πάλι είναι ρέστος. Και εν τέλει αναλίσκεται σε φραστικά πυροτεχνήματα του ρωσικού σοσιαλισμού για την αγαμία του, όπως οι αφορισμοί της Κάρι Μπράντσο από την σειρά «συνουσία εις το άστυ».

- Ο 902 κάνει πάρτυ κορίτσια, θα πάμε;
- Μέσα, μόνο μην το πεις στον Ναπολέοντα, θα μας ζαλίσει αν έρθει μαζί μας.
- Ναι ρε, εννοείται ο Μπακούριν θα φάει άκυρο.

Φιλικά Μιχαλιός Μπακούνιν (από GATZMAN, 07/03/11)(από jesus, 09/03/11)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Το δυσάρεστο συναίσθημα που ένιωσε κάποιος, όταν, ναυαγός, κατέληξε στο νησί των Σειρήνων που αυτές είχαν την μορφή της Γ. Βασιλειάδου.

Κοινώς όταν βρεθείς σε κοινωνική εκδήλωση και τα χάψαλα είναι συντριπτικά περισσότερα από τις αιθέριες υπάρξεις, υφίστασαι το αλγεινό αυτό σύμπτωμα που επίσης παρατηρείται σε συνθήκες υπερβολικού ψύχους. Το αντρικό μόριο, ως φιλόκαλλον νοήμον ον, συρρικνώνεται τόσο πολύ που νομίζεις πως έπαθε αναρρόφηση. Είναι σαν... να πρόκειται για ένα ντροπαλό σαλιγκάρι που κλείνεται στο καβούκι του...

— Πολύ μάπα τελικά χτες το πάρτυ στη δουλειά. Ήταν όλες οι πατσόλες εκεί που έψαχναν για γαμπρό. Άσε, τί να λέμε τώρα, τον έψαχνα μετά.
— Το ξέρω, σε καταλαβαίνω. Κι εγώ έπαθα το ίδιο, μέχρι να 'ρθω ξύλιασα στο μηχανάκι πάνω χειμωνιάτικα. Κι εγώ τον έψαχνα.

(από Khan, 04/03/11)

Σύγκρινε με: τον δαγκώνω.

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Ο στραβισμός ή αλληθωρία στα τσιτσία ή βυζιά παρατηρείται σε δύο μορφές:

  • Στον κάθετο άξονα, που είναι και η γλαφυροτέρα μορφή. Στην περίπτωση αυτή η δύσμοιρη κάτοχος του βυζοσέτ έχει ανισομερώς κρεμαστά μεμέ. Έτσι το ένα παραμένει ημιθελκτικό ενώ το άλλο φλερτάρει επικίνδυνα με τον αφαλό.
  • Στον οριζόντιο άξονα. Στην μορφή αυτή μόλις επιτύχεις το γδύσιμο της αλληθωροβύζας συνήθως γκριματσώνεσαι σαν να δοκίμασες ληγμένο ζωντανό γιαούρτι. Ήτοι θωρείς 2 ρώγες η μία να βλέπει ανατολή και η άλλη δύση με αποτέλεσμα αντί για ανάπλαση ερωτικών εικόνων στον εγκέφαλο, ανακαλείς αποσπάσματα από βιντεοσαβούρες-ταινίες του 1980 με ψευτοαλλήθωρους που συνήθως είναι και κεκέδες. Η αλληθωροβύζα έχει συνήθως αχλαδάτα στήθη δυσανάλογα με το σώμα της σε κάθε οψιόν δυσαναλογίας.

- Μην πας για μπάνιο στην παραλία γυμνιστών «της γριάς το μνι» γιατί συχνάζουν κάτι αλληθωροβύζες Γερμανίδες 50άρες τύπου Angela MerKel και θα ξενερώσεις τελείως. Θα τον ψάχνεις!

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Η χυλόπιτα που τρώει γνωστός μιλφoμανής όταν τον απορρίπτει πουρογκόμενα. Είναι επαχθέστατη γιατί έχει τη σιγουριά πως το μιλφ δύσκολα να πει όχι αλλά την πατάει επειδή είναι κάφρος.

- Τι άκυρο έφαγε χτες ρε ο Βαγγέλης! Την έπεσε στην κυρα Τζένη την περιπτερού που ήταν στανταράκι πήδημα και έφαγε πουρόπιτα!

(από Vrastaman, 04/03/11)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

Κεκές είναι ο βραδύγλωσσος. Δημιουργία του όρου από την εγγενή δυσκολία των ανθρώπων αυτών στην εκφορά συνδέσμων και αρχής των λέξεων. Απαξιωτικός χαρακτηρισμός το δίχως άλλο.

- Ρε συ αν πιει κάνα μανιντού ο Χατζηνικολάου θα γίνει κεκές;; Μιλάει τόσο αργά που νομίζεις πως θα κεκεδίσει.

Όλα τα λεφτά ο κεκές στο τέλος των ρεφρέν. (από Khan, 04/03/11)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified