Χρησιμοποιείται προκειμένου για τις καθαριότητες στο στρατό και υποδηλώνει ότι το καταπονημένο από τις υπηρεσίες και την έλλειψη ύπνου κωλοφάνταρο οφείλει στην πραγματικότητα να μην «γλείψει» τον θάλαμο, αλλά να καθαρίσει εκείνα τα οποία έχει παρατηρήσει ότι εξετάζει ο δίκας την στιγμή της επιθεώρησης.

Παρόμοιας σημασίας φράση: όσα βλέπει η πεθερά.

ΠΡΟΣΟΧΗ όμως! Μπορεί η πεθερά να βλέπει περισσότερα, αλλά αν τυχόν πέσεις σε καραπροβλεπόμενο δίκα που μοιράζει τις φυλακές όπως μοιράζουν τις άγραφες στο ναυτικό (μπηχτή...) την έχεις πουτσίσει π.χ. θα ελέγχει τα σώματα του καλοριφέρ για σκόνη (έχει γίνει!) ή - αν πρόκειται για φυλάκιο - θα ελέγχει αν έχεις αποθηκεύσει στο ψυγείο χθεσινό φαγητό (κι αυτό έχει γίνει!!!) πράγμα το οποίο απαγορεύεται (!!!).

Προβλεπόμενος δίκας Vs κακιά πεθερά, σημειώσατε 1.

- Νέος, κάνε μία τον θάλαμο και μετά πήγαινε για τουαλέτες.
- Μα σε δέκα λεπτά έχουμε επιθεώρηση! Δε θα τα προλάβω!
- Όσα βλέπει ο διοικητής θα κάνεις ρε! Μαλάκας είσαι; Ένα σκούπισμα και άδειασμα στα καλαθάκια! Ρε Καραχάλιο! Καραχάλιο! Έλα ρε να δεις τι μου είπε το νέο!
- Άστον ρε να τελειώνει και έχει να κάνει και γόπινγκ!

(ακολουθούν σκέψεις για αναβολή)

Got a better definition? Add it!

Published
Last modified

#1
GATZMAN

hit and tip που μπορεί να παίξει όταν ο δίκας είναι τζαμαρίας ολκής. Οργανώνουμε αποστολή υφαρπαγής των δεύτερων ματιών του δίκα. (βλ. Αλίκη στο Ναυτικό, όπου η αρπαγή των γυαλιών του πρέσβη +++ δίκα Κωνσταντάρα, κατέστησε τον δίκα γκαβούλιακα++++)

#2
Hank

Χαχαχα!

#3
Ο ΑΛΛΟΣ

Σε γενικές γραμμές ο διοικητής ποτέ δε θα κοιτάξει αν έχεις σκουπίσει στη μέση του θαλάμου, αυτό το θεωρεί δεδομένο. Θα πάει να δει αν έχει σκόνη πίσω από τα ντουλάπια.